Skip to main content

Hermokaasun käyttöä koskevia eläinkokeita sekä massatuhonnan teoriaa 1960-luvulta


1960-luvulla massatuhoaseet olivat erittäin suosittuja välineitä asevoimien komentajien piireissä, koska ne tarjosivat halvan sekä tehokkaan pelotteen todellisen tai kuvitellun vihollisen hyökkäyksen varalta, ja samalla taistelukaasujen avulla oli helppoa pitää kansalaiset kurissa. Kun puhutaan siitä järjestelmästä, millä nuo joukot tai niiden poliittinen luotettavuus varmistettiin, niin voidaan sanoa, että sen on luonut joku kauhuelokuvien hahmo, joka on aineellistunut ihmisten keskelle. Nykyään nuo aseet on kielletty, mutta niitä kehitellään kaiken aikaa, koska ne sopivat erityisen hyvin ihmisten pelotteluun ja kansan pitämiseen kurissa sekä nuhteessa.

Tämän takia esimerkiksi Kim Jong Un sekä Albanian edesmennyt diktaattori Enver Hoxha (1908-1985) ovat kiinnostuneita noista aineista, joilla voidaan hallita omaa kansaa erittäin tehokkaasti. Se mikä ihmisiä pelottaa noissa Hoxhissa on se, että nämä myyvät noiden aseiden valmistustekniikkaa joillekin terroristeille, tai sitten tekevät hermokaasutestejä, joissa kaasua pääsee esimerkiksi naapurimaahan, jonne ei tietenkään ole mitää tästä asiasta kerrottu.

Eli on olemassa kahdentyyppisiä taistelukaasuja, joista toiset ovat ns. bulkkikemikaaleja kuten klooria sekä fosgeeniä, ja toiset taas ovat "neuroagentteja" eli hermokaasuja. Syy miksi hermokaasua kutsutaan nimellä "neuroagentti" johtuu siitä, että noita kemikaaleja tarvitaan vain vähän, ja esimerkiksi VX:n kuolettava annos on vain 30 mikrogrammaa ihon läpi saatuna annoksena. Tämä mahdollistaa hermokaasupanosten lisäämisen konventionaalisiin pommeihin sekä kranaatteihin, ja niiden olemassaolosta eivät aseiden käyttäjät edes itse tiedä mitään. Ja turvapiikejä käytettäessä voidaan nuo sotilaat ikään kuin rokottaa hermokaasua vastaan, eli heille voidaan jollain tekosyyllä antaa antropiinipistoksia ennen taistelua.
Enver Hoxha Albanian diktaattori
(1908-1985)

Tuo kaasu läpäisee tehokkaasti suojapukua ja kaasunaamari ei siltä suojaa. Kuitenkin kloorin avulla voidaan suojapuku murtaa, joten myös bulkkikemikaalit ovat vaarallisia. Ja vaikka toinen ryhmä käyttäisi näitä perinteisiä kemiallisia aseita, niin se ei ole vaaraton, koska antropiinipistokset suojaavat vain hermokaasuja vastaan. Myös ärsyttäviä kemikaaleja kuten sinappikaasua voidaan käyttää taistelussa, eli sitä voidaan esimerkiksi levittää tielle eräänlaiseksi kaasumiinoitukseksi tai sitten ruiskuttaa vihollisen päälle erilaisilla sumuttimilla, tai sitten tuo kemikaali voidaan höyrystää napalmin avulla, eli sitä voidaan lisätä napalmin sekaan. Puhutaan että Securitatella tai jollain muulla KGB:n liittolaiseksi ilmoitetulla turvallsuuspalveluilla kuten Albanian Sirgumilla oli käytössään chemical mace- tyyppisiä kyynelkaasusumuttimia, jotka oli täytetty sinappikaasulla, mikä sitten aiheutti kohteelle kammottavia tuskia.

Valtioissa missä noita aseita kehitettiin sekä testattiin oli tapana se, että osalla joukoista oli käytössään perinteisiä "bulkkiaseita", eli fosgeeni tai klooripommeja, ja osalla taas oli hermoagentteja eli kraanaatteihin piilotettuja kemikaaliampulleja sisältäviä kranaatteja tai rakettiammuksia. Nämä ammukset ovat sikäli vaarallisia, että ne näyttävät tavallisilta kranaateilta tai pommeilta, jotka räjähtävät oikeasti. Siksi saattaa olla niin, että niiden käyttöä ei huomata ollenkaan, ja sotilaat eivät huomaa että heihin kohdistetaan hermokaasuisku, koska pommit räjähtävät heidän keskellään, jolloin he eivät osaa epäillä kaasuasetta.

Kun hermokaasun toimitus kohteeseen aloitettiin, niin silloin ammuttiin savupommeja, joiden perusteella tulenjohtaja arvioi tuulen suunnan sekä nopeuden, jotta kohteeseen lähetettävä kaasu ei tule omien joukkojen päälle. Yleensä sariini tai yleisemmin GB-kaasu on kuitenkin yleisempi hermokaasu kuin VX, ja tästä maailman yleisimmästä hermokaasusta käytetään usein raporttinimeä GB, ja tuolla sitten yritettiin joskus peittää tuon kaasun olemassaolo. Eli kuten kaikki tietävät, niin kaiken pitää aina näyttää hyvältä, ja siksi kukaan sotilas ei koskaan ole suoraan puhunut hermokaasuista, vaan yleensä käytettävä termistö pitää sisällään sellaisia kirjainyhdistelmiä kuin GB (Sariini) GF (Syklosariini) ja VX, joilla peitellään maailman kammottavimpia kemikaaleja.

 USA ja Venäjä eivät ainakaan virallisesti enää pidä hallussaan noita aseita, ja tietenkään nämä valtiot eivät iskuvoimastaan mitenkään ole tinkineet, mutta huomiota herättävää on se, että esimerkiksi pieni Albanian valtio, on pitänyt hallussaan sekä myös tutkinut aktiivisesti taistelukaasujen käyttöä Hoxhan diktatuurin aikana, jolloin nuo aseet oli varmasti tarkoitettu oman kansan pelotteluun. Ydinaseet ovat paljon tehokkaampia välineitä vihollisen tuhoamiseen, koska niiden vaikutusalue on tarkoin rajattu, ja myöskään laskeuma ei ole kovin vaarallinen, koska sotilaat voidaan pumpata täyteen jodia, mikä suojaa heitä syövältä, koska se estää radioaktiivisten aineiden imeytymisen elimistöön.

Alla on linkit kahteen koulutusfilmiin, jotka käsittelevät tätä aihetta. Ja nuo filmit saattavat järkyttää hiukan katsojia, joten ne voi avata omalla vastuulla.

Sariinitesti (GB-kaasu) 1960-luvulta: https://www.youtube.com/watch?v=xQKK34vChgQ

Albanian kansanarmeijan filmi samasta aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=zkStI6JkMmE

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,