Skip to main content

Politiikan ja nietzscheläisen yli-ihmismäisen johtajuusopin ja kulttuurin suhde on monitahoinen, ja se on tuominnut miljoonia ihmisiä kuolemaan ympäri maailmaa.

Paciuksen patsas Helsingissä


Kulttuuri on kansakunnan sielu, ja se luo kansallisen identiteetin näytelmineen sekä perinteineen ja tapoineen. Siksi esimerkiksi juutalaiset ovat monesti joutuneet kohtaamaan vainoa, koska he ovat Euroopan kulttuurielämän sydämessä, ja monet kuuluisat taiteilijat ovat juutalaisia. Siksi esimerkiksi Hitler halusi tuhota heidät, ja korvata tuon perinteisen eurooppalaisen kulttuurin omalla versiollaan perinteistä, joita Euroopassa on varjeltu satojen vuosien ajan. Aikoinaan myös muslimit sekä inkvisitio tekivät näin, ja tästä syystä voidaan sanoa, että Stalin ja Hitler eivät olleet ensimmäisiä eurooppalaisia, jotka poistivat vieraiden uskontojen edustajia valtiostaan kovalla kädellä.

Esimerkiksi inkvisition motiivit olivat pohjimmiltaan samat kuin noilla kahdella massamurhaajalla, eli se halusi poistaa sellaiset tahot yhteiskunnasta, jotka suhtautuivat kriittisesti paaviin ja hänen valtaansa. Siksi inkvisitio vainosi järjestelmällisesti naisia, jotka olivat opetelleet lukemaan sekä kirjoittamaan. Jos henkilö olisi kyseenalaistanut paavin aseman, niin monilta kuninkailta olisi pudonnut pyhimyksen sädekehä pään päältä, ja jokainen aatelinen oli asemansa velkaa kuninkaalle, joka taas perusteli toimintaansa sekä oikeutusta käyttää valtaa alamaisiinsa sillä, että Jumala sekä paavi olivat hänet virkaan asettaneet, ja siksi hänen vastustamisensa oli Jumalan vastustamista, mistä seurasi kuolemantuomio. Ja tuolta ajalta on peräisin sellainen näkemys, että ihmisten ei tarvitsisi opiskella mitään, koska opiskelu tekee hänestä pehmeän. Tuo on esimerkiksi fasistien kanta koulutukseen, ja toki kouluttamaton ihminen on helposti komennettavissa muiden kimppuun, koska häntä on helppoa pelotella erilaisilla uhkakuvilla, ja tämän asian takia esimerkiksi äärimuslimit sekä Jihad-liike vastustaa koulutusta, koska se vaikeuttaa taistelijoiden värväämistä jihadiin.

Stalin ei niin paljoa juutalaisia vihannut, mutta monet kulttuurivaikuttajat joutuivat hänen tappolistalleen, koska he olivat kulttuuri-ihmisiä, joten Stalinin ja Hitlerin järjestämillä kulttuuri-ihmisten silmittömällä vainoamisella oli sellainen tarkoitus, että he ajattelivat ikään kuin repiä kulttuurin pois yhteiskunnasta, ja korvata sen omalla paraateihin perustuvalla järjestelmällä, missä yksittäinen ihminen on vain koneiston osa, eli massan hiukkanen, jota komennetaan kuin vettä. Samoin kumpikaan noista historian suurista murhaajista ei hyväksynyt uskontoa, koska uskonnnollinen moraali oli asia, mikä rajoitti heidän mielivaltaansa. Se mikä noita kahta despoottia yhdisti, oli se että he eivät koskaan kestäneet kritiikkiä, ja se tietenkin kielii narsismista. Narsismin tuntomerkkeihin kuuluu se, että henkilön sosiaaliset taidot ovat kehittymättömät, ja hän ei pysty ottamaan vastaan kritiikkiä, mikä kohdistuu häneen itseensä.

Stalin ja Hitler perustelivat toimintansa filosofin nimeltä Friedrich Nietzsche kehittämällä yli-ihmisopilla, jonka mukaan normaalien ihmisten paikka on olla osa homogeenista massaa, jota sitten ohjailevat johtajat, joiden arvomaailma sekä moraali on tavallista ihmistä korkeammalla tasolla. Tuossa ääristoalaisessa mallissa halveksitaan koulutusta, koska se luo eroja ihmisten välille, ja samalla myös vähentää ihmisten riippuvuutta johtajasta ja hänen asettamistaan alijohtajista. Jos ihmisillä on koulutus, niin he saattavat osata joitain asioita paremmin kuin johtajansa, ja se tietenkin alentaa heidän kuvaansa johtajan sekä hänen edustamiensa kaikkivoivasta erinomaisuudesta.

Eli johtaja joka yli-ihmismallissa on kaiken yläpuolella ja erehtymätön laskeutuu kansan tasolle, sekä on itse asiassa tavallinen ihminen ilman pyhimyksen sädekehää. Yli-ihmisopissa on johtaja, joka on täysin kaiken muun yläpuolella, ja kukaan ei saa kyseenalaistaa hänen ajatusmaailmaansa. Kun ajatellaan sitä, että miksi esimerkiksi uniformujengit sekä fasistit halveksivat koulutusta, johtuu siitä että se vähentää ihmisen riippuvuutta järjestelmästä, sekä luo eroja ihmisten välille. Noita eroja kutsutaan yksilöllisyydeksi, ja se tietenkin vähentää mahdollisuutta kohdella kansaa ikään kuin nesteenä, jota vain käskytetään johtajan taholta miten heitä halutaan käskeä.

Tuo yli-ihmisjohtaja on Nietzschen mallissa sellainen henkilö, jolla on kyky ajatella itsenäisesti sekä korkea moraalinen ja eettinen osaaminen, joka nostaa hänet massojen yläpuolelle, ja tämä tietenkin on ollut monen hänen jälkeensä eläneen diktaattorin lähtökohta. Se tarkoittiko Nietzsche todella kaikkea, mitä hän sanoi on jäänyt tutkijoilta selvittämättä. Mutta uskoisin kyllä että hän ei tarkoittanut teoriaansa sellaiseksi, että sitä suoraan lähdetään lähdetään soveltamaan valtion johtamistapoihin. Kuten sanotaan niin ihminen on aikansa peili, ja Friedrich Nietzsche oli varmasti sellainen ihminen, joka piti työstään opettajana. Ja tämä yli-ihmisajatus oli hänelle varmasti ollut vain tehtävä tehtävien joukossa, eikä hän koskaan ollut ajatellut, että jonkun maan johtaja olisi samaa mieltä hänen kanssaan, ja ryhtyisi puhdistamaan kansaansa toisinajatelijoista, sekä kaikista jotka ovat erilaisia kuin hän.

Ja hän eli aikana, jolloin kansallisuusaate sitten alkoi vallata Eurooppaa, ja sattui vain olemaan sellainen ikävä asia, että eräs mies nimeltään Adolf Hitler tutustui hänen työhönsä. Nietzschen teorian ongelma on se, että hänen toimintamalliaan voidaan hyödyntää sosiaali- ja kansallisdarwinismissa. Tuossa toiminnassa on ajatuksena se, että yhteiskunnassa vain vahvoilla on oikeus elää, ja köyhät sortuvat elon tielle. Tuo sitten oikeuttaa niin sanottuun eugeniikkaan eli rodunjalostukseen, jossa ihmisiä jalostetaan kuin karjaa eli ensin luodaan kaksi puhdasta linjaa, parittamalla karjan sukulaisia keskenään, ja sitten nuo puhtaat linjat yhdistetään, jolloin syntyy superyksilö. Tuo asia saa aikaan sen, että Nietzschen teorian sovellus genetiikan alueella antaa muka oikeuden kammottaviin ihmiskokeisiin. Eli tämän takia voidaan sanoa, että kyseessä on maailman moraalittomin teoria, mitä milloinkaan on esitelty maailmalle.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,