Skip to main content

Kynsihanhi on yksi maailman vaarallisimmista linnuista,sekä pohdintaa siitä että miksi esimerkiksi spartan kuninkaasta Leonidaksesta ei ole olemassa patsasta?

Kynsihanhi

Kynsihanhi (lat. Plectropterus gambensis) on Afrikassa elävä sorsalintu, joka on poikkeus noiden söpöjen hanhien joukossa, koska se syö muutakin kuin kasvisravintoa. Eli tuon linnun ruokavalioon kuuluu myös kovakuoriaisia sekä pikkukaloja ja ehkä myös pikkunisäkkäitä. Kyseisen linnun vaallisuus perustuu sen siivistä esiin pistäviin teräviin luupiikkeihin, jotka saavat voimansa tuon linnun vahvoista rintalihaksista, ja tuon linnunliha on erittäin myrkyllistä, koska se syö eräitä kovakuoriaisia, joiden kehittämä kataridiini on muille eläimille tappavaa. Jo kymmenen milligrammaa kataridiiniä riittää surmaamaan ihmisen. Mutta ristihanhi on kuitenkin immuuni esimerkiksi espanjankärpäsen eli erään kovakuoriaisen murkylle, ja siksi se voi noita eläimiä sitten syödä ilman, että tuo lintu saisi mitään myrkytystä.

Tällä linnulla on hyvin erikoinen kieli sekä nokka, missä on useita pieniä hampaita, ja ainakin itse olen sitä mieltä, että kyseinen eläin käyttää kieltään ehkä viiltoaseena, jolla se tai sen esi-isät ovat sitten surmanneet vastustajiaan, silloin kun tuo hanhilintu tai sen esi-isät vielä saalisti isompia saaliita. Kun mietitään sitä, että vaikka kynsihanhi ei olekaan mikään ankka, vaan kuuluu omaan eläinryhmäänsä, niin voidaan ajatella, että lähes kaikista eläimistä on olemassa kannibaaliversio. Esimerkiksi salamantereissa on tulisalamanteri, joka syö muita salamantereita, ja käärmeiden joukossa tietenkin myös tarhakäärmeet syövät muita käärmeitä, ja hyvänä esimerkkinä tietenkin on Kuningaskäärme, jonka ruokalistalle päätyvät kalkkarokäärmeet, ja kuningaskobra on saanut nimensä siitä, että se syö muita kobria, mutta on itse immuuni niiden myrkylle..

Joten tämä asetelma on saanut jotkut ihmiset miettimään sellaista, että olisiko ihmisestä ehkä olemassa tällainen "malli", joka on saanut nimen "vampyyri". Tuollainen vampyyri tai kannibaali-ihminen on saanut aikaan sen, että kyseisen asian tiimoilta on kirjoitettu useita mielenkiintoisia kauhukirjoja sekä elokuvia, mutta tiedättekö mikä on inspiroinut esimerkiksi Bram Stokeria hänen kirjoittaessaan "Draculaa". Vampyyritarinat ovat peräisin Balkanilta, ja niiden esikuvana on saattanut olla esimerkiksi Spartalaiset sekä myöhemmin löytyneet neandertalin ihmisen jäännökset, ja antropologit ovat saaneet selville, että tuo ihmisen esi-isä oli meitä huomattavasti vahvempi. Tämän takia esimerkiksi monissa vampyyri-elokuvissa vampyyrit kuvataan fyysisesti erittäin voimakkaina olentoina. Tosin ensimmäiset vampyyritarinat ovat peräisin muinaisesta Kreikasta tai oikeastaan sen naapurivaltiosta nimeltään Persia.

Kun ajatellaan kuningas Leonidaksen toimintaa esimerkiksi Thermopylain solassa, missä hän sitten 300 spartalaisensa kanssa piti puoliaan persialaisia vastaan, niin silloin tietenkin voidaan muistella tuon taistelun loppua, missä spartalaisten taakse päässeet persialaiset sitten voittivat nuo urhoolliset miehet, niin silloin kyllä mieleeni tulee heti se, että eikö Leonidas oikeasti tutustunut taistelukenttään ennen kuin aloitti puolustuksen, ja sitten tietenkin voidaan myös kysyä, että eikö Leonidas ollut koskaan ennen tuossa solassa käynyt, koska petturi onnistui johtaa persialaiset hänen linjansa taakse? Tästä voidaan kysyä induktiokysymys, että eikö Leonidas ollut sitten kotoisin Kreikasta ollenkaan, vai oliko hän muualta tuotu palkkasoturi?

Kun puhutaan Leonidaksesta, niin silloin voidaan kuitenkin todeta se, että hän saattoi ajatella sitä, että ehkä Kreikassakin oli tuolloin tapana se, että kuollut sankari on paras sankari. Ja ehkä hän sitten miehineen pakeni paikalta, koska he saattoivat pelätä myrkytystä, koska hän oli uhka kreikan johtajille, jotka ehkä kirjoittivat historiaa vähän omaa etuaan ajatellen. Tai ehkä Leonidas on vain tarinan kertojien keksimä hahmo, jolla luotiin isänmaallista henkeä kreikkalaisiin, ja ehkä tarinaa on antiikissa käytetty sotilaskoulutuksessa,eli koulutettavilta on sitten tuon Thermopylain tarinan kertomisen jälkeen kysytty, että miten olisi tuon päällikön pitänyt toimia.

Se mihin tuo suuri kuningas on haudattu on kuitenkin jäänyt historian hämärään, ja se että pääsikö hän pakoon Thermopylaista on kuitenkin vain arvailujen varassa. Ja joka tapauksessa hän tiesi, että väkijoukot on helppo yllyttää häntä ja hänen miehiään vastaan, koska nuo trollaajat saattoivat väittää, että persialaiset tulivat neuvottelemaan hänen kanssaan, ja sitten joku heitti heittomiekan tuon persialaisen rintaan. On olemassa kiinnostava ajatus siitä, että jos hänen hautansa löytyisi, niin silloin tietenkin voisi joku geneetikko kloonata tuon yhden tunnetun historian kuuluisimmista sotapäälliköistä, niin että hän vain sijoittaisi jonkun munasolun sisään hänen DNA:nsa ja näin sitten voitaisiin luoda uusi Leonidas.Uskon että hänet tuhkattiiin taistelun jälkeen tai ainakin silloin kun hän oli kuollut, jotta tuon miehen sukulaisia ei löytyisi tai hänen kotipaikkaansa voisi jäljittää.

Tuosta kuuluisasta taistelusta on olemassa sikäli puolueetonta aineistoa, että myös nuo persialaiset olivat tapauksesta kirjoittaneet, niin että tämä tapaus varmasti on melko suurella varmuudella totta, mutta osa noista historiallisista taisteluista on varmasti hiukan "paranneltuja", jotta niissä olleita komentajia kuten Julius Caesaria olisi palvottu vähän suurempina sotilaina kuin mitä he oikeasti ovatkaan. Tuon takia noiden komentajien palveluksessa oli kirjoittajia, jotka tekivät heistä vähän parempia ihmisiä, mitä he oikeastaan olivatkaan. Saattaa olla niin, että noista komentajista ketään ei ollut edes olemassa sikäli kuin mitä me heitä tunnemme. Eli oli tietenkin olemassa kuningas tai sotapäällikkö nimeltään Leonidas tai julius Caesar, mutta hänen saavutuksensa saattoivat olla huomattavasti pienemmät kuin mitä hänen nimiinsä kirjoitetut muistelmat antavat ymmärtää, ja ehkä nuo muistelmat tehtiin siksi, että tuo suuri päällikkö vaikuttaisi ihmisten silmissä valehtelijalta, joka vain keksi tarinoita omasta erinomaisuudestaan.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,