Skip to main content

Uuden sukupolven robottipinta-aluksia sekä STEALTH-tekniikkaa

Taitelijan näkemys ACTUV:ista

ACTUV (ASW Continuous Trail Unmanned Vesse)-tyyppiset veden pinnalla kulkevat robottisota-alukset toimivat testiyksiköinä sellaiselle asialle, mitä maailma ei ole milloinkaan ennen kokenut. Eli niiden avulla tutkitaan mahdollisuutta rakentaa esimerkiksi ohjusristeilijöitä, joissa ei olisi ollenkaan ihmisiä. Niiden aseet kuten Gatling PHALANX CIWS voivat toimia ilman ihmisen puuttumista tuon aluksen toimintaan. Samoin niiden merenkulkulaitteisto on niin pitkälle kehittynyttä, että tuollaiset alukset voivat toimia täysin miehittämättöminä, ja niiden koko sekä tehon tuotto riittää varmasti supertietokoneen asentamiseen sen sisään, ja aluksen menestyksekäs operointi edellyttää tietenkin tehokasta supertietokonetta sekä mutkikasta tekoälyä.

Toki tuo supertietokone voi olla yhteydessä muihin supertietokoneisiin maailmalla, ja tuo varmasti antaa sille tarvittavan tietojenkäsittelykapasiteetin. Mutta taistelutilanteessa vihollisen ECM voi katkoa tuon datayhteyden tai heidän ASAT-aseensa voivat tuhota tarvittavat kommunikaatiosatelliitit. Tämän takia pitää aluksella itsellään olla tarpeeksi tehokas tietojenkäsittelylaitteisto. Sen pitää näet kyetä operoimaan myös silloin kun alus ei ole yhteydessä komentokeskukseen. Tulevaisuudessa myös suurempia aluksia varmasti automatisoidaan erittäin pitkälle, ja noiden ACTUV-alusten yhdennäköisyys USS ZUMWALT (DDG 1000) kanssa on kyllä silmiinpistävä.

Tuollainen pinta-alus voi olla myös varustettu tehokkaalla STEALTH-pinnoitteella, eli siinä on mukautuva LCD-näyttö, joka on pinnoitettu keinotimantilla tai muulla kovalla panssarilasilla. sekä tehokkaat ECM-laitteet, joiden toiminta itseasiassa kumoaa radioaallot, ja tuo laite tekee aluksesta myös STEALTH-välineen. Sen olemassaolosta ollaan epävarmoja, mutta siitä ollaan varmoja, että supervallat kehittelevät myös aktiiviseen teknologiaan perustuvaa STEALTH-tekniikkaa, joka perustuu esimerkiksi siihen että laiva ympäröidään plasmalla tai se lähettää tutkalle vastasätelyä, mikä saa sen katoamaan tutkasta.
DDG 1000 "Zumwalt"

Plasma-STEALTH on erittäin käytännöllinen esimerkiksi juuri sota-aluksissa, koska tuo alus on niin paljon hitaampi kuin lentokone, että plasma ei pääse liukumaan sen ohi. Toki ongelmana on se, että tuo sota-alus ei voi käyttää omaa tutkaansa, kun plasmakenttä on ympäröinyt sen, mutta esimerkiksi robottihelikopteri voi tässäkin asiassa olla erittäin käyttökelpoinen ratkaisu. Eli se vie tutkan aluksen plasmakentän ulkopuolelle, ja silloin voidaan kommunikaatiossa käyttää ohutta kaapelia, jolla alus voi pitää yhteyttä helikopteriin. Tuollainen ohut kaapeli voi olla hyvinkin toimia myös helikopterin virtalähteenä, ja se voi olla kuin virvelin kelassa kiinni. Ja mikään kovin paksu tuo kaapeli ei olisi, joten jos helikopteri joutuisi pulaan, niin kaapeli voidaan katkoa. Jos taas käytetään perinteistä aluksen muotoon tai käytettyihin materiaaleihin perustuvaa STEALTH:ia, niin silloin tuo helikopteri voi kommunikoida WLAN:in avulla.

Ja samalla myös tutkitaan mahdollisuutta kääntää näkyvä valo pois kohteesta, jolloin se muuttuu täysin näkymättömäksi.Tätä tekniikkaa kokeiltiin ensimmäisen kerran PROJECT RAINBOW:n yhteydessä, mutta silloin ei pystytty valmistamaan sellaisia LED-laitteita, joiden antama LUX-määrä olisi tarkasti niin suuri, että voisivat kääntää valon pois kohteesta, niin että se liukuisi suojattavan aluksen ohitse. Mutta nyt tietokoneiden aikakautena voidaan toteuttaa sellaiset laser- LED:it, että niiden avulla voidaan luoda täydellinen näkymättömyys, koska tuolloin ei valo kimpoa takaisin kohteestaan, vaan liukuu sen ohitse.  Tuo kääntäminen on sellainen prosessi, että sen pitää tapahtua aaltopituus kerrallaan, ja siksi sen valmistaminen on vaikeampaa kuin tutkan häirintä, joka väärin toteutettuna voi yksinkertaisesti van vetää lisää ohjuksia häirintälaitetta kohti, koska nykyaikainen tutka on erittäin mutkikas laite, jossa on sekä aktiivisia- että passiivisia komponentteja, joista osa toimii kuin kolmiomittain, jonka tehtävänä on havaita ECM-laitteesta lähtevä säteily.

https://www.youtube.com/watch?v=DJ0oW3wcFuo

https://www.youtube.com/watch?v=3_3QrHCF_Dc

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,