Skip to main content

Sukhoi 27-hävittäjät lensivät 13 kilometriä Suomen puolella, ja tekoa pidetään vakavana, mutta jäljittivätkö ne esimerkiksi Pietarista tulevaa lentokonetta?


Kun mietitään suomalaisen tiedotuspolitiikan muuttumista, esimerkiksi rajaloukkauksia koskevassa tiedotuksessa, niin tämänpäiväinen venäläisten hävittäjien vajaa minuutin kestänyt lento suomen ilmatilassa sekä sitä seurannut uutisointi kuvaavat tapaa, jolla tiedottaminen asevoimiemme asioista on muuttunut. Jokainen maamme ilmatilan loukkausta koskeva tiedonanto oli ennen erittäin niukkasanainen, ja yleensäkään noista asioista ei olisi ennen koskaan edes puhuttu julkisesti yhtään mitään.

Tiedonantopolitiikka oli hyvin yksinkertainen, eli kaikesta mitä puolustusvoimat tekivät oltiin hiljaa, jotta maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä hyvät välit itänaapuriin eivät vaarantuisi, ja koskaan ei noita tiedotteita jaettu, jos tapauksilla ei olisi paljon todistajia. Eli todella paljon on politiikka muuttunut noista ajoista, ja kun USA nyt on sitten saanut maamme allekirjoittamaan kanssaan puolustusta koskevan julkilausuman. Kuitenkin voidaan toistaa sellainen kysymys, että miksi nämä uutiset nyt tulevat niin julkiseksi? Onko jokainen maamme ilmatilaa loukkaava lentokone nykyään suuri uutinen?

Joka saattaa viedä maamme uuteen YYA:han, jonka toisena puolena on sitten NATO tai USA, niin voidaan kyllä aiheesta kysyä, että onko tuolla venäläisten hävittäjien ylilennolla sitten yhteyttä tuon sopimuksen kanssa? Toisaalta Venäjä on tuolla tempauksellaan osoittanut, että se ei kunnioita toisen maan ilmatilaa ollenkaan, ja jos teko on tehty tuon julkilausuman takia, niin silloin voidaan sanoa, että se on hyvin vakava asia. Vaikka aina välillä puhutaan siitä, että maamme voisi jatkaa puolueettomana, niin omasta mielestäni asia on niin, että se kyllä vaatisi sitä, että Suomen valtiollista koskemattomuutta kunnioitetaan.

Jos me silloin annamme jonkun venäläisen lentää maamme ilmatilassa, niin silloin NATO kertoo varmasti haluavansa saman oikeuden, eli jos puhutaan aidosta puolueettomuudesta, niin se tarkoittaa sitä, että jos yhden koneen perään lähdetään, niin silloin kaikkien muidenkin koneiden perään pitää lähteä lentämään. Ja se sitten syö ainakin paljon bensiiniä, mutta jos ei jokaiseen aluettamme koskevaan loukkaukseen vastata, niin silloin siitä seuraa se, että joku osapuoli alkaa pitää toimintaamme puolueellisena.

Voidaan sanoa, että esimerkiksi tätä kirjoitusta ei olisi tullut, jos tuota uutista ei olisi ollut näkyvällä paikalla MTV3:ssa, ja muutenkin tässä on tullut sellainen kuva, että maamme politiikkaa ikään kuin yritetään ohjata tai päättäjiä painostaa esimerkiksi uhkaamalla suoraan väkivallalla suurten otsikoiden avulla, eli tämä nyt sitten on hiukan erikoinen tilanne, koska en usko että mikään valtio oikeasti haluaa leikkiä maailmalla "Jesse Jamesia", ja esittää sellaisia otteita, että se uhkailee naapureitaan avoimesti väkivallalla. Joten onko tässä nyt kysymys siitä, että ainoastaan halutaan näyttää kaikille, että maamme hallituksen olisi syytä nostaa kädet ylös, ja lähteä takaisin Paasikiven-Kekkosen linjalle, ja asettua julkisesti Moskovan vietäväksi?

Ainakaan nuo Venäjän ydinasetta koskevat tiedotteet eivät kovin tyylikkäitä ole. Kuitenkin voidaan keskustella siitä, että onko Venäjän tekemien rajaloukkausten loppu edessä, jos irroittautisimme NATO:sta ja lähtisimme taas sille "vanhalle kunnon kekkosen tielle"? Eli oletteko ajatelleet, että Venäjä sitten lopettaisi maamme hallitukseen kohdistuvan painostuksen, jos taipuisimme tuollaisten toimenpiteiden edessä. Olisi kuitenkin mukava sanoa sellainen asia, että minkä takia tuollaisista asioista kuitenkin tehdään paljon näyttäviä lehtijuttuja? Eikö se vanha hyvä malli, missä asioita salataan nyt sitten ollutkaan hyvä asia? Ketä tuollainen vuotaminen sitten oikeastaan palvelee, jos jokainen maamme ilmatilaan kohdistuva loukkaus raportoidaan varmuuden vuoksi lehtien otsikoissa, jotta kaikki tietävät, mikä odottaa meitä, jos jatkamme tuolla linjalla, jonka olemme valinneet, ja johon meillä tiemmä on oikeus.

Mutta kuitenkin olen sitä mieltä, että maamme ilmatilassa saattaa vierailla muitakin koneita, kuin vain venäläisiä hävittäjiä. Eli jos jokainen loukkaus edellyttää Hornetin lähtöä lentoon, niin siinä saattaa polttoainetta palaa todella paljon, koska esimerkiksi Venäjän tunnetuimmat sekä tärkeimmät laivaston sotilastukikohdat,  Murmanskissa sekä Arkangelissa sekä Pietarissa ovat sen verran lähellä, että maamme yli on helppo lentää niitä kuvaamaan. Ja noissa tukikohdissa käsitellään ydinaseita, sekä huolletaan niitä kuljettavia sukellusveneitä, joten nuo välineet varmasti kiinnostavat myös NATO:a, joka luonnollisesti on huolissaan siitä, jos esimerkiksi venäläiset ohjussukellusveneet pääsevät Atlantille ilman, että niitä huomataan.

Silloin saattaa myös USA:n puolustus vaarantua, jos vaikkapa Typhoon pääsisi soluttautumaan huomaamatta Aleuttien edustalle käyttäen mannerjäätikköä kilpenään, ja etenemään jäätikön alla tuohon asemaan, mikä saattaa sitten aiheuttaa sen, että ohjus lentää vain muutaman minuutin ennen osumaa kohteeseen. Tai sitten tuo sukellusvene voi edetä mannerjäätikön alla esimerkiksi  Nova Scottian lähelle, ja laukaista aseensa kohti Washingtonia sekä Philadelphian sekä Newportin laivastotukikohtia.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/karttakuva-ilmatilaloukkauksista-julki-nain-venalaishavittajat-koukkasivat-suomen-puolelle/6109202

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,