Skip to main content

Alkuperäiskansojen asemasta sekä heidän kohtelustaan

Kuvituskuvaa
(Ayers rock)

Alkuperäiskansoja ei pidä nähdä pelkästään objekteina, joiden ei soisi mitenkään kehittyvän. Samoin heitä ei pidä kohdella lapsina, jotka eivät ikään kuin ansaitse integnoitua yhteiskuntaan, eikä meidän eurooppalaisten toki tarvitse esimerkiksi Afrikan nykytilanteesta syytellä jatkuvasti itseämme, koska alueen nykyinen kurjuus on heidän omien johtajiensa aikaansaannosta. Kun puhutaan alkuperäiskansojen kulttuurista, niin toki heillä on oikeus omaan identiteettinsä, mutta kun ajatellaan esimerkiksi heidän asemaansa yhteiskunnassa, niin uskon että he varmasti saattaisivat haluta vaikkapa Internetiä tai muutakin ajanvietettä kuin perinteiset noitamenot. Ihminen joka ei ole jotain saanut ei sitä osaa kaivata, ja tämän takia noiden alkuperäiskansojen kanssa pitää olla varovainen, koska joku vastuuton saattaa tarjota heille tupakkaa, huumeita  tai alkoholia, jolloin seuraukset saattavat olla kamalia.

Eli nuokin ihmiset voivat saada keuhkosyövän tai joutua alkoholismin valtaan, jolloin heidän kaikki varallisuutensa saattaa huveta esimerkiksi alkoholiin tai korvikkeisiin. Tätä on tapahtunut esimerkiksi Australiassa, jossa aboriginaalit ovat alkaneet ryypätä, kun he ovat saaneet käteensä sosiaaliavustuksia. Sitten on kaikki rahat pantu alkoholiin sekä muihin huumaaviin kemikaaleihin kuten lakkabensiiniin, trikloorieteeniin tai jopa maaleihin, joita on juotu sitten päitymystarkoituksessa, mikä on johtanut vakaviin myrkytystapauksiin. Ja kun nuo aboriginaalit eivät ole tajunneet aineiden vaarallisuutta, niin silloin on seurauksena ollut kuolemantapauksia sekä aivojen tuhoutumista.

Kun suunnitellaan malleja, joissa pohditaan alkuperäiskansojen jäsenten integnoimista normaaliin yhteiskuntaan, niin pitää muistaa se, että joidenkin ihmisten mielestä noita alkukantaisia heimoja voi mennä pällistelemään kuin jotain sirkusnähtävyyttä, mikä ei ehkä ole omiaan auttamaan heidän kohtelunsa sekä asemansa parantamisessa. Eli joillakin eurooppalaisilla on sellainen näkemys, että alkuperäiskansojen edustajat ovat jotain sirkuseläimiä, joita sitten käydään joukolla ihmettelemässä, ja tuolloin pitää kyllä asioihin puuttua erittäin tiukasti. Kuitenkin me eurooppalaiset olemme jatkuvasti neuvomassa muita siinä, miten alkuperäiskansoja pitäisi kohdella, ja emme kuitenkaan muista sitä, että me suhtaudumme jotenkin kielteisesti esimerkiksi omaan romanivähemmistöömme, joka kuitenkin on vähemmän silmiinpistävä kuin esimerkiksi australian aboriginaalit tai afrikan zulut ovat ainakin vähän aikaa sitten olleet.

Syy miksi esimerkiksi alkukantaisten heimojen luokse ei päästetä ketä hyvänsä on se, että noita ihmisiä on helppo käyttää hyväksi. Eli heille voidaan tarjota päihteitä, ja sitten joku vastuuton henkilö alkaa esiintyä helle jonain "Jeesus-hahmona", ja ehkä värvätä heitä työskentelemään vaikkapa huumekartellien hyväksi. Kun puhutaan tutkimuksesta, mitä heidän joukossaan tehdään, niin tietenkin tuolloin pitää hyväksyä se, että nämä henkilöt ovat ihmisiä sekä yksilöitä, jotka saattavat olla aivan muuta mieltä omasta johtajastaan, kuin mitä esimerkiksi jotkut muut heimon jäsenet antavat ymmärtää. Ja joissakin alkuperäiskansojen heimoista saattaa olla käytössä varsin brutaaleja tapoja, joita länsimaiset ihmiset eivät ehkä ymmärrä.

Tällä tarkoitan esimerkiksi ihmisten uhraamista jumalille, eli tuolloin tutkijan pitää kyllä vetää raja siihen, että kutsuuko hän poliisit tai muut viranomaiset paikalle, jos heimo esimerkiksi päättää vahingoittaa tai tappaa omia jäseniään? Eli tuolloin pitää toimintaan uskaltaa kyllä puuttua, ja muutenkin pitää muistaa se, että ihmisistä on kysymys, eli se että heidän vanhempansa ovat eläneet jollain tavalla ei tarvitse velvoittaa kuitenkaan näiden henkilöiden lapsia. Tähän esimerkiksi amerikkalaiset vetosivat, kun he ottivat intiaanilapset lastenkoteihin kasvatettaviksi. Se että alkuperäiskansoihin suhtaudutaan halveksivasti saattaa johtua heidän eristyneestä elämäntavastaan sekä siitä, että he eivät ehkä käytä vaatteita ollenkaan, mikä tietenkin herättää "uteliaisuutta" valtaväestössä.

 Ja tietenkin se että nuo alkuperäiskansojen jäsenet saattavat olla kuitenkin kaupungin liepeillä asuvia henkilöitä vie heidät helposti suoraan sellaisten henkilöiden vaikutuspiiriin, mikä ei tietenkään ole hyväksi heille eikä kenellekään muullekaan. Toisin sanoen alkoholistit sekä jengien jäsenet tarjoavat heille alkoholia tai jotain muuta juovuttavaa ainetta, ja sitten on "hauskaa" kun toinen on humalassa, eikä ymmärrä alkoholin tai huumeiden olevan todella vaarallisia aineita. Syy miksi meidän pitää noita alkuperäiskansoja sivistää, on juuri se, että jos he osaavat lukea, niin silloin nämä henkilöt joutuvat vähemmän helposti erilaisten hyväksikäyttäjien uhreiksi.

Syy miksi tästä hyväksikäytön mahdollisuudesta pitää olla huolissaan on se, että asutuskeskukset leviävät, ja esimerkiksi yhä useampi aboriginaali joutuu suoraan tekemisiin tavallisten ihmisten kanssa. Silloin pitää muistaa se, että tavallisilla ihmisillä on tavallisten ihmisten ajatusmaailma, ja tuollainen keihään kanssa kadulla kulkeva henkilö voi olla heistä pelottava hahmo, joka ehkä sen takia kohtaa väkivaltaa. Mutta kun mietitään sitä, miksi meidän pitää ikään kuin opettaa alkuperäiskansoja, niin se johtuu siitä, että emme saa tehdä heistä riippuvaisia itsestämme, vaan meidän on autettava heitä niin, että he oppivat arvostamaan itseään sekä osaamistaan ja sitä kautta omaa historiaansa. Sekä myös kehittämään omaa kulttuuriaan, niin että heidän lapsensakin voivat suhtautua siihen mutkattomasti.

 Mutta ihmisen elämä ei ole vain kulttuuria sekä historiaa, vaan työskentelyä tavallisissa ammateissa, ja se tietenkin auttaa länsimaisia ihmisiä hyväksymään erilaisuutta, jos he työskentelevät samoissa ammateissa ja käyvät samaa koulua, kuin alkuperäiskansojen edustajat, jotka myös koulutuksen sekä osaamisen kautta saavat samaa kohtelua kuin vastaavat taidot hankkineet länsimaiset. Eli yhteiskunnassa eteenpäin vie vain oma henkilökohtainen osaaminen eikä kuuluminen mihinkään etniseen ryhmään. Toisin sanoen ammattikoulutusta ei saa rajata siten, että mikään etninen ryhmä pääsee sinne helpommin kuin muut, koska se sitten aiheuttaa heille alemmuutta sekä lisää syrjimistä, eli tuollaisesta toiminnasta rasistit ottavat tuulta purjeisiin, ja alkavat sitten trollata sellaisia asioita, että nuo henkilöt pääsevät opiskelemaan vain etnisen asemansa takia. Mikä johtaa eristämiseen oppilaskunnasta sekä muusta oppilaitoksen sosiaalisesta toiminnasta.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,