Skip to main content

Opiskeluaika on pitkä kuin Unioninkatu Helsingissä, mutta kaikki päättyy joskus ja uusi elämä voi alkaa

Helsingin Observatorio
Kopernikuksentie 1:ssä

Elämä sekä opiskelu ovat kuin Unioninkatu Helsingissä, eli kun sitä lähtee kulkemaan Kopernikuksen tieltä kohti Kallion kirkkoa, niin tuntuu että se ei pääty koskaan. Kun ajatellaan sitä, että tämä yksi Helsingin valtakaduista alkaa erittäin vaatimattomana Kopernikuksentieltä, joka voisi symboloida vastoinkäymisiä mukulakivineen sekä mäkineen, ja samalla sitä että joskus edessä on vähän tylyjä aikoja sekä vastaanottoja, jotka eivät ole mitenkään mukavia. Kuten Unioninkatu niin yliopistolaisen opiskelu on aluksi hyvin vaatimatonta, eli sitä ei kukaan uskoisi edes koskaan päättyväksi. Ja kuitenkin hän tietää sen, että opiskelun päätös tulee vastaan nopeammin kuin hän uskookaan.

Kuitenkin voidaan ajatella sitä, että heikosti kadun päässä näkyvä Kallion Kirkko voisi symboloida sitä, että kaikki ihmiset tietävät varmasti, että opiskelu päättyy joskus. Ja se mikä aluksi näytti hyvin vaatimattomalta saattaa muuttua erittäin suureksi kokonaisuudeksi. Kun opiskelu alkaa, niin se aika mikä edessä on saattaa tuntua erittäin pitkältä, mutta joku kerta sitten se hetki tulee, kun henkilö saa paperit käteen.  Silloin tuntuu että kaikki mitä on tehnyt, on jotenkin pientä. Ja silloin unohtuu se, kun opiskelijana jännitti tenttien palautus, sekä opettajan antama palaute, koska se saako opiskelija opintotukea tai venyvätkö hänen opintonsa riiippuu siitä, saako hän kurssit läpi.

Samoin se pitää muistaa, että yliopisto-opiskelun ajatusta eivät kaikki ihmiset koskaan oikeastaan ymmärrä, eli sitä miksi nuo henkilöt sitten istuvat hyvin vanhoissa luentosaleissa kuuntelemassa erittäin pitkäveteisiä luentoja jostain aiheesta, joka tuntuu hyvinkin kuluneelta. Tuo kuitenkin on yliopisto-opiskelun ideana, eli ihminen ikään kuin pakotetaan kuuntelemaan asioita, joita hän ei koskaan ehkä muuten edes välittäisi tietää, ja kuitenkin ne saattavat olla hyvin tärkeitä opiskelijan tulevaa ammattia ajatellen. Tämä opetusmenetelmä kuitenkin aiheuttaa sen, että kyseinen henkilö ikään kuin joutuu sorviin, jossa hänen psyykettään sekä ajatusmaailmaansa sitten muokataan sellaiseksi, kuin yliopisto sen haluaa olevan, kannustaen samalla tekemään omia kokeita sekä ajattelemaan omilla aivoilla. Vanha opiskelijoiden motto on ollut se, että "pidä housut jalassa sekä Jumala mielessä", eli se tarkoittaa sitä, että koskaan ei kukaan saa unohtaa sitä, että yliopisto on valtiotaan varten, ja sen opettajat ovat vain ihmisiä. Eli mitään mitä he eivät saa tietää, ei koskaan ole tapahtunut ainakaan virallisesti.
Unioninkadun alku taustalla
kuvan keskellä Kallion kirkko


Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka henkilö olisi kuinka halukas kertomaan omista asioistaan muille, niin sitä ei koskaan tarvitse suoraan mennä tekemään. On asioita joista ei tarvitse koskaan puhua, ja vaikka joku sattuisi jotain kiellettyä tekemään, niin sitä ei kuitenkaan tarvitse kertoa koko kansalle. Ja toki opettajakin saa vähän omaa aktiivisuuttaan käyttää, jos hän haluaa saada jotain tietoja oppilaastaan. Eli kuten tiedämme, niin aina välillä joku keksii, että hän ryhtyy kertomaan opettajille tai muille henkilöille toisten tekemisiä, mutta se on aivan väärä ratkaisu, koska syyttäjällä on todistustaakka oikeudessa, eli tuo onneton henkilö joutuu hyvin äkkiä vaikeuksiin, jos hän turhasta kantelee opettajilleen.

Tällä tarkoitan nimenomaan plagiointia käsitteleviä paljastuksia. Eli joku onneton saattaa pyytää toiselta tämän tehtäviä, jotta tämä voisi saada syytteen plagioinnista sekä potkut tiedekunnasta. Tuolloin syynä voivat olla alaviitteiden puuttuminen tekstistä, mutta tuolloin kannattaa olla varovainen. Näet tuo aiottu uhri saattaa tietää tämän asian, ja antaa tuolle tiedottajalle työn, missä ei ole yhtään lähdettä merkittynä. Ja opettajalle hän palauttaa version, missä on merkitty lähteet, ja nykyaikaisella tekstinkäsittelyohjelmalla lähdeviitteiden poistaminen käy muutamassa minuutissa. Silloin tuolle ilmiantajalle voidaan tehdä ansa, missä hänelle näytetään toista versiota kuin opettajalle. Ja silloin käy niin, että tuo ilmiantaja saa syytteen perättömästä ilmiannosta.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,