Skip to main content

Todesrunen eli "kuolemanriimun" merkitys skandinaavisessa mytologiassa

Todesrune

Todesrune eli "kuolemanriimu" on skandinaaviseen mytologiaan kuulunut  riimu, joka merkitsee sitä, että taistelija on mennyt valhallaan kuolemansa jälkeen. Sen vastakohta on "lebenrune", joka merkitsee sitä, että taistelija eli viikinkisoturi on elossa. Todesrune-symboli asetettiin SS-miesten haudalle symboloimaan heidän uskonnon vastaista asennettaan. Samoin sen tarkoitus oli salata noiden miesten oikeat kansallisuudet. Siksi tuo järjestö kehitti oman symboliikkansa sekä rituaalinsa myös hautajaisia varten, ja pitää muistaa että nuo rituaalit luovat yhteenkuuluvuutta kaikissa maailman suljetuissa yhteisöissä.

Olivat ne teekkarien klubeja tai vakavamielisiä organisaatioita. Todesrune tarkoittaa myös sitä, että soturista ei saanut puhua. Ja tällä halluttiin varjella esimerkiksi omaa päätä, jos kuolleen soturin ansiot oli siirretty toiselle miehelle. Tuolloin saattoi seurata vaikeuksia, jos esimerkiksi oma kyläpäällikkö olisi siirtänyt toisen teot itselleen. Tai sitten tuolla merkillä suojattiin valtiosalaisuuksia, joiden paljastuminen olisi voinut johtaa ikävyyksiin. Samoin todesrunella merkittiin myrkytetty ruoka, jolla viikinkipäällikkö hankkiutui eroon vihollisistaan, eli toiminta oli sellaista, että punaisen kärpässienen nauttimisen jälkeen nauttivat viikingit yleensä simaa. Mutta kun päällikkö katsoi soturin liian väkivaltaiseksi, niin silloin hän tarjosi tuolle onnettomalle sitten olutta tai viiniä, jotta kyseistä henkilöä ei sitten tarvinnut katsella kotikylässä.
Vapaamuurarien tunnus
Kuva II

Jos kylä oli riippuvainen toisten tuomasta viljasta, joutui se tietenkin tekemään muille kylille palveluksia eli esimerkiksi sotimaan näiden sotia, ja jos viikingit jäivät kiinni siitä, että he taistelivat toisen määräämiä taisteluita, niin silloin tuo käskijä saada ongelmia. Tuon takia viikingit eivät voineet hakea esimerkiksi viljaa mistään naapurikylästä, koska se olisi merkinnyt sitä, että he olisivat joutuneet tekemään jatkuvasti myönnytyksiä muille. Ja tuhotessaan kyliä viikingit tuhosivat sen vilja-aitan sekä yleensä tappoivat tai vangitsivat sepän. Näin kylä sidottiin heidän määräysvaltaansa, ja sen kyky toimia muiden kuin viikinkien luvalla estettiin ja kylästä vointiin kiristää suojelurahaa ja muita palveluksia.

Tällä tarkoitan sitä, että viikingit eivät tehneet muuta kuin kantoivat miekkojaan ja komensivat muita tekemään kaikki työt. Se tietenkin altisti heidät myrkytykselle ja myös teki heistä velttoja ihmisiä, joilla ei enää ollut voimaa taistella kun tosi paikka tuli vastaan. Ja siksi esimerkiksi Valdemar Atterdag voitti Visbyn niin helposti.  Todesrune voi olla myös alaspäin osoittavan "V"-kirjaimen muodossa, ja vapaamuurarien neliötunnus symbolisoi sitä, että ihmisellä on vapaus valita hyvän ja pahan eli elämän ja kuoleman välillä, eli tuo symboli, mikä on näkyvissä kuvassa kaksi (Kuva II) on symboli siitä, että jos ihminen on hankkinut ntiettyjä taitoja, niin hän itse päättää sen, mitä taidoillaan tekee.

Tuo symboli voi tarkoittaa esimerkiksi itseopiskelua, eli kirjastoista saa paljon tietoja erilaisista aiheista, mutta kuten tiedämme, niin tieto tuo vastuuta. Eli jos joku henkilö tietää jonkun myrkkysienen, niin on hänen oma valintansa, että syöttääkö hän tuon sienen viholliselleen vai kertooko hän kaikille, että mitä tuon sienen nauttiminen voi saada aikaan. Joidenkin raamatun tutkijoiden mukaan esimerkiksi Aatamin ja Eevan syömä hyvän ja pahantiedon hedelmä olisi voinut oikeasti olla jokin punainen kärpässieni, joka on normaalisti hallusinaatioita aiheuttava, mutta alkoholin kanssa nautittuna tuo sieni aiheuttaa kuoleman.

Siis punainen kärpässieni on pestynä punainen, koska sen pilkut ovat irrallisia, ja siksi se voi muistuttaa paljon omenaa, ja ehkä tuo tarina on lisätty siihen keskiajalla, jolloin Raamattua kirjoitettiin paljon uudelleen. En tiedä että missä päin maailmaa tuo osa Raamattua on kirjoitettu, mutta tietenkään tuo meidän punainen kärpässienemme ei ole ainoa punainen sieni maailmassa. Se on sikäli erikoinen, että tuota sientä voi käyttää pienissä määrin hallusinaatioiden aikaansaamiseen , mutta jos sen kanssa ottaa alkoholia, niin seurauksena on kuolema. Eli viikingit käyttivät tuota sientä siihen, että he pääsivät taistelun edellyttämään psyykkiseen tilaan, ja tuo sieni aiheuttaa raivotiloja ihmiselle, joten osittain tuon sienen takia viikingit saivat maineen hurjina, armottomina sekä pelottomina sotureina, joiden maine ulottui pohjolasta Britanniaan ja aina Bysanttiin asti, jossa he toimivat palkkasotureina sekä keisarin henkivartijoina.

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,