Skip to main content

Tykistön uudet tuulet sekä laserien ja mageettikiihdyttimiin perustuvien ratatykkien tuleminen markkinoille

155 mm Archer 

Ruotsalainen itseliikkuva haupitsi  155 mm. Archer on tykistön uusi ratkaisu.  Nopeasti liikuteltava alusta tekee siitä erittäin tehokkaan sekä liikkuvan välineen, joka on vaikeasti paikannettava. yhden mihern operoitavissa oleva tykki on todella tehokas taisteluväline. GPS-kranaatteja- tai automaattista suuntausta käytettäessä voi tuollainen väline toimia autonomisesti, eli ajaja ajaa sillä tietä pitkin, ja aina kun tykki tulee tulitusetäisyydelle kohteestaan, niin silloin ase ampuu automaattisesti maaliinsa, ja kohdetiedot voidaan syöttää tuohon järjestelmään etäkäytön avulla, ja jos yhdessä Archerissa ei ole käytettävissä ammuksia, jotka voivat vahingoittaa esimerkiksi vihollisen panssaroituja kohteita, niin järjestelmä kutsuu paikalle toisen tykin, jossa on tarpeellisia onteloammuksia, joilla haupitsi voi tulittaa tehokkaasti vaikkapa laivaa. 

Nuo kranaatit voivat olla myös infrapunaohjautuvia, tai laserilla kohteeseen ohjattavia panssarintorjunta- tai rypäleammuksia, joilla voidaan tuhota lähes mitä kohteita tahansa panssaroiduista bunkkereista sota-aluksiin. Myös erityisiä srapnelliammuksia on varmasti käytössä, ja ne muuttavat haupitsin ikään kuin valtavaksi haulikoksi, jolla voidaan tulittaa myös ilmassa lentäviä kohteita. Mutta yleensä näitä kohteita varten archerissa on ohjuksia, kuten yllä olevasta kuvasta voi katsoa. Rakettiavusteisten ammusten eli RAP (Rocket Assistent Projectile) käyttö pidentää tietenkin tykin kantamaa. Verraten pienellä halkaisijalla varustettu ilman pakokaasuhuntua etenevä tykin ammus on CIWS:lle erittäin vaikea maali, ja toki tuo ammus voidaan muotoilla tutkassa näkymättömäksi, mikä vaikeuttaa sen havaitsemista. Ja jos aluksen kylkeen osuu sarja 155 mm ontelokranaatteja, niin niillä on erittäin suuri vaikutus sen taistelukykyyn. 

Puhdas rakettiammus taas tekisi siitä rekyylittömän. Mutta ongelmana on tietenkin tuliaseman paljastuminen leimahduksen takia. Rekyylittömyys tekisi rakenteesta kevyemmän. Toki myös suuntamikrofoneilla otettu ristisuuntima paljastaa tykin paikan nopeasti, jolloin siihen voidaan suunnata vastatulitusta. Eli taisteluhelikopteri, ohjus tai vastustajan tykistö varmasti silloin lähtevät ampumaan tuota haupitsia. Siksi on kehitetty ruudittomia vaihtoehtoja. Yksi on se, että kompressori heittää ammuksen tykin suusta ulos, ja rakettipanos laukeaa vasta pienen matkan päässä tykistä, mikä vaikeuttaa aseen suuntaamista siihen, ja tietenkin tykki pitää siirtää välittömästi uuteen tuliasemaan, joten kuorma-automainen alusta varmasti tulee tarpeeseen. 

Tuolla välineellä varustettuna Archer voi siirtyä tuliasemaan, suunnata aseensa, laukaista sekä lähteä välittömästi siirtymään uuteen asemaan, ja kuten kirjoitin, niin sille voidaan valmiiksi syöttää kohdetietoja, joita esikunta saa vaikkapa lennokeilta, maassa liikkuvilta partioilta sekä lentokoneilta ja helikoptereilta. Tuo esikunta voi sijaita esimerkiksi laivalla tai jopa toisella puolella maailmaa, ja he ohjaavat iskuja etäkäytön avulla. 

Archer on yksipaikkaisena tykistön tiennäyttäjänä kohti taistelukentällä toimivia robottihaupitseja, jotka ovat eräänlaisia "ihmeauto KITT:in" taisteluversioita, joita voidaan ohjata etäkäytön avulla vaikka jonkun ihmisen makuuhuoneesta, ja nuo välineet voidaan viedä kuljetuskoneella kriisialueelle, ja ne voivat operoida siellä ilman miehistöjä vaikka kuukausia, jos niillä vain on polttoainetta tai sitten käytössä voisi olla ydinkäyttöinen väline, jota varmasti ei kukaan rauhanliikkeen jäsen voisi hyväksyä. Ja noissa välineissä voitaisiin käyttää myös ydinkranaatteja, jotka ovat noin 10 kilotonnin tehoisia aseita, joista yksi on aikoinaan laukaistu UPSHOT-KNOTHOLE GRABLE-ydinkokeessa Nevadan autiomaassa vuonna 1953. GRABLE itse oli 15 Kt. ydinkoe, eli laukaistu ammus oli noin Hiroshiman pommin tehoinen W33 ydinkärki. Se ammuttiin kohteeseensa 240 mm tykillä, ja on ainoa USA:n tykillä ampuma ydinlataus. 
UPSHOT KNOTHOLE GRABLE


Ratatykkejä (Rail gun) eli magneettirataan perustuvia tykkejä ollaan kehittämässä, ja ne voivat olla toimivia nopeissa taktisissa maataistelukoneissa, laivoissa sekä kiinteissä tuliasemissa. Kahdessa viimeisessä vaihtoehdossa sähkövirran saanti voidaan hoitaa kaapeleilla. Taktisessa rynnäkkölentokoneessa taas koneen nopeus siirtyy ammukseen, jolloin tykin itsensä ei tarvitse kehittää suurta lähtönopeutta. Nämä laitteet voivat olla toimivia esimerkiksi rannikkotykeissä sekä sotalaivoissa. Laserit ovat myös käyttökelpoisia välineitä esimerkiksi lentokoneiden tai muiden vastaavien välineiden tuhoamisessa.

Eli nämä 5-10 kilowatin laserit sitten tuhoavat kohteen esimerkiksi leikkaamalla niiden siivet irti, ja ongelmana on ainoastaan laserlementin kuumeneminen. Ne eivät sokaise vaan jos noiden laitteiden säde osuu ihmiseen, niin silloin se lävistää hänet kuin rynnäkkökiväärin luoti. Mutta jos elementtiä voidaan jäähdyttää, niin silloin lasereilla on todella paljon potentiaalia esimerkiksi IT-aseissa sekä matalan radan ASAT-aseisiin.

Nämä laserit voidaan jäähdyttää johtamalla vettä niiden elementtien ohi, jolloin niiden lämpötila voidaan pitää alhaisena. Tuolloin esimerkiksi NOVA-laite voidaan muuttaa taistelulaseriksi siten, että sen säde johdetaan avaruuteen kääntyvien peilien kautta. Nämä megawattien tehoiset järjestelmät voivat uhata myös vastustajien kaupunkeja suuntaamalla säteen niihin kiertoradalla olevien peilien kautta.Niitä vastaan ei voi suojautua esimerkiksi sumulla, koska tuo äärimmäisen voimakas lasersäde hajottaa myös vesimolekyylejä ja höyryttää pisaroita. HAARP-laitteella voidaan pilvet hajottaa tuon aseen optisen tähtäimen tieltä. 

Eli tuon SDI-järjestelmän toiminta perustuu siihen, että tutkat ja teleskoopit etsivät yhdessä kohteita, joihin nuo laserit suunnataan.Samoin normaaleja kuvia sekä myös Gamma- ja röntgensäteilyn alueilla toimivat kiertoradalla olevat teleskoopit kuvaavat satelliitteja jatkuvasti, jotta voidaan etsiä epäilyttäviä FOBS-aseita. FOBS-voidaan tuhota tappajasatelliittien avulla. Tappajasatelliitti on oikeastaan tavallinen tiedustelusatelliitti, johon on kiinnitetty eräänlainen sinko. Toki myös toisia satelliitteja voidaan käyttää ammuksina, eli ne ohjataan vain törmäämään tähän kohteena olevaan laitteeseen. Jos taas ohjusten massahyhökkäys halutaan estää, niin silloin niihin voidaan kohdentaa megawattien tehoinen mikroaalto.

Samoin hyökkäävien ohjusten keskellä räjäytetään myös suuritehoisia ydinaseita, joiden avulla niiden maaliinhakeutumis- ja kohteentunnistusjärjestelmät pyritään saamaan toimimattomiksi. Tässä skenaariossa myös suuritahoiset radiot sekä ECM-järjestelmät pyrkivät estämään hyökkäävien ohjusten kärkiä löytämään kohdettaan. Hyökkääviä pommikonemuodostelmia vastaan hyökätään myös tavallisten hävittäjien avulla, eli ne pyritään ampumaan alas ennen kuin ne pääsevät laukaisemaan omat ristelyohjuksensa kohteisiin.Vihollisen laivasto-osastoja pyritään tuhoamaan normaalien aseiden avulla, jotta ne eivät pääse käyttämään omia ydinaseitaan.

Taktisia ohjuksia vastaan myös rynnäköidään, jotta ne eivät ehtisi laukasta kantoraketteja.Sama koskee myös ydinsukellusveneitä., jotka ovat konfliktissa pääasiallinen kohde. Myös vihollisen asejärjestelmien toimintaa koordinoivat satelliittit ovat hyökkäyksen kohteena. Eli silloin maapallon kiertoradalla laukaistaan myös suuritehoisia EMP-latauksia, joiden tarkoitus on lamauttaa vihollisen kommunikaatiosatelliittit sekä kohteen tunnistuksesta vastaavat välineet. Näin vihollisen ydiniskua on tarkoitus supressoida eloi siltä ammutaan vain noita välineitä pois mahdollisimman tehokkaasti, eli ohjustukikohtiin sekä sota-alusten tukikohtiin pyritään suuntaamaan  iskuja, jotta ainakaan muut kuin jo merellä olevat ohjussukellusveneet eivät lähtisi satamasta, ja samalla pyritään estämään komentajia kommunikoimasta merellä olevien yksiköiden kanssa. 





Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,