Skip to main content

Informaatio-operaatioiden vaaroista sekä siitä että sodassa kaikki näkevät vain sitä, mitä heille halutaan näyttää

SU-25 FROGFOOT
lähitukikone

"Se joka hallitsee sotilaiden mieltä hallitsee armeijaa, ja se joka hallitsee kansan mieltä hallitsee kansaa"

Napoleon Bonaparte


Informaatiosodankäynti on erittäin ajankohtainen sekä vaarallinen toiminnan väline, kun puhutaan valtion hallinnnasta sekä kansainvälisestä toiminnasta ylipäätään. Tuollainen propagandan sekä disinformaation levittäminen on erittäin helppoa, ja siihen on jokaisella maailman valtiolla jonkinlaisia mahdollisuuksia, eli kaikilla maailman valtioilla on tietenkin yleisradionsa sekä mahdollisuus valmistaa kotisivuja, jotka voivat olla todellinen riesa. Eli operaatio toimii siten, että toisessa maassa oleva toimija hankkii käyttöönsä esimerkiksi joukon suomalaisia domain-nimiä, joille hän sitten luo kasan kotisivuja, joissa on näennäisesti aivan asiallisia mainoksia, ja sitten hän luovuttaa vain sivujen hallintaan tarkoitetun salasanan tuolle propagandatoimijalle, joka saattaa oleskella yksityisasunnossa, jotta hän vaikuttaisi olevan yksityinen toimija.

Tämä tehdään siksi että jos tuo IP-osoite jäljitetään ja vastapuolen kenttätyöryhmä sitten häntä seuraa, niin silloin tuota henkilöä ei voida yhdistää GRU:hun tai DIA:han. Eli IP-osoitteen jäljitys pitää tuon kaltaisessa operaatiossa olla mahdollinen, tai muuten toimija paljastuu valtiolliseksi toimijaksi. Toki tuo IP-osoitteen jäljitys voi tapahtua siten, että kyseinen toimija sitten yksinkertaisesti tunnistetaan sosiaalisen media avulla tapahtuvan viestinnän perusteella, ja vaikka esimerkiksi DIA (Defence Intelligence Agency) eli Puolustusministeriön tiedustelu ei saa virallisesti operoida esimerkiksi Moskovassa tai GRU ei saa käyttää virkavaltuuksiaan New Yorkissa, niin mikään ei estä näitä agentteja etsimästä kyseisiä henkilöitä esimerkiksi puhelinluettelon avulla, tai kyselemällä heidän tietojaan esimerkiksi Facebookissa.

Samoin mikään estä heitä kävelemästä toisen henkilön perässä kadulla. Mutta kun palataan noihin suomalaisiin domaineihin, niin ollakseen tehokas, täytyy tuon domainin varaajan pystyä selittämään noiden hallinnassaan olevien kotisivujen sisältö, jotta hän selviää ilman syytettä, ja samoin hän voi sitten jatkaa kotisivujensa käyttöä. Eli kun noille sivuille ilmaantuu esimerkiksi propagandaa, niin silloin tämä suomen alueella oleva toimija pystyy selittämään, että hänen kotisivujensa salasanat on varastettu, ja mitään hän ei pystynyt tekemään, kun tuo alainen oli sen vahingossa jättänyt kaverinsa kotibileisiin. Informaatiosodankäynti kiehtoo varmasti valtioiden johtajia, koska se jättää infrastruktuurin ehjäksi, ja syntyy niin sanottu "veretön voitto".

Kun puhutaan verettömästä voitosta, niin silloin tarkoitetaan esimerkiksi tilannetta, missä valtion kansalaiset tai sen parlamentti saadaan toimimaan toisen valtion edun mukaan, ja edistämään sen pyrkimyksiä ajaa omia intressejään maailmalla. Ja yksi tapa tietenkin hakea tukea omille toimille, on nimetä kaikki jotka ovat omaa mielipidettä vastaan esimerkiksi fanaatikoiksi tai jotenkin lapsellisiksi sekä naiiveiksi toimijoiksi. Toki monet meistä haluavat varmasti tehdä kysymyksiä noille henkilöille, jotka esimerkiksi oman väitteensä mukaan haluavat kertoa jostain tilanteesta kokonaisvaltaisesti, mutta kun he sitten tulevat ihmisten eteen puhumaan, niin silloin nämä puhujat kertovat suoraan, että heillä on omakohtainen kokemus tästä asiasta.

 "He tiesivät mitä näkivät, ja sen pitäisi sitten riittää", on kohtelias tapa vaientaa kritiikki. Kun puhutaan Syyrian tilanteesta, niin jostain syystä tietenkin Venäjää sytytetään noista pommituksista, mutta samalla unohdetaan se, että toisella puolella on muutakin kuin lapsia, ja inhimillinen kärsimys tietenkin on erittäin suurta. Sairaaloita on tuhottu, mikä lisää pelkoa ja kauhua tuolla alueella, mutta samalla unohdetaan se, että yksi tapa saada sympatiaa itseä kohtaan, on se että vedotaan lasten hätään. Vaikka olen tässä julma sekä sydämmetön ihminen, niin kysyn sellaisen kysymyksen, että valvotaanko noiden avustusten jakamista mitenkään? Eli meneekö tuo ruoka oikeasti naisille ja lapsille, vai syökö sen joku "maltillinen kapinallinen"? Toki myös ISIS on ammattitaitoinen toimija, ja sen jäsenet voivat aivan hyvin väittää olevansa maltillisia muslimeja. Ja fanaatikon otsassa ei lue että hän on fanaatikko.

Eli se mitä ihminen näkee noissa paikoissa voi olla ihan hyvin näyteltyä sikäli, että sairaaloita voidaan käyttää tukikohtina, tai sitten vastapuoli voi vuotaa tekaistuja tietoja siitä, että niissä säilytetään aseita, jotta hyökkääjä saadaan iskemään noihin siviilikohteisiin. Kun puhutaan GPS:ään perustuvista pommeista, niin riittää että yksi vihollisen agentti säätää pommin hakeutumaan sairaalaan, ja siitä sitten saadaan "kauniita propagandakuvia", joilla voidaan mustamaalata vihollista. Eli vaikka toinen osapuoli olisi kuinka sotilaallisesti alakynnessä, niin se voi silti kääntää toisen maan yleisen mielipiteen tuota operaatiota vastaan. Ja toki sairaalaan voidaan sijoittaa myös räjähteitä, joka räjäytetään pommitukset aikana, jotta tuo ilmapommitus saadaan näyttämään brutaalilta toiminnalta. Eli kuten tiedätte, niin propaganda on rumaa toimintaa, missä ei totuudella ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,