Skip to main content

Kerro kerro kuvastin ken on maassa kaunehin...


Disneyn sadussa "Lumikki ja seitsemän kääpiötä"  on peili tai oikeastaan "kuvastin", jolta ilkeä kuningatar kysyy joka päivä tuon legendaarisen kysymyksen siit. että kuka on kaunein nainen koko valtakunnassa. Ja lopulta kuningatar saa vastauksen, jonka mukaan hänen tyttärensä Lumikki on kaunein nainen valtakunnassa, ja siitä sitten seuraa se, että tuo nainen ryhtyi surmaamaamaan tytärtään. Eli ensin hän käytti siihen noidalta saamaansa teroitettua kampaa, johon oli pistetty risiini-myrkkyä, ja sitten hän yritti surmata lapsensa myös myrkytettyä omenaa käyttämällä.

Muuten en tähän tarinan juoneen palaa, koska kaikki siitä jonkun version ovat nähneet tai lukeneet sen satukirjasta. Tuo satu on poikkeuksellisen synkkä, ja siinä ilmeisesti on haluttu pitää varoittava sävy, eli lapsia varoitetaan ottamasta lahjoja tuntemattomilta ihmisiltä, ja samalla se kertoo siitä, mitä tapahtuu kun vanhemmat kääntyvät omaa lastaan vastaan, ja haluavat ottaa tämän hengiltä. Eli tarina kertoo myös esineellistämisestä ja siitä, kuinka pitkälle ihminen voi mennä kateudessaan toista henkilöä kohtaan.

Tuossa tarinassa minkä Grimmin veljekset ovat aikoinaan merkinneet muistiin nimellä Lumikki , on kyseessä narsistisen äidin suhde tyttäreen, joka sitten ikään kuin kasvaa häntä suuremmaksi, ja sitä ei tuo äiti enää voinut kestää. Kyseiseen satuun on kirjoitettu kaikki narsistisen luonteenpirteen näkyvimmät ominaisuudet, eli tarpeen koreilla ulkokuorella, ja sen että narsistilla ei ole olemassa mitään muuta maailmassa kuin hän itse. Kun puhutaan siitä, mikä kuvastin oikeastaan on, niin se saattaa olla muutakin kuin vain esine. Tuo termi voi tarkoittaa henkilöä, joka palvoo kuningatarta, ja kertoo vain sitä, mitä hän haluaa kuulla.

Ja turhamaisuuden perikuvana kuningatar tietenkin käy kauneuskilpailuissa, johon hän on mennyt sitten tietenkin "tuntemattomana". Todellisuudessa hänellä saattaisi olla kuitenkin merkki kaulassa, jotta tuomarit osaisivat häntä makeilla. Näin he eivät sitten saisi vaikeuksia, jos olisivat merkinneet kuningattaren sijoituksen ltilastoissa hiukan alemmalle sijalle kuin mihin hänen majesteettinsa halusi. Tai muuten olisi voinut tulla vaikeuksia.

Kerran on sitten noihin kilpailuihin lähdetty niin, että kuningattaren tunnistuskoru on jäänyt laittamatta kaulaan, jolloin hän sitten kohtaa kylmän totuuden. Toisaalta kuvastin saattoi olla asia, jonka mukaan kuningatar mittasi oman valtansa tuossa valtakunnassaan, ja se että kuka on kaunein, viisain tai asiantuntevin valtion johtaja, tai mikä hänen virkansa nyt sitten olikaan.  Ja ehkä tuo kysymys, minkä kuningatar esitti kuvastimelle oli se, että kuka oli järkevin naispuolinen henkilö tuossa valtakunnassa, mitä hallittiin absoluuttisen monarkian suomin valtuuksin, ja jos tuo vastaus oli muu kuin kuningatar, oli edessä katastrofeista kamalin.

Eli kuningattaren valta olisi rapistunut, kun hänelle ei enää vastattu kuten opetettu on, vaan henkilö ei enää keskittynyt hänen majesteettinsa miellyttämiseksi miellyttämis-rituaaleihin, vaan uskalsi ajatella jotain muuta, kuin mitä palatsin etiketti olisi edellyttänyt. Kuten tiedämme niin noiden suurten johtajien käsitys itsestään saattaa olla hivenen parempi, kuin mitä muilla ihmisillä heistä on, ja tämän takia heidän lähipiirillään ontaipumus miellyttää heitä kaikin tavoin, kuten kehumalla heidän ulkonäköään tai muuten käyttäytyä ylenpalttisen imartelevasti tuota johtajatarta kohtaan. Mutta kuten narsistiseen persoonallisuushäiriöön yleensä kuuluu, niin se että tuo vastaus on ollut se, että joku muu kuin kuningatar on kansakunnan komein tyttö on saanut hänet sitten raivon partaalle.

Henkilö joka vastasi kohtalokkaalla tavalla tuohon kysymykseen  saattoi olla Lumikki itse, joka sitten murrosikäisen raivolla on alkanut huutaa äidilleen olevansa lopen kyllästynyt tämän leikkeihin, ja siitä sitten raivostuneena äiti sekä mu suku on  lähettänyt tuon tyttöraukan mielisairaalaan. Tai saattaa olla niin että lumikki on oikeasti joku taiteellinen poika, jolla on vain  pitkä tukka, ja siitä sitten hän on vähän saanut "palautetta" . Viittaus myrkkyyn saattaa tarkoittaa lääkitystä tai jotain muuta vastaavaa, mitä käytetään joskus tietyissä laitoksissa ihmisen hallintaan.

Ja ehkä tuo "väärä vastaus" sitten on nostanut suvun pitkään kyteneet ristiriidat pintaan. Eli tämä tarina voi kertoa myös aivan tavallisesta perheestä, jossa ristiriidat on aina lakaistu sängyn alle, ja linnan paikalla on tavallinen talo, joka on ehkä toiminut suvun kokoontumispaikkana. Täytyy aina muistaa se, että tämä satu on symboliikkaa täynnä, ja jo sen alkuperäinen muistiinmerkitsijä eli Grimm on saattanut muuttaa tekstiä niin, että lähde ei ole tunnistettavissa suoraan. Eli sana linna on korvannut sanan "talo", ja kuningatar saattaa olla perheen naispuolinen päällikkö tai miksei se voisi olla myös mies, jonka henkilöllisyyden Grimm olisi halunnut peittää, jotta ei olisi tältä nenilleen saanut.

Tällä tarkoitan sitä, että nuo tuossa tarinassa mainitut henkilöt on saatettu esittää vastakkaisilla sukupuolilla, kuin mitä he sitten oikeastaan ovat olleet, ja seitsemän pientä kääpiötä saattoivat olla paikallisen mielisairaalan potilaita, ja tarina ketoa alun perin siitä, kuinka perhe lähetti lapsensa mielisairaalaan, jotta heidän ei tarvitse katsoa hänen kapinaansa. Eli tarina kertoo julmuudesta sekä sydammettömyydestä toista ihmistä kohtaan.

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,