Skip to main content

UCAV- eli lentäjättömät robottihelikopterit voivat olla hyvin vaarallisia tavallisille ihmisille, mutta niistä voi myös olla paljon apua urbaanilla taistelukentällä


Nano-UCAV-tykkilaivat ovat tulevaisuuden SWAT-poliisien sekä eliminoimiskomennuskuntien vakiovarusteita, ja noilta välineiltä ei voi muuten sitten paeta samalla tavoin kuin elokuvissa tehdään. Eli nämä pienikokoiset radiolla ohjattavat “X”-helikopterit voivat tietenkin yrittää soluttautua vihollisen komentokeskuksiin, kuten olen ennenkin kirjoittanut, mutta ne voivat toimia esimerkiksi bussien tai lentokoneiden kaappauksissa erittäin tehokkaasti myös toisella tavalla, mikä voi olla erittäin tappava. Nano-UCAV-tykkilaivat ovat oikeastaan vain lentäviä konekivääriasemia, joissa on helikopteri ja siihen kiinnitetty kranaatti- tai konekivääri, ja näitä välineitä kehitetään useissa maissa kuten USA:ssa Venäjällä sekä Kiinassa ja Singaporessa, joissa niiltä odotetaan paljon. 

Eli tässä skenaariossa nuo välineet toimivat siten, että kohdeauton ympärille ryhmittyy neljä pienoishelikopteria, jotka sitten paikantavat tuon kaappaajan millimetrin tarkkuudella lasereillaan, ja sitten tuon terroristin tai muun kaappaajan sijainti autossa annetaan sen päällä olevalle ampuja-helikopterille, joka voisi olla myös miehitetty Cobra tai joku muu taisteluhelikopteri kuten Apache tai MI-28 Havoc, jossa on sellainen ohjelmisto, että se voi suorittaa tuollaisen tehtävän. Mutta varmasti näistä helikoptereista on olemassa robottiversoita. 

Tuolloin kyseinen väline voi sitten tulittaa noita aseistettuja miehiä suoraan auton katon lävitse, ja  tuo tulitus on varmasti riittävän tarkkaa, jotta nuo kohteet saadaan eliminoitua,ilman siviilitappioita. Tällä tavoin luodaan sellainen “todellisen elämän “Blue Thunder””, eli helikopteri joka voi ratkaista panttivankitilanteen tulittamalla kohteita valikoivasti. Esimerkiksi bussien kaappauksessa ongelma on saada SWAT-team sisään tuohon tilaan, joka saattaa kulkea jopa yli sadan kilometrin tuntinopeudella, ja tuolloin valikoivaan tulitukseen pystyvä helikopteri voisi olla todella tappava väline, mutta tuon aseen ongelma on siinä, että sen pitää pystyä tulittamaan kaappaajia lähes pystysuorasta asennosta suoraan ylhäältä, ja tuolloin kohde ei ole ampujan näkyvissä. 

Toki voidaan käyttää erikoisherkkää infrapunalaitetta, joka näkee kohteet auton katon läpi, ja tuo ehkä gatling-tykin piippujen keskelle asennettu tähtäin tietenkin mahdollistaa kohteen eliminoimisen niin, että helikopteri on oikeastaan ilman näköyhteyttä tuohon autoon. Sähkökäyttöisen tykin etu on siinä, että se pystyy tulittamaan automaattisesti, ja säätämään tulinopeuttaan tilanteen mukaan, ja kuten tiedätte, niin nämä tietokoneet eivät haparoi. Eli se tunnistaa aseistetun ihmisen hahmon, ja suuntaa laukauksen häneen. Eli ne voivat laskea luodin lentoradan niin, että nämä aseet eivät tapa ketään sivullisia. 

Mutta ongelma on siinä, että kun auton katto kuumenee, niin helikopterin infrapunalaite ei sitten näe auton sisään, ja ampujan pitää myös tunnistaa ase kuvista. Tuolloin nanohelikopterit voivat avustaa tykkilaivaa merkitsemällä kohde tuon auton sisältä. Tai sitten ne voivat toimia automatisoituina tarkka-ampujakivääreitä käyttävinä tykkitorneina, jotka sitten tuovat aseet sellaiseen paikkaan, että ne takuulla eliminoivat kohteet. Tuota tekniikkaa voidaan hyödyntää silloin, kun autoon on ammuttu kyynelkaasua sekä tainnutuskranaatteja, mikä tietenkin peittää kohteet tehokkaasti, mikä ei ole hyväksi, jos joku heistä on vielä toimintakunnossa. 

Tällöin saattaa ongelma olla siinä, että jos bussinkuljettajaa pakotetaan painamaan kaasua, niin SWAT ei pääse sellaiseen asemaan, että se voisi ratkaista tilannetta edellä kuvatulla tavalla, missä bussin matkustajatilaan ammutaan tainnutus- sekä kyynelkaasukranaatteja. Joten jäljelle jää vain sellainen hyökkäys, missä kohde eliminoidaan helikopterista ammutuilla laukauksilla. Eli se millaisia nämä helikopterit ovat on aivan sama, mutta niiden pitää voida toimia niin, että ne pystyvät lähestymään ajoneuvoa huomaamatta, ja suorittamaan eliminoinnin myös silloin, kun tuollainen kaapattu linja-auto liikkuu kaupunkialueella.  Kuitenkin tuollaiset välineet voivat olla erittäin vaarallisia väärissä käsissä, ja haluan sanoa sen, että jos joku väline toimii jossain "värikuulapelissä", niin se voidaan modifoida käyttämään myös oikeita aseita. Eli katsokaa nuo alla olevat välineet ja miettikää sitä, mikä tuollaisten välineiden rooli tulevaisuudessa tulee olemaan.




Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,