Skip to main content

Pelataanko spiritismiä joka oikeastaan on eräs psykoanalyysin muoto? Eli kaikkia asioita ei ehkä ole helppoa ymmärtää, ja ihmisen mielellä ei pidä lähteä leikkimään


Kun puhutaan spiritismistä, niin unohdetaan sellainen asia, että kyseessä ei ole leikki. Ihmiset pelkäävät tuota peliä, missä pöytään tai rumpuun piirretään kirjaimia tai erilaisia merkkejä, ja sitten pöytää hakataan kädellä, jolloin sen pinnalle asetetut esineet alkavat hyppiä. Kyseistä peliä pelataan usein yöllä tai pimeässä huoneessa, ja valaistukseen kuuluvat tietenkin erilaiset kynttilät. Noista rummun tai pöydän päälle asetetuista esineistä ja kirjaimista, joiden päälle esine putoaa muodostetaan sanoja, joiden väitetään tulevan tuonpuoleisesta. Kyseisen toiminnan tarkoitus on saada henkilö vastaanottavaiseksi vastapuolen manipulaatiolle, ja idea on siinä että tuon istunnon pitäjä tarkkailee toisen elekieltä, ja sitten esittää hänelle jotain väitteitä.

Kyseessä on tuolloin eräänlainen psykoanalyysin muoto, jota kutsutaan shamanimisksi, ja jonka tarkoitus on ikään kuin "avata ihmisen mieli", ja tuossa valmistelussa henkilöstä tehdään vastaanottavainen tuolle toiminnalle. Eli työtila valmistetaan esimerkiksi metsän keskellä olevaan pimeään taloon, ja ehkä tuo seurue nauttii jotain lievästi huumaavaa ainetta, kuten THC:tä eli kannabista tai vastaavaa tuotetta. Tuo sitten muuten on maassamme laitonta, ja siitä voi tulla ongelmia lain kanssa. Samoin psykoterapiaa saa antaa vain siihen koulutettu terveydenhuollon ammattilainen.

Ja kuten varmasti tiedämme, niin tällaiset sipritismi-leikit voivat aiheuttaa sellaisen asian, että joku sitten "vapautuu hiukan liikaa", ja tuosta asiasta on tehty joukko kovan luokan kauhuelokuvia, joissa joku jonkun tällaisen "noitapiirin" jäsen alkaa sitten toimimaan "ei toivottavalla tavalla".  Tämä toiminta voi kyllä sitten vaikuttaa ihmiseen pysyvästi, ja kuten tiedämme, niin psykonanlyysin sekä suggestioterapian vaikutus ihmiseen voi olla hyvinkin negatiivinen. Aina kun näitä kokeiluja tehdään tai niistä puhutaan, niin silloin pitää sanoa, että nämä asiat eivät ole sellaisia, että niillä saisi ryhtyä leikkimään. Yleensä kun puhutaan pätevän psykoanalyytikon toiminnasta, niin sitä pidetään Sigmund Freudin keksintönä, mutta yleensä ei ole tiedossa, että Freud keksi toimintamallinsa shamaaneilta, ja hän kehitti tuon terapian eli freudilaisen psykoanalyysin huippuunsa.

Puhtaassa psykoanalyysissa ei käytetä lääkitystä, mutta myöhemmin Carl Jung kehitti tuosta terapiasta vielä toimivamman mallin, jota kutsutaan Freudlais-Jungilaiseksi psykoanalyysiksi, eli tähän jälkimmäiseen malliin kuuluu lääkitys, jota käytetään ikään kuin potilaan palkitsemiseen tai hänen rankaisemiseensa. Kun puhutaan psykoanalyytikon toiminnasta, niin hänen tarkoituksensa on tuon keskustelun avulla ratkaista se, että mikä mahtaa olla potilaan ongelma, ja jos potilas esittelee hänelle esimerkiksi väkivaltafantasioita, niin silloin analyytikko rankaisee häntä määräämällä tuon henkilön mielisairaalaan tai sitten antaa hänelle pistoksen, joka tuntuu rangaistukselta.

Kun potilas antaa vastetta eli kertoo tarinoita, jotka miellyttävät analyytikkoa tai valitsee sellaisen lääkitysmallin, missä hän on mahdollisimman yhteiskuntakelpoinen, niin silloin analyytikko palkitsee häntä. Tai niin ainakin itse olen tuon asian ymmärtänyt, kun katselin noita psykoterapiaa sivuavia kirjoituksia. Toki tuota terapiaa saa antaa vain siihen koulutettu henkilö, joka omaa tarpeellisen koulutuksen, mitä sitten en suoraan sanottuna tiedä tai muista. Eli jos haluatte tietää, miten psykoanalyytikoksi pääsee, niin kannattaa kysyä tuota asiaa yliopistoista.

Mutta kun puhutaan sellaisesta asiasta, missä shamaani on ennustanut esimerkiksi toisen henkilön perheenjäsenen kuoleman, niin silloin ei ehkä kannata syyllistä etsiä henkimaailmasta, vaan tuo shamaanin kertomus saattaa olla oikeasti esimerkiksi Mafian antama varoitus, että jos suojelurahaa ei makseta, niin henkilö pumpataan täyteen lyijyä. Tai sitten shamaani joksi istunnon pitäjää kutsun on nähnyt joitakin asiakirjoja, kuten tuon perheenjäsenen terveystietoja, joissa on maininta esimerkiksi aggressiivisesta syövästä, josta tuo henkilö ei ehkä ole perheelleen kertonut.

vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,