Skip to main content

Miksi aikuinen ihminen varastaa Chopperpyörän tai muusikon keikkakamat?

"Chopper"-polkupyörä
(Kuvituskuvaa; Kuvan henkilö ei liity tekstiin)



Kun katselee Risto Räppääjän traileria, niin mieleeni tulee sellainen ajatus, että aina välillä eteen tulee tilanne, missä joku kyllä oikeasti on varastanut tavaraa, millä hän ei mitään tee. Mieleeni muistuu muutamissa takavuosien rikoksista kertovien ajankohtaisohjelmien tarinat siitä, kuinka joku on varastanut esimerkiksi harrastajan itsensä rakentaman chopper-moottoripyörän tai jonkun bändin keikkavarusteet, ja tuolloin kyllä mieleeni tulee sellainen asia, että miksi joku noita tavaroita ylipäätään lähtee varastamaan? Tai miksi aikuinen henkilö varastaa polkupyörän ajamalla pakettiauton sen viereen, ja nostamalla sen tuon auton takaosaan?

Tuosta tempusta varmasti tulee vähintään sakkoja, ja ei ainakaan noista pyöristä saatava hinta varmaan mikään kovin korkea kuitenkaan ole, eli saakohan varas sitten niistä edes bensarahojaan takaisin, eli viittaan tässä sitten erääseen Poliisi-TV:n juttuun, missä lähes roskiskunnossa olevan pyörän oli joku onnellinen ottanut jostain palvelukeskuksen pihalta, ja ilmeisesti hän ei mitään tuolla pyörällä sitten kuitenkaan tehnyt, kun ei sitä ole ainakaan missään mediassa ilmoitettu palautetuksi. Joten oliko joku sitten yritetty lavastaa syylliseksi tuohon pyörävarkauteen?

Toisin sanoen oliko tuon teon tarkoitus ohjata epäilyksiä jonkun paikkakunnan "ei toivotun" henkilön päälle, kun nuo esineet kuitenkin helposti tunnistettavia olivat? Eli toisin sanoen motiivina voisi olla se, että kilpaileva taksiyrittäjä olisi halunnut noiden kuntoutuslaitosten ajot itselleen, koska niin helposti oli tuo auto tunnistettavissa. Nuo hoitopaikat tietävät varmoja kyytejä, ja se ei varmaaan mikään kovin pieni tulo olisi, jos kyseisiä ihmisiä pääsee joku taksimies kuljettamaan. Tämä toki on vain mitelmää, enkä ketään syytä. Mutta voi olla niin, että joku henkilö on soittanut hoitajien puhelimesta tuolle pakettautomiehelle, ja sitten käskenyt viedä nuo pyörät pois.

Mutta mikä tuosta teosta tekee ikävän varkaalle, on se että noiden palvelukeskuksen asukkaiden tulot eivät mitään kovin suuria ole, ja jos heiltä viedään pyöriä, niin syyte voi napsahtaa törkeästä varkaudesta. Samoin mieleeni muistuu eräs tapaus, missä aloittelevan rokkibändin kamat oli varastettu juuri ennen ensimmäistä keikkaa, ja tuo kyllä sitten myös hiukan kummastuttaa, koska ammatikseen soittavien muusikkojen piirit eivät maassamme mitään kovin suuria ole, ja nuo bändikamat ovat yleensä vielä merkittyjä, sekä ikävä kyllä melko kalliita, joten niitä ei varmasti kovin helposti kukaan saa kaupaksi. Vai kuviteletteko, että esimerkiksi Juice Leskisen legendaarinen "suomi-kitara" ei olisi tunnistettavissa, jos se olisi varastettu.
Muusikko Juice Leskinen
(1950-2006)
legendaarisen "Suomi-kitaransa" kanssa

Enkä usko että kukaan muusikko uskaltaa lähteä keikalle soittelemaan varusteilla, joiden alkuperä ei ole selvillä, eikä kukaan heistä varmasti osta soittimiaan mistään keskiolutravintolassa tapaamaltaan tyypiltä, joka ei pysty niiden alkuperää selittämään. Sama koskee myös chopperi-moottoripyöriä, jotka ovat usein ns. "vakavien harrastajien" rakentamia, ja joillakin noista henkilöistä on yhteyksiä esimerkiksi MC-kerhoihin, eli nuo pyörät kyllä melko hyvin tunnetaan, ja jos tuollainen pyörä sattuu eteen, niin silloin saattaa joku tarttua kaulukseen, kun kyseinen, usein helposti tunnistettavissa oleva pyörä sitten tunnistetaan.  Kaikissa noissa mainitsemissani varkaustyypeissä tai varkauksiaen kohteissa sellainen asia, että niillä ei kukaan varmasti ole tehnyt mitään, ellei joku sitten halua lopettaa esimerkiksi rokkibändin uraa alkuunsa.

Ja kuka tuo henkilö olisi, on tietenkin seuraavaksi hakusessa. Se saattaa olla joku bändin jäsen, joka on aikonut tehdä muuta kuin soittaa kitaraa koko elämänsä. Joillakin ihmisillä on sellainen tapa, että kun he sitten ovat jotain mieltä asioista, niin silloin tietenkin muiden pitää ajatella kaikesta samalla tavalla. Tällöin nuo henkilöt sitten päättävät, että kun heillä on joku muu työsopimus taskussaan, niin toki on samalla hyvä pilata muidenkin unelmat, eli tuhota bändin kamat, jotta ei keikkaa tarvitse lähteä tekemään. Eli noissa murroissa sitten on vorojen mukaan päätynyt myös yhtyeiden sanoituksia, mikä viittaa siihen, että joku ehkä on yrittänyt itse-asiassa estää noita keikkoja toteutumasta.

Samoin joissakin tapauksissa noiden moottoripyöräkerhojen jäsenen omaisuuteen liittyviä varkauksia on hiukan ihmetelty, mutta anastetun omaisuuden laatu voi viitata siihen, että noita varusteita käytetään jengien jäsenten mustamaalaamiseen. Tuolla tarkoitan sitä, että esimerkiksi MC-jengien tunnuksia voidaan käyttää esimerkiksi kiristyksessä tai pahoinpitelyissä, jotta noiden jengien päälle saataisiin vihaa. Noiden toimintojen sotilaallinen nimitys on "false flag", mikä tarkoittaa sitä, että joku toimija käyttää esimerkiksi väärennettyjä uniformuja hyökätessään kohteeseen. Eli tuo termi on peräisin merirosvoilta, jotka saattoivat käyttää muiden kuin oman maansa lippua harhauttaakseen uhrejaan, ja usuttaakseen laivaston väärien alusten perään.

Eli yrittääkö joku tuolloin vain saada tuota jengin kerhotilaa takavarikoiduksi vai piilekeleekö hän vain noiden tunnusten takana,  ja yrittää työntää omia tekojaan jonkun MC-kerhon päälle? Mietin tätä asiaa siksi, että itsestäni olisi outoa, jos joku MC-kerholainen näyttää tunnuksiaan esimerkiksi kiristyksen tai ampumisen yhteydessä, koska se varmasti tuo poliisin jengin kotiovelle, eikä ainakaan kukaan rikollinen halua, että häntä tunnistetaan selvästi jostain vaatteesta. Ja varmasti hänen pitää se tietää, että noilta MC-miehiltä tullaan noista asioista kyselemään, jos heidän tunnuksiaan näkyy väärissä paikoissa. Eli vaikka he eivät enkeleitä olekaan, niin en usko että hekään nyt haluavat avoimesti tehdä rikoksia tai että heidän tunnuksensa näkyvät valvontakameroissa, kun joku pankki ryöstetään tai ihmisten kimppuun käydään.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,