Skip to main content

Fobioita sekä asioiden merkityksestä eli kun asioista tulee merkityksellisiä, niin silloin ne rupeavat maksamaan todella paljon


Merkityksestä ja merkityksettömyydestä sen verran, että kun henkilö ei jotain tarvitse, niin silloin ei juuri mikään maksa mitään. Mutta silloin kun asiasta tulee merkityksellinen, niin johan rupeaa palvelus maksamaan.  Eli tämän takia ei aina sitä remonttimieskaveria kannata kuitenkaan pyytää töihin. Kun pohditaan sitä, mitä tarkoittaa esimerkiksi tarvehierarakia, niin silloin tietenkin pitää muistaa se, että suuri taloustieteilija Maslow sanoi, että tarve korvautuu vain uudella tarpeella. Kun ihmisen perustarpeet kuten vesi ja ruoka on tyydytetty, niin sitten hän alkaa kaivata uusia asioita, kuten kattoa päänsä päälle sekä muita vastaavia juttuja, joista sitten tulee induktiotarve, mikä tarkoittaa sitä, että tämän jälkeen henkilö alkaa kaivata tietokoneita sekä pelikonsoleita. Kuten tiedämme niin induktiotarve on se, mikä pitää markkinat pyörimässä, eli henkilölle luodaan keinotekoinen tarve saada uusia asioita. Sen näkee muuta älypuhelinten kehittymisessä.

Eli tuo väline on kaiken aikaa ikään kuin saman näköinen, mutta ”se mitä löytyy pellin alta” paranee jatkuvasti. Kun mietitään sitä, mikä on halvan ja kalliin kännykän ero, niin silloin tietenkin heti tulee muistin määrä, mutta kalliissa puhelimessa tietenkin on sellainen asia, että siinä on esimerkiksi puhelimen oma PIN-lukitus, joka tekee sen käytön turvalliseksi, vaikka puhelimessa ei olisikaan SIM-korttia, ja tuo lukitus estää puhelimen käytön myös, jos varas ottaa SIM:in pois, ja haluaa käyttää puhelinta vaikka kunnallisen WLAN:in kautta. Tuo pieni asia tekee puhelimesta turvallisen käyttää myös tietoturvan kannalta. Kun insinööri tekee tuotetta, niin hän lähtee aina siitä, että joku asia voi mennä vikaan, mutta jostain syystä kaikki insinöörit eivät ole ajatelleet sellaista mahdollisuutta, että joku saattaisi unohtaa kännykän pöydälle, jolloin se saatetaan varastaa.

Ja jos puhelinkohtaista lukitusta ei ole, niin silloin henkilö voi ottaa SIM-kortin pois puhelimesta, sekä käynnistää sen uudelleen. Tällöin hän voi päästä puhelimen omistajan sosiaalisen median tiedostoihin sekä sovelluksiin käsiksi, ja sitten vain vilkaistaan se, mitä joku sitten siellä puhelee kavereidensa kanssa. Toki saattaa olla niin, että tuollainen puhelin on esimerkiksi NSA:n tekemä ansa, jossa on sormenjälkitunnistin, ja jos sitä sitten hipelöidään ilman lupaa, niin se lähettää sijaintinsa Predator-lennokille, joka käy räiskimässä tuon henkilön taivaan tuuliin parilla Hellfire-ohjuksella, tai kai niihin voidaan myös tykkisäliö asentaa. Eli GAU-2 Minigun gatling konekivääri varmasti hoitaa tuon onnettoman parhaaseen ”Cyberpunk-tyyliin”. Tuollaisen ansapuhelimet voivat tietenkin muuttua suoraan vakoiluvälineiksi, eli niiden ohjelmisto voidaan muuttaa ”Stealth-skypeksi”, joka lähettää kaikki puhelimen kautta lähtevän puheen suoraan NSA:han.

Tuo puhelin voi muutenkin olla etäohjattava, eli tuhansien kilometrien päässä puhelimesta istuva operaattori voi katsella sen avulla puhujan ympäristöä sen kameran avulla, ja siinä voi sitten tulla itku, jos vääriä filmejä alkaa sataa NSA:n ruuduille. Kyseiset puhelimet  on kuitenkin tehty sen näköisiksi, että ne eivät miellytä varkaita, eli ne on muotoiltu erehdyttävästi muistuttamaan jotain 60€ kännykkää, vaikka niissä on esimerkiksi parempi näyttö sekä tehokkaampi kommunikaatioradio, jolloin kuuluvuus tietenkin on parempi. Ja tuo kännykkä tietenkin löytää silloin paremmin GSM-kentän, ja pystyy kommunikoimaan tehokkaammi myös silloin, kun toisitinasemaa on kuormitettu, tai puhelin sijaitsee kaukana siitä.

No tämä nyt oli vain sitä pohdintaa, mutta tuollaisen GPS-puhelimen avulla voidaan tehdä paljon muitakin arkipäiväisiä asioita, kuten esimerkiksi valvoa sitä, että henkilö tekee kunto-ohjelmansa mukaisia harjoituksia. Eli tuon puhelimen GPS lähettää tiedot omaharjoittelun tiedot esimerkiksi fysioterapeutille, joka sitten valvoo sitä, että jos henkilölle on jotain harjoituksia määrätty, niin hän sitten tekee mitä on luvannut, eli tuo sovellus voi sitten tallentaa henkilön kulkeman matkan, matkanopeuden sekä sydämen sykkeen, ja lähettää sen harjoituksen lopuksi terveyskeskukseen tai vakuutusyhtiölle, joka sitten voi tarkkailla sitä, että henkilö tekee mitä on luvannut, sekä seurata hänen rasitustilaansa, jotta harjoittelusta olisi jotain hyötyä, mutta se ei olisi liian raskasta.

Tämän lisäksi ihmisee voidaan liittää kiihtymystilaa mittaava sensori, joka on oikeastaan ranteeseen asennettu valheenpaljastin, ja jos hän lähtee kävelylle, ja tulee paikkaan mikä muistuttaa esimerkiksi aukiota, jossa hänet on pahoinpidelty, niin silloin tietenkin hänen parasympaattinen hermostonsa reagoi tuohon asiaan, ja tori- tai julkisten paikkojen - sekä hissi- eli ahtaapaikankammon (Agora- ja Klustrofobia) epäillään johtuvan siitä, että henkilöä on pahoinpidelty. Eli jos ihminen lapsena joutuu hississä tilanteeseen, missä hän ei saa ilmaa, niin silloin hänelle kehittyy antipatia tuota tilaa kohtaan. Toinen tapa saada aikaan tuo agorafobiaksi kutsuttu tila on lukita ihminen esimerkiksi siivuskomeroon, ja jättää sinne huutamaan apua. Fobia tulee latinan kielen sanasta "Phobos" mikä tarkoittaa suomeksi kauhua. Eli tuon Mars-planeetan kuu on nimeltään "kauhu", eli tästä voimme päätellä, että  fobia tarkoittaa sitä, että henkilö kokee tietyissä tilanteissa lamaavaa kauhua.

Ja samoin jos henkilö on pahoinpidelty joku ilta hänen ollessaan nuori, niin silloin hän kokee torit sekä pimeällä liikkumisen erittäin ikävänä asiana. Salattu pahoinpitely paljastuu usein juuri siksi, että henkilö ei uskalla mennä hissiin tai hän ei pysty kävelemään avoimella torilla pimeän tulon jälkeen. Klustrofobia paljastuu usein siitä, että henkilö ei uskalla mennä hissiin. Toisinaan akrofobia eli korkean paikan kammo paljastuu syyksi siihen, että henkilö ei uskalla ottaa rakennuksilta työpaikkaa vastaan. Täytyy muistaa se, että fobia syntyy erittäin nuorella iällä, ja sen syntyyn vaaditaan sitä, että henkilö ei tiedosta syytä pelkoon, eli fobia tarkoittaa pelkoa, jonka syy on jäänyt selvittämättä, mutta tuo pelko sekä kauhu ovat todellisia. Akrofobia voi syntyä tilanteessa, missä henkilöä on hyvin nuorella iällä pidetty roikkumassa parvekkeen kaiteen päällä.

On olemassa muitakin kauhuja, jotka syntyvät siitä, kun ihminen on jätetty yksin paikkaan, missä hän tuntee olevansa täysin avuton. Metsäkauhu eli (silvafobia?) syntyy siten, että henkilö viedään metsään ta hän menee pois kodi pihapiiristä, ja tuo henkilö ei sitten löydä enää takaisin kotiin. Siinä on tuloksena elinikäinen kauhu sekä pelko metsää kohtaan. Fobioiden avulla voidaan siis päästä esimerkiksi hoitopaikoissa tapahtuneiden pahoinpitelyiden sekä laiminlyöntien jäljille. On olemassa perhepäivähoitajia, jotka käyttävät asemaansa väärin, ja laiminlyövät velvollisuuksiaan lapsia kohtaan. Eli saattaa olla niin, että lapset vain ruokitaan noissa paikoissa, ja sitten heidän heitetään keskenään ulos neljäksi tunniksi. Joskus kouluissa on paljastunut sitä, että vanhemmat oppilaat ovat toimineet opettajien järjestysmiehinä, tai perhekodeissa lapsia on lukittu komeroihin rangaistukseksi esimerkiksi siitä, kun he eivät ole tehneet mitä henkilökunta käskee. Noita tapauksia on paljastunut lähes jokaisessa maassa, eli tämän takia olisi hyvä, että vanhemmat pitävät myös keskenään yhteyttä siitä, mitä lapset tykkäävät noista hoitopaikoista tai koulustaan. Tällöin voidaan esimerkiksi alkoholisoituneen hoitajan toimintaan puuttua hyvissä ajoin.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,