Skip to main content

Seinillä korvat on... aina kannattaa miettiä sitä, mitä puhuu muiden kuullen



Kun puhutaan siitä, että seinillä on korvat, niin yleensä luullaan sen tarkoittavan esimerkiksi diktatuureja, joissa ihmisiä valvotaan kaiken aikaa. Mutta näin ei kuitenkaan ole asia, vaan tietyissä museoissa sekä muissa vastaavissa paikoissa on valvontalaitteita, joilla valvotaan sitä, mitä henkilöt puhuvat esimerkiksi noissa näyttelyissä esitetyistä asioista. Kun etsitään yhteiskunnallisiin riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä, niin silloin heidän asenteensa rikollisuuteen on oltava myönteinen.

Tämän takia vaikkapa "Tom of Finland"-näyttelyyn tai vastaavia asioita käsitteleviä elokuvia esittäviin teattereihin voidaan asentaa valonvahvistimella varustettuja kameroita sekä suuntamikrofoneja, joiden avulla saadaan selville, että rupeaako joku sitten siellä käymään kuumana, ja kertomaan asioita, joiden takia hänet sitten voidaan vaikka toimittaa psykiatriseen hoitoon tai ainakin aselupa laittaa uudelleen harkintaan. Näet vihapuheet varmasti voidaan tulkita kyvyttömyydeksi kantaa asetta, ja en usko että puolustusvoimat kovin myönteisesti suhtautuu ajatukseen siitä, että joku kaheli ampuu vaikka ohjuksen venäläistä tai jotain muuta Suomenlahdella kulkevaa alusta vastaan.

Jos puhutaan sellaisesta henkilöstä, joka hautoo väkivallan tekoja jotain ihmisryhmää kohtaan, niin toki hän varmasti osoittaa sen myös puheillaan, ja toki hän myös puolustaa omia ajatuksiaan esimerkiksi sillä, että kyseinen henkilö suhtautuu myönteisesti esimerkiksi holokaustiin tai muuten käyttäytyy sellaisella tavalla, mikä ei ole soveliasta henkilölle, jolta odotetaan aikuista asennetta elämään. Kun puhutaan esimerkiksi elokuvasta "Schindlerin lista", niin siinä kerrottiin asioista, jotka eivät välttämättä imartele yhtään ketään.

Eli vaikka pääasiallisesti juutalaisten murhaaminen oli saksalaisten SS-miesten tai heidän johdossaan olevien miehitetyistä maista värvättyjen apuosastojen työtä, niin kuitenkin on tapauksia, jotka eivät myöskään juutalaisia mairittele. Tällä viittaan muutamiin tapauksiin, joissa juutalaisyhteisön johtaja on pelastaakseen omiaan lähettänyt muita kaasukammioon. Tämä ei nyt varsinaisesti tule tuossa elokuvassa ilmi, mutta sitä on muutamissa tutkielmissa käsitelty.

Samoin ennen Toista Maailmansotaa ei kovin moni valtio tarjonnut juutalaisille pääsyä maahansa, koska nämä eivät täyttäneet poliittisen pakolaisen statusta. Samoin myös muita kuin juutalaisia tapettiin tuon mielettömän väkivallan yhteydessä, eli juutalaisiksi merkittiin myös pidätettyjä henkilöitä, joiden epäiltiin harjoittaneen tuotanto- tai muuta sabotaashia, ja esimerkiksi sosialistien surmaaminen oli helpompaa, kun heidät merkittiin kuolemaantuomittujen listoille juutalaisina.

Mutta kuten sanoin, niin noissa elokuvanäytännöissä oli joillakin henkilöillä kuulemma ollut sellainen asenne, että koko elokuva on asia, jota ei pitänyt esittää ollenkaan. Ja joidenkin tietojen mukaan jotkut noista huutajista esiintyivät virkamiehinä, ja tätä on ilmeisesti tapahtunut myös Suomessa. Muta kun puhutaan esimerkiksi noiden henkilöiden suhtautumisesta tuohon maailmanhistorian törkeimpiin kuuluvaan rikokseen, jossa natsivaltion totalitaristinen johto järjestelmällisesti surmasi vihollisinaan pitämiään henkilöitä, joiden ainoa rikos oli se, että he sattuivat puhumaan poliittisia johtajiaan vastaan on sinänsä totta.

Eli saksan viranomaiset surmasivat noilla kammottavilla leireillään noin kuusi miljoonaa aseetonta henkilöä ikään, uskontoon sekä sukupuoleen katsomatta. Tuon rikoksen kiistäminen tai ihannoiminen on sellainen teko, jota en aivan täysin ymmärrä. Sitä myös Suomen lehdistö aina on toistellut, mutta samaan aikaan esimerkiksi meidän kansallisen päivälehtemme eli Helsingin Sanomien sivuilla kirjoitteli tuolloin henkilö, jonka mielestä ihmisten surmaaminen siksi, että he eivät häntä miellytä oli oikein. Tuo kirjoitus julkaistiin useita kertoja, ja sama linja on välillä ilmaantunut joihinkin muihin sanomalehtikirjoituksiin.

Kyseinen kirjoitustyyli on siitä erittäin ikävää luettavaa, että siinä esimerkiksi esitetään joukko skinheadeja viranomaisen veroisina henkilöinä, ja myös osoitetaan sitä omaa harkintakykyä uhkailemalla muita henkilöitä väkivallalla, ja vihjattiin siitä, että esimerkiksi monilla virkamiehillä on sellainen tapa, että maamme putkissa sitten tehdään niille "toisin ajatteleville" henkilöille selväksi, että mikä on maamme poliisien todellinen kanta asioihin. Eli melkolailla tyylikästä on sanoa suoraan, että jokainen joka ei alistu ääriryhmien uhkailuun tullaan mukiloimaan. Ja vielä virtaviivaisempi malli tästä toiminnasta on tehdä se puolustusvoimien antaman esimiesaseman turvin. Siinä vasta tutkijan naama venähtää, kun eteen saapuu kaveri, jonka hampaat ovat irronneet ja jokainen sormi katkennut, kun hän on "kaatunut rapuissa". Siinä varmasti ei ole kovin helppoa päätellä ketä uskotaan, jos siinä joku rupeaa väittämään, että toinen on joutunut onnettomuuteen.

Tutkijan tehtävä poliisissa tai puolustusvoimissa on tutkia rikoksia eikä hänellä ole mahdollisuutta muuten kuin tutkimuksen kautta päättää, että viedäänkö juttu oikeuteen. Ja toisaalta tuon päätöksen tekee varsinaisesti syttäjäviranomainen, joka myös tutkii ainakin poliisin tekemiä rikoksia. Armeijassakaan ei varsinaisesti mitä hyvänsä saa tehdä, ja vaikka armeijassa tapahtuneet rikokset ovat puolustusvoimien tutkintapiiriin kuuluvia asioita, niin toki pääesikunnan valvontaosasto päättää näissä tapauksissa sen, että nostetaanko noista asioista syyte.
pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,