Niin mustaa kuin multa niin valkeaa kuin lunta se ken tulee viimeiseksi ompi kuolema, eli mietteitä vanhasta kansan runosta
Lisää kuvateksti |
"Niin mustaa kuin multa, niin valkeaa kuin lunta, se ken tulee viimeiseksi ompi kuolema" on ikiaikainen kansanruno, johon sisältyy sellainen leikki, missä lapset kävelevät ikään kuin kahden leikkitoverinsa muodostavan portin läpi, ja kun sana "kuolema" tulee eteen, niin nuo portinvartijat sitten pudottavat kätensä tuon lapsen edessä, jolloin hän ikään kuin "palaa". Leikki muistuttaa hiukan hippaa, mutta siinä vain kävellään ympyrää kahden lapsen ympärillä. Tuo leikki on perua hyvin vanhalta ajalta, ja kai sitä vielä hiukan jossain leikitään. Kyseisen laulun värit ovat peräisin inkvisiittorin puvun väristä, joka oli mustavalkoinen, ja sen oletettiin olevan ikään kuin joku munkin asu. Kuitenkin varomaton puhe noiden miesten edessä saattoi viedä henkilön polttoroviolle.
Toisen maailmansodan aikaan SS-valtakunnanjohtaja Himmlerin oma henkilökohtainen henkilökunta käytti mustavalkeaa uniformua sekä korkeiden SS-upseerien kauluslaatoissa oli mustaa sekä valkoista väriä, jotta heidät olisi helppo erottaa muista tuon puoluearmeijan sotilaista. Vastavärit ovat oikeastaan erittäin huomiotaherättäviä, ja samasta syystä kun GESTAPO käytti mustavalkeaa uniformua, niin entisajan ritarit sekä erityisesti "sielujen metsästäjät" ei inkvisition tutkijat, joita myös noitien metsästäjiksi kutsuttiin saattoi käyttää mustavalkeaa pukua, koska hänet piti tietenkin erottaa joukosta, jos ritarit päättivät hyökätä tuollaisen ryhmän kimppuun. Jos tuo noitien metsästäjä ei ollut tunnistettavissa, niin silloin hyökkäystä ei voitu tehdä, koska silloin oma mies olisi mennyt mukana, ja siksi tuon miehen asun piti olla erittäin hyvin tunnistettavissa.
Mustavalkea asu on myös esimerkiksi USA:n salaisen palvelun työssään käyttämä pukukoodi, jotta tuon agenrin tunnistaminen olisi mahdollisimman vaikeaa. Mutta kun puhutaan noista miehistä, joista tässä olen kirjoittanut, niin silloin tietenkin tuon asun tarkoitus oli se, että noita hyvin pahamaineisia miehiä ei tunnistettaisi virkatehtävien ulkopuolella. Normaalin ihmisen ongelma on siinä, että hän ei varmasti osaa tunnistaa ihmistä kasvoista, ja siksi esimerkiksi tiettyjen poliisijärjestöjen jäsenet käyttävät julkisissa esiintymisissään eli oikeudenkäynneissä sekä suojellessaan henkilöllisyyttään, ja toki noiden pukukoodien tarkoitus on se, että agenttia ei tunnistettaisi kovin helposti kadulta hänen ollessaan yksin.
Mutta tehtävissä liikuttaessa pitää esimerkiksi tarkka-ampujien löytää heidät ihmisjoukosta, kun he antavat esimerkiksi tulitukea jossain hyökkäystilanteessa. Eli jos he eivät erota omaa miestä kadulta, niin silloin on vaarana se, että tuossa tilanteessa sitten ammutaan vahingossa omaa miestä. Samoin se että oma mies erottuu väkijoukosta helpottaa tehtävän dokumentoinnissa, eli silloin kuvasta näkee selvästi sen, että kuka esimerkiksi tappelun aloitti, ja samoin pitkän mustan popliinitakin sekä solmion käyttö tekee tuosta henkilöstä vaikeasti tunnistettavan.
Eli jos he joutuvat sitten pakenemaan tai poistumaan paikalta, niin että kuljetusta ei ole saatavilla, niin silloin riittää, että hän yksinkertaisesti ottaa popliinitakin päältään sekä solmion kaulastaan, niin silloin saattaa varjostaja mennä halpaan eikä osaa seurata tuota henkilöä. Ja ehkä mielikuvitukselliset, mutta mieltä kiehtovat tarunhohtoiset MIB:t eli Men In Black pitävät noita mustavalkeita pukujaan siksi, että ne on helppo vaihtaa, jos nämä vaatteet hajoavat. Osittain samasta syystä esimerkiksi Salainen palvelu käyttää tuota pukukoodia, koska jos puku hajoaa, niin silloin tuollaiset vaatteet on helppo vaihtaa uusiin, mikäli henkilö ne sattuu hajottamaan
charelesfort.blogspot.fi
Comments
Post a Comment