Skip to main content

Salaliittoteorioita sekä muuta mukavaa pohdintaa Apollo-ohjelmasta

Nixon painekammio edessä
Kuva I

Salaliittoteorioita on olemassa monia, ja osa niistä on ollut oikeastaan joskus totta. Eli 1700-luvulla esimerkiksi vapaamuurarit ottivat osaa Euroopan valtapeleihin, ja ehkä joku noista vapaamuurarilooseista käytti silloin itsestään nimeä Illuminati, ja ehkä tuo loosi oli kuuluisan Adam Weishauptin johtama ryhmä, joka saattoi olla oikeasti aikeissa hankkia itselleen maailman herruuden. Mutta kun puhutaan siitä, että salaliittoihin uskovia ihmisiä väitetään tyhmiksi tai onnettomiksi henkilöiksi, joiden ajatusmaailmaan ei vain satu mahtumaan se, että maailman johtajat ajattelevat vain kansansa parasta, ja kertovat kaiken aina niin kuin se todella on tapahtunut.

Esimerkiksi se että kun Neuvostoliiton johto tuki Kekkosta Noottikriisin aikaan vuonna 1961 lähettämällä maamme hallitukselle nootin, mikä sitten sai Kekkosen matkustamaan Neuvotosliittoon, ja ratkaisemaan tuon kriisin omilla diplomaattisilla suhteillaan on takuulla sellainen asia, että siitä tuskin kukaan  halusi silloin edes kuulla totuutta. Kun puhutaan siitä, että NASA lavasti esimerkiksi kuumatkoja, niin en kyllä usko kaikkia noita asioita aivan valheiksi.

Se että NASA lensi Kuuhun on toki totta, mutta miksi esimerkiksi Saturnus-raketissa on niin monta vaihetta, on hiukan erikoista, koska nuo moottorit lisäsivät kuollutta painoa, ja toki painon säästö oli tärkeää, kun Kuuhun lennettiin. Samoin se että Apollo lensi yksi ilman varmistusalusta on herättänyt huomiota, koska kukaan insinööri ei koskaan tee mitään vain yhden aluksen tai laitteen varaan, vaan lähtee aina siitä, että jokin saattaa mennä vikaan, ja Apollossa oli vain yksi moottori, joka saattoi tuhoutua esimerkiksi irronneen kiristysmutterin takia. Ja jos Apollo 13 olisi räjähtänyt Kuun kiertoradalla, kun sen laskeutumismoduuli olisi ollut laskeutuneena Kuun kamaralle, niin silloin olisi miehistö jäänyt sille tielleen.

Törmäystä mikrometeoriittiin pidetään yhtenä syynä Apollo 13 tuhoon, mutta miksi tuo happisäiliö räjähti on jäänyt mysteeriksi, eli koska kyseessä on happisäiliö, niin missään nimessä polttoainetta ei sinne olisi voinut joutua. Paitsi jos joku olisi ollut törkeän huolimaton, ja kytkenyt polttoaineliittimen happisäliön täyttöventtiiliin. Eli muuten ei tuo säiliö olisi voinut räjähtää, ellei joku olisi ehkä jättänyt tupakantumppia tuohon säiliöön, jossa se olisi syttynyt ehkä sähkökipinän takia. Joten kyseessä on törkeä huolimattomuus tai tahallinen sabotaasi, koska muuten ei tuo säiliön sisään olisi mennyt mitään palavaa. Toinen kysymys on se, että miksi NASA käytti silloin puhdasta happea aluksen sisätiloissa, koska se saa aikaan räjähdysmäisesti etenevän tulipalon, joka on kohtalokas jopa maan päällä.

Eli syy miksi nuo salaliittoteoreetikot uskovat noihin väitteisiin siitä, että osa kuulennoista on jotenkin lavastettu johtuu siitä, että kun presidentti Nixon tapasi kuuastronautit, niin he olivat eräänlaisessa ilmatankissa karanteenissa. Eräiden henkilöiden mielestä tuo ilmatankissa tapahtunut haastattelu tapahtui niin, että Nixon puhui astronauteille kaksisuuntaisen television välityksellä, eli hänellä oli käytössään varhainen näköpuhelin, eli oikeat astronautit olivat jossain toisessa tilassa, jotta NASA voisi suodattaa heidän puheestaan asioita, joita ei haluttu kertoa maailmalle Joten herää kysymys siitä että miksi astronautit suljettiin tuohon ilmalukkoon? Yksi vastaus voisi olla se, että astronauttien ei haluttu vuotavan Apollo-ohjelman salaisuuksia kuten sen edistyksellistä tietokonetta sekä aluksen etäohjausmahdollisuutta julkisuuteen, koska näitä välineitä Pentagon aikoi hyödyntää uusissa ohjusohjelmissaan.

Toisten ihmisten mielestä voi olla niin, että aluksessa oli jokin epidemia, mutta siitä ei ole olemassa mitään todisteita.  Eli oliko aluksessa jotain ollut vialla, kun noihin turvatoimenpiteisiin ryhdyttiin? Kun puhutaan Apollo-ohjelmasta, joka on ihmisen suurimpia saavutuksia, niin aina välillä kysellään, että miksi vasta viimeisellä kuulennolla oli mukana geologi, ja kaikki muut ohjelman osanottajista ovat olleet sotilaita, joiden puheita voidaan toki valvoa erittäin tarkasti.

Mutta se miksi ihmisiä kiehtoo NASA:n väitetyt lavastukset avaruuslento-ohjelmassa johtuu hyvin pienistä yksityiskohdista, joista yksi tietenkin on tuo astronauttien sulkeminen painekammioon, kun he palasivat Apollo 11 lennolta, mutta se mikä myös on herättänyt kiinnostusta Apollo-ohjelmaa kohtaan on se, että esimerkiksi Apollo 1:n onnettomuudessa kuolleiden kolmen astronautin nimissä on hiukan erikoisuuksia. Nuo harjoitus onnettomuudessa kuolleet astronautit olivat nimeltään Edward White, Virgil Grissom sekä Roger Chaffee, ja tuon vanhemman ohjaajan sukunimi "White" eli suomeksi "valkoinen" on herättänyt mielenkiintoa. Kun puhutaan Apollo-ohjelmasta ylipäätään, niin silloin nousee heti esiin sellainen asia, että jokaisella lennolla oli kolme miestä, joista yksi ei laskeutunut Kuuhun. Se että kuussa oleva pöly lähtee liikkeelle kuumoduulin jarruraketin toimiessa on tietenkin aivan hyvin selitettävissä, eli laskeutumisaluksen moottori tietenkin painoi kaasua sivuille, ja tämä lennätti hiekkaa sivulle.

Se tietenkin herätti skismaa noissa lentoon osallistuneissa henkilöissä, ja varsinkaan kiertoradalle jääneestä henkilöstä ei tämä varmaan mukavaa ollut. Eikä myöskään Kuuhun laskeutuneista astronauteista varmaan kovin mukavalta tuntunut se, että Kuun pinnan pölyn alla saattoi olla erittäin syviä rotkoja, ja tuolla ilmattomassa tilassa esimerkiksi pöly voi jäädä ikään kuin kanneksi jonkun Kuun rotkon päälle. Vaikka NASA korosti aina turvallisuutta, niin kuitenkin se päästi Challengerin lentämään liian kylmässä säässä, eikä NASA ollut myöskään esimerkiksi varustanut Skylab-asemaa kahdella telakointiportilla, ja muutenkin tuon aseman rakentaminen vaikuttaa  hätäratkaisulta, jolla peiteltiin jotain kuussa tapahtunutta.

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,