Skip to main content

Maalauksiin kätketyistä koodeista sekä niiden käytöstä maalaustaiteessa

Dominikaani unformussaan
kädessä oleva kirja symboloi
hänen korkeaa laintuntemustaan
ja ristin muotoinen kukka sitä,
että hän tarjosi  pelastusta ihmisille
jotka tunnustivat tekojaan hänelle
ja tekivät samalla ilmiantoja
kanssaihmisiään
Kuva I

Maalausten koodeista sen verran, että ne ovat oikeastaan melko yksinkertaisia, koska niiden tarkoitus on varoittaa ihmisiä tekemästä tiettyjä virheitä kuten olemaan luottamasta tiettyihin henkilöihin. Toisin sanoen niiden tekemisessä on noudatettu tiettyjä uskonnollisia kaavoja. Eli esimerkiksi uskonnolliseen hahmoon kuten Neitsyt Marian kuvaan maalattujen mustien viivojen tarkoitus on varoittaa siitä, että tuo henkilö lähestyy vilppi mielessään, eli hän ei ole todellisuudessa mikään "hyvä henkilö" vaan tuon hahmon vaikuttimet saattoivat olla erittäin epäilyttävät. Kuvassa yksi (Kuva I) on dominikaani virkapuvussaan, ja siinä oleva musta varoittaa siitä, että mitä tahansa ei tuon henkilön lähellä tarvinnut puhua.

Eli hän tunsi lain ja hänellä oli velvollisuus saattaa esimiestensä tietoon kaikki asiat, jotka olivat hänen edustamansa katolisen kirkon edun vastaisia. Samoin hänen kädessään oleva ristin muotoinen kukka symboloi sitä, että hän tarjosi pelastusta ihmisillä, jotka tunnustivat hänelle syntejään ja samalla ilmiantoivat muita vastaavasta toiminnasta. Inkvisition malli oli se, että jos henkilö osallistui kerettiläiseen toimintaan, mutta teki siitä ilmiannon, niin silloin ilmiantaja saatettiin säästää rangaistukselta, mutta muut tuohon toimintaan syyllistyneet henkilöt joutuivat roviolle. Ja tietenkin jos henkilö vapaaehtoisesti tunnusti ja teki ilmiannon, niin se korotti hänen asemaansa dominikaanien silmissä.

Ja tuosta taulusta osoitettiin tuo petollinen henkilö siten, että ilmiantaja osoitti taulua sormellaan ja sanoi petturin nimen. Se saattoi sitten olla ainoa varoitus, mitä tuo henkilö saattoi saada, jos hänet aiottiin myrkyttää esimerkiksi kuninkaan toimesta. Musta viitta tarkoitti sitä, että tuota kuvassa olevaa asua käyttävää henkilöä saatettiin varjostaa, ja että hänellä oli virkaan tai asemaan liittyvä ilmiantovelvollisuus. Samoin ryhmä tarkoitti sitä, että noilla henkilöillä oli aina todistaja paikalla, kun hän teki työtään.

Eli tuon takia esimerkiksi munkeilla kuvataan aina viitta, jotta ihmiset muistaisivat, että hekin olivat vain ihmisiä, jotka saattoivat kertoa maksusta salaisuuksia, ja samalla muistutettiin siitä, että noita henkilöitä seurattiin aina. Musta enkeli tarkoittaa sitä, että henkilöä uhataan tuntemattoman tahon toimesta, ja joskus musta enkeli kuvataan valkoisena enkelinä, mutta siiven reunus kuvataan tuolloin mustana. Eli tuo maalauksen enkeli ympäröidään mustalla reunuksella. Tuo symboloi vilpillistä aikomusta tai petollisuutta. Tuossa tapauksessa musta enkeli saatetaan kuvata valtavan voimakkaana hahmona, mutta siipihöyhenet kuvataan ikään kuin likaisina, mikä symboloi sitä, että tuo maalauksen yhteydessä mainittu henkilö käyttää "likaisia otteita".
"Musta enkeli" lupaa sotaa ja
hävitystä
Kuva II

Toisin sanoen jos tuossa maalauksessa on mustaa ja valkeaa, niin silloin tarkoitetaan sitä, että tuolla pahantahtoisella henkilöllä on palveluksessaan ehkä lahjottu dominikaani. Ja jos kuvassa on kultarahoja, niin lahjus voidaan todistaa, mutta mustavalkealla hahmolla merkitään myös sitä, että odotettavissa on oikeudenkäynti, missä kaikki asiat nähdään vain mustavalkoisina. Tuolloin oli vaara, että syytteessä henkilö joutui erittäin pahaan tilanteeseen, ja hänet saatettiin tuomita kuolemaan melko pienillä todisteilla. Ja jos paavi kuvattiin kuninkaan tai kruunun vieressä, niin se tarkoitti sitä, että tuolla oikeudessa kuunneltiin vain kuninkaan edustajia eli syyttäjiä. Kuningas symboloi myös perheen päällikköä, jonka nimissä tuon perheen tai suvun omaisuus oli.


Dominikaanin mustavalkea puku symboloi sitä, että vaikka dominikaani oli oikeastaan näennäisesti täysin puhdas, niin jos hänelle sitten sanotaan jotain, mikä loukkaa hänen työnantajansa etua, niin seurauksena saattoi olla kuolemantuomio. Eli se mitä ihmiset kuvittelivat täysin avoimeksi toiminnaksi, saattoi saada noiden korkeasti oppineiden miesten silmissä aivan toisen muodon. Esimerkiksi kaputsiinin eli tutkijan pukuun kuului valkea päähine, jotta kaikki muistivat hänen olevan vastuussa dominikaaneille. Dominikaanimunkin musta huppu taas merkitsi sitä, että hänellä oli vapaus ellei sitten paavi puuttunut asiaan. Ja että hänellä saattoi olla hyvinkin pahoja ajatuksia tuota henkilöä kohtaan.

vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,