Skip to main content

Valeprofiileita sekä muita trollauksen välineitä


Kun puhutaan toisten mustamaalaamisesta, niin nykyään sosiaalinen media on korvannut suuressa määrin esimerkiksi seinäkirjoitukset, ja sen takia saattaa olla niin, että siihen ei osata edes puuttua, ennen kuin on liian myöhäistä. Kuka hyvänsä voi tehdä nettiin vaikka satoja valeprofiileja, jos hänellä on käytössään vaikkapa kaupungin puhelinluettelo, josta voi sitten aloittaa nimien keräämisen omaan käyttöön, ja aloittaa sen jälkeen oman informaatiokampanjan vaikka Facebookissa. Eli vaikka nuo Facebook-tilit sitten poistetaan, niin vahinko ehtii sitten jo tapahtua, ja jos siinä käytetään vaikkapa väkivaltaista kieltä eli esitetään vaikka luokkakaveri sadistina tai huumekauppiaana, niin silloin ei varmaan kyllä hänellä ketään kavereita hetken päästä ole.

Ja toki jos ei omaa henkilö trollaustekstiä osaa tehdä, niin kirjastoista kyllä löytyy varmaan mallia myös sellaisen vähän sairaan kirjoituksen luomiseen. Eli onhan siellä sitten kaiken maailman kauhukirjoja, joista voi mallia ottaa siihen, miltä pikkuisen onneton henkilö näyttää internetissä, ja voin kyllä kertoa sen, että noiden valeprofiilien avulla tehdyt trollaukset voivat lähteä miltä hyvänsä tietokoneelta. Ja taitava trollaaja ei koskaan sitten laita noita palautusta varten tarvittavia tilejä samalle nimelle, kuin mitä hän itse käyttää viestinnässään, jolloin hänen paikallistaminen on aika vaikeaa. Mutta sitten seuraa pieni tietoisku: joku voi tuollaisen trollaamisen takia menettää kaikki sosiaaliset suhteensa, jos joku väittää kyseisen henkilön olevan vaikka sarjamurhaaja.

Eikä muuten ole mitenkään mukavaa, jos tuolla Facebookissa aletaan suoraan esiintyä poliiseina, jotka sitten karjuvat "sieg heiliä" ja hyväksyvät rikollisen toiminnan, ja muutenkin mustamaalaavat virkamiehiä. Kuitenkin hiukan varoisin noita tiettyjä netissä julkaistavia tekstejä, koska ne saattavat olla "honey potteja", eli eräänlaisia sähköisiä kärpäspapereita. Näillä esimerkiksi FSB tai GRU etsivät sellaisia virkamiehiä tai kansanedustajia, jotka kuuluvat äärioikeistoon tai ilmoittavat suureen ääneen olevansa potentiaalisia Venäjän vihollisia.

Toki samaa tekevät myös esimerkiksi länsimaat, Kiina sekä Israel, joiden tiedusteluviranomaiset etsivät noiden valtioiden vihollisia esimerkiksi esiintymällä äärioikeistolaisina henkilöinä, ja näin halutaan estää esimerkiksi vääränlaisten ihmisten pääsy tiettyihin virkoihin, ja samalla hankkia tietoja siitä, että kauppaako joku noiden maiden omista kansalaisista esimerkiksi murhapalveluja internetissä. Kuitenkin se että joku esiintyy poliisina, ja kehuu siellä että "hän vähän opettaa pitkätukkia putkassa", saattaa aiheuttaa hyvin vakavia hankaluuksia, vaikka maassamme on tietenkin sananvapaus.

Viranomaisen edustajat eivät saisi tietenkään uhkailla muita, ja itse kyllä mietin hiukan sitä, että onko esimerkiksi MV-lehden perustaja nyt aivan sellainen äärioikeiston edustaja, kuin minä hänet esitetään, ja uskon myös että Venäjällä tuo Hitleriläinen suuntaus oikeistosta ei varmasti ole jostain syystä kovin hyvin ottanut tuulta, ja se saattaa johtua esimerkiksi tuon aatteen rotuopillisesta tulkinnasta, mikä ei kovin paljoa poikkea sen perustajien suhtautumisesta suomalaisiin.  En usko että Venäjän viranomaiset jättävät informoimatta maamme ulkoministeriötä, poliiseja tai asevoimia, mikäli heidän honey potistaan eli kalastelusivustoltaan  löytyy poliisien nimiä tai niissä uhataan hyökätä venäläisten kimppuun.

Tuo varmasti olisi kovan linjan miesten silmissä todella antoisa keskustelunaihe, jos aletaan keskustella maamme geopoliittisesta asemasta täällä Murmanskin sekä Pietarin tärkeiden kaupunkien läheisyydessä. Murmanskin tärkeys johtuu siitä, että venäjän sukellusveneet pääsevät sen kautta pujahtamaan arktisen napajään alle, ja siksi tuo kaupungin läheisyyteen on rakennettu mittavia installaatioita, joilla huolletaan ydinsukellusveneitä sekä avustetaan niiden operaatioita arktisen jään alla. Ja kun tuo vene sitten haluaa laukaista ohjuksensa, niin riittää että jääpeitteeseen räjäytetään reikä ydinaseella tai sitten vene voi sieltä ajaa hyvin lähelle vihollisen  pääkaupunkia. Tuon jään alla ne voivat operoida ilman, että satelliittien infrapunasensori havaitsee niitä avaruudesta, ja samalla myös ilmavoimat sekä pinta-alukset eivät niitä voi tuhota tai jäljittää tuon erittäin paksun kiintojään alta.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,