Skip to main content

Kaikki eivät kerta kaikkiaan voi olla ekstroverttejä ihmisiä (Syksyn värikkäät lehdet ovat kauniita, mutta niistä ei puulle ole mitään hyötyä)

Syksyn lehdet ovat kauniita, mutta niistä
ei puulle ole mitään hyötyä.

Ihmisen perusluonne on joko introvertti tai ekstrovertti. Kuitenkin työelämässä sekä sosiaalisessa elämässä luontaiset ekstrovertit pärjäävät. Ja se sitten on niin väärin. Ekstrovertti ihminen osaa ja pystyy antamaan itsestään loistavan sekä miellyttävän ja avoimen kuvan, ja samalla hän saattaa tahtomattaan peittää sitä, että ei ehkä osaakaan sitä, mitä töissä vaaditaan. Tätä asiaa pelätään tuomioistuimissa, eli tuomarien pelko on se, että syytön mies tai nainen tuomitaan väärin perustein, koska hän osaa antaa itsestään loistavan avoimen ja iloisen kuvan, ja sama koskee myös työhaastattelun kaltaisia tilanteita, joissa ekstrovertti ihminen saattaa hurmata haastattelijan olemuksellaan.

Tuolloin työpaikalla saattaa edessä olla koomisia tilanteita. Mutta kun puhutaan esimerkiksi ihmisen luonteesta, niin kaikki ihmiset eivät ole ekstroverttejä. Sen takia työelämässä pitää muistaa se, että kaikkia ihmisiä täytyy sietää, ja se tarkoittaa sitä, että kaikki eivät voi olla niitä "hyviä tyyppejä", joita TV-sarjat esittelevät liukuhihnalta. Kaikki ihmiset eivät ole avoimia tai sosiaalisia, ja tietenkin se saattaa olla toisista hiukan kiusallista. Kuitenkin jatkuva näytteleminen varmasti kuluttaa ihmisen loppuun hyvin nopeasti, ja siitä seuraa esimerkiksi päihteisiin liittyviä ongelmia

Eli aina pitää olla oma itsensä, ja muistaa sellainen asia, että emme koskaan voi toisia miellytää täydellisesti. Ja vaikka ulkokuori on toisia miellyttävää, niin silti sisällöstä saattaa löytyä puutteita. Toisin sanoen toiset ihmiset esimerkiksi ovat ottaneet tavaksi neuvoa toisille psykiatrien vastaanottoja, jos nämä eivät heitä miellytä. Tällaiset henkilöt saattavat olla hyvin rasittavia, eikä myöskään aina esimerkiksi ulkokuorikaan ole toisten mielestä aivan kunnossa. Jotkut ihmiset eivät voi sietää esimerkiksi lyhyitä hameita tai kommentointia vaikkapa diapameista tai halua istua iltaa diskoissa eivätkä kaikki ihmiset pidä jazzista, vaikka Bill Clinton siitä ehkä pitääkin, niin en tiedä pitääkö Hillary siitä. Toisin sanoen kukaan meistä ei ole mitenkään täydellinen, ja ketään ei voi toisesta ihmisestä pakottaa pitämään.

Kun mietitään sitä, että miksi esimerkiksi HR (Human Resources) hallinnossa halutaan saada myös kirjallinen hakemus on se, että kukaan ei varmasti halua ihmistä töihin siksi, että hän on vain "hyvä tyyppi", vaan tuon henkilön pitää voida antaa myös työyhteisölle ammatillista osaamista. Ekstroverttien ihmisten ongelma on joskus se, että he eivät aina mieti sitä, mitä he sanovat toisille. Eli kenestäkään ei työpaikalla ole mukavaa kuunnella sitä, että "Aku puhuu vähän mutta asiaa" sekä sitä kuinka tylsä ihminen joku on. Kun työpaikalla ollaan, niin silloin tietenkin olisi asiallista keskustella työhön liittyvistä asioista, eikä suunnitella viikonlopun diskoiltaa, johon tietenkin kutsutaan kaikki muut paitsi "Aku" tai "Iines".

Tuo sitten tietenkin kerrotaan erään "Herra A. Ankan" tai "Neiti I. Ankan" oven edessä suureen ääneen muodossa "tietenkään kaikkia ei kutsu koske" tai "että nämä ovat sisäpiirin bileet". Se tietenkin kohottaa kaikkien itsetuntoa, jos yksi työpaikalla olevista henkilöistä jätetään diskoillan ulkopuolelle, jotta muut voivat sitten juhlia hyvällä omallatunnolla, kunnes sitten seuraavalla kerralla valitaan uusi "Aku" tai "Iines Ankka", joka jätetään pois ryhmästä, kun edellinen on eronnut yhtiön palveluksesta. Tällaisella toiminnalla pidetään huoli siitä, että yhtiön vakituiset työntekijät eivät seurustele "vuokraväen" kanssa, ja samalla myös muistutetaan siitä, kenen kanssa kannattaa olla väleissä.

Silloin seurauksena saattaa olla se, että toinen ihminen loukkaantuu syvällisesti. Toisaalta introverttien ihmisten ongelma on siinä, että he eivät aina pääse ääneen kokouksissa tai palavereissa, ja silloin voi käydä niin, että heidän kehittämänsä ratkaisu jää sitten huomioimatta. Mutta toki bileet ovat tärkeä osa ihmisten elämää, ja vuokraväki hoitaa yhtiön työt sillä välin, kun vakituinen työvoima suunnittelee viikonlopun kapakkakierrosta, eli se sitten vie yhtiötä eteenpäin, ja auttaa innovoimaan uusia tuotteita ja konsepteja, kun yhtiön vakiotyöntekijät keskustelevat siitä, kuka maksaa taksit ja hoitaa ihmiset kotiin kostean illan jälkeen. Eli kuten tiedämme, niin syksyn keltaiset lehdet ovat kauniita, mutta niistä ei puulle ole mitään erityistä hyötyä, vaan ne vain odottavat putoamistaan pois.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,