Skip to main content

Herbert Clark Hooverin patsas Helsingin yliopistossa sekä pohdintaa siitä, miksi se on työnnetty ikään kuin piiloon.

Herbert Clark Hoover
(1874-1964)
Eräällä käytävällä Helsingin yliopistossa on ikään kuin vähän pois silmistä työnnettynä yhdysvaltain 31. presidentin Herbert Clark Hooverin (1874-1964) patsas, joka on peruja siitä, kun hänet nimitettiin Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi. Se on peräisin vuosilta 1950-1953, ja kun kyseistä patsasta etsitään Internetistä, niin siitä on hyvin vaikeaa löytää mitään mainintoja. Eli edes patsaan jalustassa ei ole nimilappua siitä, kuka tuo mies oikeastaan on, joka on työnnetty tuonne tyhjän käytävän nurkkaan ikään kuin pois ihmisten silmistä. Ja kaikki tiedot, mitä tuosta patsaasta olen hankkinut ovat erilaisista muista kuin virallisista nettilähteistä peräsin.

Tuo asia on varmasti askarruttanut monia ihmisiä, joiden reitti on kulkenut yliopiston toisen kerroksen läpi, kun he ovat museota etsineet. Syyksi tuon patsaan poistamiseen "kunniapaikalta" on joskus ilmoitettu se, että Neuvostoliitto ei kyseistä patsasta voinut sietää, ja siksi se on siirretty "parempaan paikkaan", mikä tarkoittaa tyhjän käytävän päässä olevan oven takana olevaa nurkkaa. Muutamat henkilöt ovat kuitenkin huomanneet, että kyseisen patkaan hahmo kuitenkin muistuttaa "Thule-yhteisön" perustajan Rudolf Von Sebottendorffin (1874-1945?) kuvaa, mikä tarkoittaa sitä, että kyseinen rintakuva taisi olla joillekin muille kuin venäläisille hiukan kiusallinen, ja siksi kyseinen patsas on laitettu ikään kuin "nurkkaan häpeämään".
Rudolf von Sebottendorf
(1875-1945?)

Joidenkin ihmisten mukaan nuo miehet saattoivat olla velipuolia, ja siksi tuo patsas olisi ollut Hooverille hiukan kiusallinen asia. Rudolf von Sebottendorfia pidetään yhtenä natsismin isistä, ja hän perusti "Thule"-järjestön tai virallisemmin "Thule-seuran" eli  (saks. Thule-Gesellschaft), alun perin Studiengruppe für germanisches Altertum eli Germaanisen muinaisuuden tutkimusseura (Wikipedia) Tuo seura on oikeastaan ollut natsismin kehto, ja se toimi "germaanisten kansojen tutkimuksen" nimissä vuodesta 1918 vuoteen 1933. Mutta kun puhutaan noista salaisista yhteisöistä, niin saattaa olla niin, että tuo järjestö on toiminut paljon ennen virallista perustamistaan, kuten myös Lauantaiseura aikoinaan saattoi toimia, eli en tiedä oliko tuolla maamme itsnäisyyteen ratkaisevasti vaikuttaneella seuralla oikeasti tuolloin Sibeliuksen ja Gallen-Kallelan aikaan edes virallista nimeä, vai oliko se ehkä "akateeminen saunaklubi".  Vastaava järjestö Suomessa oli nimeltään Akateeminen karjala-seura eli AKS, jonka itselleen määrittämä tehtäväkenttä oli hyvin paljon samanlainen kuin Thulen. Eli AKS oli perustettu tutkimaan sekä edistämään Suomalais-Ugrilaisten kansojen tutkimusta, ja saattoi olla niin että nuo järjestöt pitivät yhteyttä toisiinsa "hyvässä hengessä", mikä tarkoitti kirjeenvaihtoa.

Noiden järjestöjen ajatuksena oli luoda sellainen historia, joka palvelee germaanisten sekä suomalais-ugrilaisten kansojen "suurta päämäärää", ja tuo sanapari tarkoitti tietenkin sitä, että tuolla tutkimuksella oli isänmaallinen lähtökohta, mikä johti myöhemmin saksan "Ahnenerbe"-järjestön syntyyn. Kyseessä oli aluksi melko viaton tutkimus- sekä opintopiiri, mutta myöhemmin noiden järjestöjen nimissä tehtiin puhtaita väärennöksiä, joiden avulla yritettiin todistaa sitä, että esimerkiksi Suomen rajat tuli vetää Äänisjärvelle sekä vienan vesistölle siksi, että meillä oli siihen "historiallinen oikeus".  Myöhemmin AKS sulautui IKL:ään ja sen toiminta muuttui yltiöisämaalliseksi.

Samalla myös puhuttiin siitä, kuinka ylevä meidän geneettinen perimämme on, sekä korostettiin suomalaisten sekä saksalaisten "soturimenneisyyttä", mikä tietenkin palveli puolustusvoimia ja varsinkin asevelvollisuuden kiivaita kannattajia, joiden mielestä piti jokainen joka kieltäytyi aseista ampua. Ja myöhemmin natsit kehittivät Thulen sekä "Ahnenerben" avulla sellaisen historiankirjoituksen, jonka mukaan esimerkiksi säälimättömät juutalaisiin sekä muihin vähemmistöihin kuuluviin kohdentuvat vainot olivat oikeutettuja. Ja se tietenkin on kauhistuttanut monia ihmisiä jälkeen päin.

En tiedä että miten monta "Ahnenerben" miestä on ollut Thulen palveluksessa, mutta väitetään että tämä salaseura aikoinaan mentoroi Adolf Hitleriä hänen aloittaessaan säälimättömän juutalaisvastaisen kampanjansa, joka huipentui silmittömässä massamurhassa, mikä leimasi ja leimaa edelleen Toisen Maailmansodan tutkimusta, niin että esimerkiksi Stalinin tekemiä puhdistuksia eli murhia voitiin salailla lähes 50 vuoden ajan. Mutta kuten olen kirjoittanut, niin se että Stalin teki jotain, ei vapauta Hitleriä vastuusta, eikä myöskään länsiliittoutuneiden suorittamat "alue"-  eli "terroripommitukset" ole sen kauniimpaa katsottavaa. Eikä Ranskan toiminta Indokiinassa varmasti ollut sellaista, mitä voisi Pariisin elokuvateattereissa esitellä.

 Eli tuossa tapauksessa massamurha peiteltiin toisella, ja siksi tuolloin monia syyllisiä jätettiin rankaisematta. Samoin väitetään että esimerkiksi jotkut Israelin poliitikot tai poliisijohtajat jättivät tahallaan natsirikollisia etisintäkuuluttamatta, jotta Mossad voisi kehua tehokkuudellaan. Ja myös keskitysleirien julmuus ikään kuin  käänsi katseen liittoutuneiden ilmapommituksesta sekä NKVD:n harjoittamasta puhdistustoiminnasta  muualle. Ja kuten olen sanonut, niin se että Hitler hävisi tuon sodan aiheutti silloin sen, että liittoutuneiden ilmaoffensiivista sekä Ranskan toimista Indokiinassa ei puhuttu mitään.

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,