Skip to main content

Oletteko muuten ihmetelleet miksi Venäjä haluaa vallan Syyriassa pysyvän Al-Assadin käsissä?


Kirkonkellot soivat Aleppon uhreille, ja Venäjän sekä Syyrian vastaisia pakotteita pohditaan ankarasti, mutta syy miksi tuota kaupunkia sitten piiritetään on varmasti taktisesti viisasta. Kun puhutaan sodasta, niin aina on muistettava, että se on joka tapauksessa tragedia, ja Aleppon kaupunkia piirittävät komentajat varmasti ovat laskeneet tuon saartorenkaan varaan paljon. Näet kyseisen operaation tarkoitus on ikään kuin kuristaa kaupunki hengiltä, ja samalla myös ikään kuin ottaa sen asukkaat panttivangeiksi.

Samoin Aleppo on ikään kuin "kori", jossa olevia kohteita vastaan voidaan käyttää massiivista tulivoimaa, ja noiden pommitusten tarkoitus on herättää pelkoa sekä murtaa kaupungin puolustajien moraalinen selkäranka, kuten Toisen Maailmansodan alepommituksilla oli, mutta nykyään käytössä on vähän toisenlaisia välineitä, joilla saadaan aikaan erittäin täsmällistä infrastruktuuriin kohdistuvaa tuhoa. Ja tietenkin sairaaloiden tuhoaminen on asia, mikä kauhistuttaa ihmisiä tuollaisella alueella, ja samalla saartorenkaan tarkoitus on saada vihollinen kuluttamaan ase- ja ammusvarastojaan, jolloin sen kyky taistella vähenee.

Eli kyseessä on toiminta, minkä tarkoitus on tehdä ihmisten elämästä mahdollisimman tukalaa, ja tuollaista tuhontaa kutsutaan nimellä "Necessary evilness" eli "tarpeellinen pahuus". Sen julma tarkoitus on saada paikalliset ihmiset syrjäyttämään nuo valtaa pitävät henkilöt, joiden ainakin väitetään kuuluvan ISIS:iin.

Toki saattaa olla niin, että he eivät tähän fundamentalistien järjestöön kuulu, mutta se että pommitus kohdistuu muslimimilitantteihin kuulostaa paremmalta tiedotusvälineissä. Kun puhutaan tästä pitkään jatkuneesta tilanteesta, niin sen tarkoitus lienee osoittaa Syyrian kansalle, että tulevaisuudessakaan maan presidentin Al-Assadin vastaista toimintaa ei tulla sallimaan, ja samalla myös kertoa maailmalle, että kuka on Syyrian "vahva mies". Joissakin piireissä uskotaan että Aleppon piiritystä johtaa Venäläinen upseeri, vaikka Syyrian joukoilla tietenkin on nimellisesti johtoasema, ja miksi Venäläiset asettaisivat omia välineitään syyrialaisten komentoon, kun he itse niitä osaavat varmasti käyttää tehokkaammin kuin paikalliset sotilaat. (http://blogfactory.co.uk/archives/25764) 

Aleppon kaupungin piiritys tietenkään ei ole mitenkään erityisen hyvää mainosta Vladimir Putinille ja hänen SPETSNAZ-joukoilleen, mutta kuitenkin sodassa tarkoitus pyhittää keinot, ja noita maineikkaita erikoisjoukkoja ei Syyriassa liene kovin paljoa, jos niiden määrää verrataan esimerkiksi Al-Assadin palkkasoturien määrään, mutta kuten tiedämme, niin noiden erikoisjoukkojen tehtävänä on osoittaa kohteita omille rynnäkkökoneille sekä myös suojata Syyriassa olevia Venäjän lentotukikohtia, koska varsinkin SU-25 "FROGFOOT" sekä helikopterit operoivat tuolta Syyriasta käsin, ja raskaampi kalusto taas tukeutuu suoraan Venäjän maaperään. Syyriassa olevia tukikohtia tarvitaan siksi, että jos noihin Venäjän hävittäjäpommittajiin tulee vikoja tai osumia, niin nämä koneet voivat laskeutua turvallisesti ja samoin rynnäkkö- pelastus- ja  joukkojensiirtotehtäviin käytettävät helikopterit tarvitsevat Syyriassa olevia tukikohtia toimiakseen tehokkaasti.

Kun puhutaan Aleppon tilanteesta, niin Venäjän tuki on tietenkin antanut Al-Assadille selkänojaa vaatia kapinallisten ehdotonta antautumista, ja se mitä tässä nyt sitten pelätään on sellainen asia, että Syyrian armeija aloittaa sodan jälkeen kostotoimet siviiliväestöä vastaan, ja nuo kostotoimet saattavat johtaa verilöylyihin. Kuitenkaan todellista valtaa Syyriassa ei pidä Al-Assad vaan SPETSNAZ:in komentaja, ja Syyrian presidentti on täysin Venäjän talutusnuorassa, koska ilman Venäjän tukea hän olisi ilmeisesti tuon sodan hävinnyt. ISIS on tuon sodan hävinnyt, siitä ei päästä yli eikä ympäri.

Mutta nämä taistelut sekä piiritykset varmasti herättävät kaunaa väestön keskuudessa, ja tämän seurauksena saattaa alueella olla edelleen jopa sukupolvien ajan jännittynyt tilanne, joka ehkä sitten muistuttaa Pohjois-Irlannin väkivaltaisuuksia 1970-luvulla. Eli vaikka avoin sota saadaan ehkä jossain vaiheessa loppumaan, niin silti viha ja katkeruus tulee kytemään sekä Syyriassa että Irakissa todella pitkään. Se miksi Venäjä haluaa tuota valtiota kontrolloida johtuu ilmeisesti siitä, että jos Irakin öljyä tai maakaasua saadaan tuotua Eurooppaan ohi Turkin ja Venäjän, niin silloin Eurooppa ei olisi enää niin riippuvainen Venäjältä tuotavasta kaasusta sekä öljystä, ja samalla jos putki vedetään Turkin kautta, niin silloin tuo maa voi ryhtyä kiristämään EU:ta kaasun ja öljyn toimituksilla.

Se että EU ei olisi mitenkään riippuvainen Venäjän kaasusta merkitsisi sitä, että Putin menettäisi miljardeja dollareita vuodessa, mutta hän ei voisi silloin myöskään kontrolloida Eurooppaan tuotavaa maakaasua, jolloin hän voisi kohdata todella kovaa poliittista painostusta. Ja juuri maakaasu on syynä siihen, miksi Venäjän vastaisia pakotteita on niin vaikeaa panna toimeen. Sisäisesti hajanainen Lähi-Itä palvelee hyvin nimenomaan Venäjän etua, koska silloin sijoittajat eivät noihin maihin lähde, ja koska esimerkiksi öljyn ja kaasunporaus on niissä vaarallista levottomuuksien takia, niin silloin Venäjä voi olla varma siitä, että nuo kaasuun ja öljyyn sijoittavat tahot suuntaavat sijoituksensa Venäjälle, joka tarjoaa heille fyysistä turvallisuutta.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,