Skip to main content

Kuninkaan miekan kultauksesta ja muista sähkökemiallisen jännitesarjan ilmiöiden hyödyntämisessä käytetyistä asioista


Kuninkaan miekka saatettiin ennen aikaan kullata, jotta sen avulla voitiin sitten katkoa muita miekkoja, koska sähkökemiallinen syöpyminen perustuu siihen, että kulta saa epäjalomman metallin syöpymään. Tuollainen kullattu miekka oli siksi erittäin haluttu väline, mutta sen valmistaminen oli erittäin suurta tarkkuutta sekä huolellisuutta vaativa prosessi, missä miekan terän ympärille valettiin kultaa tai se päällystettiin lehtikullalla, mutta tuo prosessi ei varmasti käynyt aivan jokaiselta sepältä mitä eteen sattui kävelemään. Joskus miekkoja sabotoitiin siten, että niiden kahvan eteen laitettiin kultahippu tai kultalanka, joka sitten aiheutti miekan katkeamisen.

Tuo kultaaminen piti tehdä niin, että miekan terään tai muihin osiin ei päässyt yhtään kosteutta, ja miekan terän piti peittyä kokonaisuudessaan kutaan, niin että siihen ei tullut yhtään sellaista kohtaa, missä rauta oli kosketuksissa ilman kanssa, ja siksi tuo prosessi oli erittäin vaativa. Samoin jos miekan kultaukseen tuli vaurio, niin silloin sen alla oleva rauta ruostui välittömästi, ja tämä sitten eliminoitiin liittämällä miekan terään lyijyä. Tämä johtuu siitä, että kulta on jalompaa kuin rauta, ja sen tähden sähkökemiallinen syöpyminen on tuolloin erittäin voimakasta.

Jopa kuparin sekä raudan kanssa on ongelmia, ja jos putkiliitos tehdään niin, että kupari liitetään suoraan rautaan tai teräkseen, niin silloin tuo epäjalompi metalli syöpyy puhki. Kuitenkin tuota syöpymistä ehkäistään esimerkiksi laivoissa hitsaamalla sinkkipaloja laivan runkoon, jotta sen potkuri ei syövyttäisi rautakylkeä puhki, kun rauta-atomin elektronit alkavat siirtyä kohti kuparia. Tämän takia myös LVI-kirjoissa neuvotaan, että koskaan ei saa kupariputkea liittää suoraan teräsputkeen, koska tuolloin liitokseen tulee nopeasti vuoto, ja joskus laivan pohjalle pudonnut kultahippu on aiheuttanut erittäin vakavia syöpymisvaurioita laivoille, jos niitä ei olla huomattu, ja on olemassa väitteitä, että SOE:n agentit ovat sabotoineet saksalaisia sota-aluksia pudottamalla kultahippuja niiden rungolle. Se on sitten aiheuttanut voimakkaan sähkökemiallisen syöpymisen, joka on heikentänyt niiden runkoa todella paljon.
Baghdadin paristo
Jos kahden jännitesarjassa eri syöpymisarvoilla varustettua metallia liitetään yhteen, niin jotta epäjalompi metalli ei lähtisi syöpymään, niin silloin tietenkin pitää tuohon yhdistelmään liittää kolmas metalli, joka on noita kahta metallia epäjalompi. Ennen miekat joskus upotettiin sulaan lyijyyn, jotta ne eivät ruostuisi, mutta kuten varmaan arvaatte, niin tuo osa metallurgiasta on ollut valtiosalaisuus. Eli tämän takia kuninkaan miekkaan laitettiin yleensä pieni sinkki- tai lyijypala, joka sitten esti miekan syöpymisen, jos kultakerrokseen tuli repeämä. Tuollainen kullttu miekka leikkasi erittäin hyvin varsinkin rautamiekkoja, ja tuon takia on asevoimissa kokeiltu luoteja, joissa on kultainen päällys.

Eli kyseinen ammus on oikeastaan tavallinen teräsvaippaluoti, jonka päälle on elektrolyysin avulla tehty kultakerros, joka antaa tuolle ammukselle paljon suuremman läpäisykyvyn, koska tuo kulta syö edessään olevaa terästä tehokkaasti, ja vaikka ammus ei läpäisi esimerkiksi ajoneuvoa kokonaan, niin se voi aiheuttaa vakavan syöpymisvaurion, jos se jää rungon sisään. Tuo väline merkitsisi sitä, että kiväärin piippu pitää päällystää hiilikuidulla, mikä estää sen syöpymistä, kun tuo ammus kulkee aseen piipun lävitse.



Se että miten kuninkaan miekka oikeasti päällystettiin on varmasti kuitenkin riippunut paikasta ja valtiosta, eli jos elektrolyysi on jossain tunnettu, niin sitä on voitu käyttää noiden esineiden päälystämiseen. Mutta tämä tietenkin edellyttää sitä, että esimerkiksi Baghdadin paristo olisi todella ollut noiden miekan tekijöiden käytössä. Elektrolyysillä voidaan tietenkin päällystää esine täydellisesti, mikä vähentää syöpymistä sekä myös tekee pinnasta ohuen ja tasaisen, jolloin voidaan tehdä kullattuja ammuksia.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,