Skip to main content

Valtiollisen ideologian merkitys sekä Kalervo Kurkialan toiminta esimerkkinä siitä, että kenenkään ei koskaan saa uskoa olevan "hyvien puolella"

Kalervo Kurkiala
ja luutnantti Pohjanlehto

Tämä on oikeastaan jatkoa edelliseen kirjoitukseen, ja Kalervo Kurkialan kuvan olisi pitänyt olla täsmän tekstin päällä. Eli tämä seuraava kirjoitelma on puhdasta  mietelmää vailla todisteellisia dokumentteja, ja haluan korostaa sitä, että omasta mielestäni kyseinen henkilö kertoo siitä, että pappi ei ole aina hyvin puolella. Kuten tiedämme, niin jokaisessa ammattikunnassa on epäpäteviä henkilöitä, jotka käyttävät asemaansa tai virkaansa väärin. Olen kuullut sellaisiakin asioita, että Natsi-saksan päiväkodeissa työskenteli hoitajia, jotka väittivät lapsille olleensa juutalaisia,ja sitten pahoinpitelivät näitä piiskoilla, jotta he saisivat lapset vihaamaan tuota uskonnollista vähemmistöä. Eli ketään ei saa koskaan uskoa "hyväksi" suoraan. Se että tekikö Kurkiala sotarikoksia jää hänen ja Jumalan väliseksi asiaksi, mutta käytän häntä esimerkkinä siitä, että myös pappi voi olla väkivaltakoneiston palveluksessa, ja toki joku GESTAPO-agentti saattoi käyttää papin pukua houkutellakseen esimerkiksi juutalalaisia luokseen, ja kavaltaakseen heidät sitten RSHA:lle. Eli uskon että Kurkiala oli ikään kuin houkutin sille, että myös papit voivat liittyä SS:n riveihin, Ja ihmiset uskovat mielellään hyvää näistä ihmisistä, joten heidän avullaan GESTAPO olisi voinut urkkia hyvinkin henkilökohtaisia asioita tavallisilta ihmisiltä.

Pappeihin kohdistuva stereotypia on usein positiivista, eli heidät nähdään rauhan miehinä, vaikka voidaan sanoa niin, että myös noissa "jumalan miehissä" on henkilöitä, jotka suhtautuvat kielteisesti muihin ihmisiin. Ja pitää muistaa se, että pappia voi kuka vain leikkiä kadulla ainakin vähän aikaa. Vaikka puhutaan rippisalaisuudesta tai muusta vastaavasta asiasta, niin olen kuullut, että monissa katolisissa kirkoissa on rippituoleihin tai pappien toimistoihin asennettu kuuntelulaitteita. Eli koskaan ei saa uskoa kenenkään ihmisen olevan oikeasti vaitiolovelvollinen mistään asiasta. Ja pahin mahdollinen tilanne tietenkin tulee eteen silloin, jos henkilö ei itse tiedä käyttävänsä tilaa missä on salakuuntelulaite. Silloin hänen jännittyneisyytensä sekä sitä kautta kehon kielensä ei paljasta sitä, että kyseinen henkilö vuotaa tietoja kolmannelle osapuolelle.

 Valtiollinen ideologia määrittelee sen, että mikä on valtion suhtautuminen esimerkiksi tieteeseen tai tekniikan kehittymiseen, mutta ideologialla on muitakin merkityksiä kuin nämä asiat. Ideologia on se, mikä antaa ihmisille syyn tehdä jotain asioita, ja se on asia mikä oikeuttaa valtion esimerkiksi taistelemaan jotain muuta valtiota vastaan. Puolueen ideologi määrittelee sen, mikä on soveliasta puhua ja mistä taas pitää vaieta vaaleissa. Ideologinen koulutus on asia, mikä takaa joukkojen psykologisen kyvyn taistella, eli tuolla poliittisella koulutuksella taataan sellainen asia, että oma armeija seisoo johtajansa takana. Ideologian opettajan tehtävänä on muokata yleistä mielipidettä sellaiseksi, että jokainen henkilö pysyy johtajansa takana, ja tietenkin tuota asiaa varten pitää kerätä tietoja siitä, mitä ihmiset haluavat kuulla.

Ja tässä tietenkin taas päästään tuohon sotilaspastori sekä SS-eversti Kurkialaan sekä kuuluisaan valokuvaan missä tuo mies seisoo suomalaisen luutnantin vieressä, jolla on rautaristi rinnassaan. Kun mietitään kuvaa tarkasti, niin voidaan kysyä sitä, että miksi hän on peittänyt arvomerkkinsä, ja mitä kieltä hän puhui tuolle suomalaiselle upseerille, käydessään keskusteluja tämän kanssa?Eli paljastiko hän tuolloin ollenkaan olleensa suomalainen, ja toki Himmlerille puhuttiin saksaa, kun hä  istui työpöyöytänsä ääressä. Joten oliko Kurkiala sitten tiedustelumatkalla, niin toki hän saattoi puhua ainoastaan saksaa suomalaistenkin kanssa, jotta tuon miehen suomen kielen taito ei paljastuisi muille, ja hän saattoi tarkkailla ympäristöään huomaamattomasti.

Syy miksi Himmler olisi ehkä lähettänyt tällaisen korkea-arvoisen tuttavansa tiedustelumatkalle saattoi johtua siitä, että hän halusi tietää, oliko joku puhunut ohi suunsa noista kauhistuttavista keskitysleireistä, joista oli jo silloin tullut Hitlerin pakkovallan symboli, mihin GESTAPO heidät laittoi pienimmänkin epäilyn johdosta. Juutalaisten ampumisesta tiesi moni, mutta vain harvat tiesivät kuolemanleireistä. Treblinkan kaltaisista kuolemanleireistä eli  tappolaitoksista tai AKTION REINHARD:in laajuudesta tiesi harva. Syy miksi sanon Kurkialaa "korkea-arvoiseksi" johtuu siitä, että hän oli ilmeisesti Himmlerin henkilökohtainen tuttava, ja olisi mielenkiintoista tietää kuka sitten esitteli nuo miehet keskenään.

Mutta se että tuo Kurkiala peitti arvomerkkinsä tuossa kuvassa saattaa merkitä sitä, että hän oli oikeasti korkeampi upseeri, kuin mitä hän ilmoitti olevansa. Ehkä hän vain halusi, että haastateltava olisi vapautuneempi, koska ei saisi tietää keskustelevansa vähintään everstin kanssa. Ja muistakaa että vuonna 1945 oli SS yrittänyt sitten sitoa koko kansan noihin tekemiinsä murhiin. Eli viimeistään sodan päätyttyä tämä toiminta tuli myös Kurkialan tietoon. Mutta kun puhutaan siitä, että oliko Kurkiala oikeasti tietämätön näistä asioista jäi vain Kalervo Kurkialan itsensä tietoon.

Jos Kurkiala oli tiedustelemassa sitä, että oliko joku Saksan esikunnasta puhunut juutalaisvainoista tai pikemminkin "lopullisesta ratkaisusta", niin se ei merkitse sitä että Himmler olisi kertonut hänelle sitä, mitä SS oli suunnitellut juutalaisten kohtaloksi ainakaan aluksi. Mutta kuten olen maininnut, niin on saattanut olla niin, että Kurkiala on jättänyt nuo asiat pois päiväkirjastaan, Se mikä on Kurkialassa ihmeellistä, on se että hän kirjoittaa tutkijoiden mukaan päiväkirjaansa paljon tyttöystävästään, ja papit eivät yleensä noista asioista puhu. Itse en ole päiväkirjaan tutustunut, mutta voisin ajatella, että ehkä sotilaspastori ja jääkärieversti Kurkiala sitten oli halunnut suojella vaimoaan GESTAPO:n salamurhaajilta. Tai ehkä hän lähetti viestejä saksan esikunnasta Mannerheimille, mutta tämä on tietenkin pelkkää hypoteesia.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,