Skip to main content

Mietelmiä ruokakulttuurista sekä siitä kuinka Vatikaanivaltion arkistot auttavat tukijoita jäljittämään tulivuoria ja muita hazadeja

Mustesieni
Kuva I
Kuvassa yksi (Kuva I)on mustesieni, joka on oikeastaan kärpässienten alalaji, kuten kuvassa kaksi (kuva II) näkyvä jalan rengas kertoo. Kuitenkin mustesieniä käytetään jonkin verran ruokasienenä, mutta itse en uskalla sanoa, että onko tämä se sieni, mistä tehdään erästä erittäin arvostettua sieniherkkua. Mustesienikeitto on kuulemma erittäin hyvän makuista, mutta alkoholin kanssa otettuna saattaa seurauksena olla kuolema, koska alkoholi ikään kuin aktivoi tietyt elimistön reseptorit ottamaan myrkyn vastaan, ja seurauksena on välitön aivoverenpaineen kohoaminen, mikä saattaa johtaa sisäiseen verenvuotoon sekä sitä kautta kuolemaan.

Kun puhutaan seinistä, niin monet ihmiset kuvittelevat, että niitä ei voi käyttää väärin. Todellisuudessa juuri näitä kärpässieniä on kautta aikojen käytetty myrkytysmurhissa, ja jo Borgioiden tiedetään käyttäneen tällaisia sieniä omissa "harrastuksissaan". Muistakaa että koskaan ei saa tuntematonta sientä ottaa ylös ja syödä, koska jos kerääjä ei sitä tunnistusta ole tehnyt oikein, niin silloin saattaa matka jatkua kohti Pyhän Pietarin haastattelua, jossa sitten käydään läpi sitä, että pääseekö henkilö taivaaseen vai helvettiin. Termillä "kavalakärpässieni" tarkoitetaan usein juuri sientä tai muuta myrkkyä, joka vaatii aktivaattorin toimiakseen oikein.

Se mahdollisti sen, että Borgiat saattoivat ottaa itse tuota myrkkyä, ja tietenkin nämä henkilöt sitten joivat sen kanssa mehua, kun heidän vihamiehensä saivat viiniä, joka aktivoi myrkyt niin, että ne tuhosivat maksan sekä munuaiset tai saivat aivoverisuonet pullistumaan. Kaikissa sienissä on hiukan tuota mykotoksiiniksi kutsuttua ainetta, ja siksi esimerkiksi herkkusienten kanssa ei pidä ottaa olutta, koska se saa verisuonet lajenmaan, jolloin henkilölle tulee epämiellytävän kuuma. Mutta näissä muutamissa sienissä on sellainen pitoisuus noita myrkkyjä, että ne surmaavat ihmisen heti, jos alkoholia on nautittu kyseisten sienten kanssa.
Mustesienen rengas
(http://www.kotihiiri.com/polku/kuvat/20120813_mustesieni.jpg)
Kuva II


Tuollaiset myrkyt olivat tietenkin Borgioiden kaltaisten asiantuntijoiden mielestä loistavia aseita heidän raivatessaan tieltään omia vihollisiaan, kun tuo hyvin arvostettu ja pelätty perhe kulki kohti Rooman valtaistuinta sekä Paavin virkaa, jossa he saattoivat sitten päästä lukemaan rippisalaisuuksia sekä tutkimaan Vatikaanin salaisia arkistoja. Noissa arkistoissa on valtavasti asiakirjoja, jotka ovat historiallisesti erittäin arvokkaita dokumentteja, ja antavat tutkijoille mahdollisuuden päästä näkemään, millaiset olot Euroopassa oli esimerkiksi keskiajalla, ennen kuin luterilaisuus irtosi katolisuudesta.

Tuo Vatikaanin salainen arkisto käsittää pappien kirjoittamia dokumentteja sekä ripeistä että muista asioista, joita he joutuivat virkansa puolesta tekemään tuolloin kauan sitten. Vatikaanivaltiossa on myös kiellettyjen kirjojen arkisto, missä sälytetään kopioita joissain maissa kielletyistä painotuotteista eli kirjoista, ja niiden sisältöä on tietenkin analysoitu, jotta voidaan selvittää se, että mikä noista kirjoista teki aikoinaan kiellettyjä. Eli kuvattinko niissä asioita, jotka olisivat saattaneet hallitsijat jotenkin huonoon valoon kansan nähden, vai mikä oli syy siihen, että jokin kirja tai lehti kiellettiin tietyissä valtioissa?

Tämän takia paavin istuin oli ennen niin haluttu, koska sen avulla voitiin kiristää esimerkiksi kuninkaallisia. Nykyään uskonnon rooli länsimaisessa maailmassa on paljon pienempi kuin ennen. ja esimerkiksi Vatikaanin arkiston salaiset arkistot ovat ainakin osittain auki tutkijoille, jotka sitten lukevat niistä, että miten asiat ennen olivat. Tuolloin kauan sitten tapahtuneista asioista on tietenkin olemassa valtion virallisia papereita vaikka kuinka paljon, mutta tavallisten ihmisten näkökulmaa asioihin ei olla kuitenkaan historian tutkimuksessa otettu huomioon.

Ja siksi noita arkistoja on oikeasti opittu hyödyntämään myös oikeassa historian tutkimuksessa, eli tätä termiä käytän siksi, että tuo "oikea tutkimus" ei ole  pelkästään arkeologisia kaivauksia, ja kadonneiden kuninkaiden ruumiiden etsintää, vaan myös arkistoissa olevien asiakirjojen sekä tekstien tutkimista, joissa kuvaillaan sitä, miten tuolloin ennen aikaan oikeat ihmiset elivät, ja mitä he päivittäin tekivät aikana, jolloin ihminen eli keskimäärin 30-vuotiaaksi, ja lääketiede oli erittäin kehittymätöntä. Sitä kuinka avoin tuo arkisto on, ei ole tiedossani, eli en tiedä, millaisia dokumentteja sieltä saa tilata.

Kuitenkin papit sekä munkit merkitsivät muistiin monia tärkeitä asioita, joissa kuvaillaan sekä sääilmiöitä, että myös muita hyviä sekä huonoja asioita, ja nuo arkistot pitävät sisällään tärkeää tietoa esimerkiksi siitä, milloin esimerkiksi oli poikkeuksellisen kylmä, koska katovuodet aiheutuivat sään vaihteluista, niin silloin noiden poikkeuksellisen kylmien kesien avulla voidaaan jäljittää esimerkiski tulivuorten purkauksia, ja noiden purkausten teho saadaan selville sillä, että selvitetään kuinka laajalla alueella eurooppaa tuota epätavallisen kylmää säätä oli ilmennyt, sekä niiden avulla voidaan selvittää, mihin esimerkiksi ruttoruumiita on haudattu, jotta voidaan estää tuon kauhistuttavan kulkutaudin uudistuminen maailmassa.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,