Skip to main content

Varmaan on tullut hyvä mieli tuolle miehelle, kun oli vuoden poliisiksi päässyt, mutta sitten meni pilaamaan elämänsä

Kun tässä sitten taas iltaa vietetään,  ja näitä uutisia lueskellaan, niin katseeni siityi kohti Jari Aarniota käsittelevää juttua, jonka laitoin liitteeksi. Kyseessä oli muuten entinen vuoden poliisi vuodelta 1987, ja se kyllä varmasti on pantu myös vankilassa sekä muualla merkille. Kun puhutaan tuosta tuomiosta, jonka kyseinen mies sitten sai, niin tämä vuoden poliisin palkinto varmasti on saanut aikaan sen, että hänen tekojaan on ymmärretty kotona ja työpaikalla. Ja varmasti Jari Aarnion läheiset ovat olleet tuosta tittelistä ylpeitä, ja tuolloin varmasti oli sitten tästäkin asiasta muistettu mainita tuttaville.

Kuitenkin tuossa "vuoden poliisiksi" nimeämisessä tehtiin sellainen pieni virhe, että tuolloin varmasti puhtoinen Jari aarnio altistui asioille, joita hän ei pystynyt sitten mitenkään hallitsemaan. Eli huumekauppiaat lähestyivät häntä tarjoten tuolle pienipalkkaiselle poliisimiehelle sellaisia asioita, joista hänelle olisi pitänyt puhua etukäteen. Kun hänen kuvansa sekä nimensä ilmestyivät televisioon, niin silloin tapahtui niin, että häntä lähestyttiin ilmeisesti välikäsien kautta, koska joku pomoista katsoi, että tilanne oli otollinen tuolle tarjoukselle.

Monilla ihmisillä on huumemaailmasta vähän turhan karu ja kova kuva, koska tuolloin 1980-luvun lopulla televisiossa esitettiin ohjelmia, joissa joku julkisuuden kipeä ihminen kävi kertomassa kaikille, miten kovaa elämää hän oli viettänyt. Siitä on jotenkin päässyt syntymään sellainen käsitys, kuin että nuo huumemiehet olisivat jotenkin lojaaleja toisiaan kohtaan, tai että rikollisilla olisi jonkinlainen kunniasääntö, jonka mukaan tuo huumepomo olisi jotenkin kamalan mahtava mies. Mutta mikä teki Aarniosta sitten noiden huumemiesten kannalta sellaisen henkilön, jolle voitiin sitten ehdottaa lahjuksia. Muistakaa tässä tapauksessa sellainen asia, että kenen tahansa lähipiiriin voi kuulua huumekauppiaita, ja se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että he paljastaisivat todellisen tulonlähteensä kenellekään muulle, kuin hyvin tuntemalleen henkilölle.

Aarnion kaltaiset huumepoliisit ovat sellaisia ihmisiä, että heidän lähipiiriinsä huumekauppiaat yrittävät usein soluttautua, jotta voisivat sitten hankkia tietoja noiden ihmisten kautta poliisien tulevista toimista. Ja kuten varmaan tiedätte, niin tuossa maailmassa ei varmaan mikään ole oikeasti pyhää. Eli toki huumemiehet vasikoivat myös toisiaan, eli jos alainen saa jostain toisen huumeidenlähteen, niin silloin hän vain kaivaa taskustaan kännykän, ja soittaa prepaidista poliisille, jotta nämä tietäisivät raivata kilpailijan pois tieltä, ja mikään ei tietenkään estä soluttautujaa hankkiutumasta myös huumekauppiaan ystäväpiiriin, mutta kun ajatellaan tuon henkilön todellisia vaikuttimia, niin soluttautujia on kahdenlaisia. Eli on niitä, jotka tekevät työtä poliisille, ja niitä jotka työskentelevät muille huumemiehille.

Ja nuo jälkimmäiset sitten saattavat järjestää esimerkiksi ryöstöjä noihin luukkuihin, joissa huumeita sekä niistä saatuja rahoja sälytetään. Joissakin maissa poliisin tiedustelu käyttää esimerkiksi "Agent provocatéur" tyyppistä toimintaa, missä esimerkiksi toisia huumjengin jäseniä nimetään säälittä poliisin vasikoiksi, ja nuo tiedustelun työntekijät eivät välitä siitä, että mitä tuolle heidän "vuotamalleen" vasikalle sitten oikeasti tapahtuu, eli hänet joskus sitten löydetään luodinreikä päässään jonkun tien varrelta, mutta kuten tiedämme, niin noita viranomaisia ei kiinnosta muu kuin saada aikaan tuloksia. Joten itse olen miettinyt joskus, että tekikö poliisi sellaista, että se käytti Aarniota disinformaation levittämiseen alamaailman pariin?

Joskus esimerkiksi DEA on tällaista tehnyt, jotta se saisi houkuteltua mahdollisimman monta huumekauppiasta ansaan. Mutta kun ajatellaan sitä, millaisen signaalin tuo Jari Aarnio antoi huumemiehille, niin kyseessä saattoi olla sellainen lysähtänyt sekä väsynyt olemus, ja puheet siitä, kuinka "surkean työn" valtio tuolle miehelle antoi. Kun kaikki oli "pelkkää paskaa", niin silloin nuo henkilöt sitten ehkä tarjosivat tuolle miehelle rahaa, tai esittelivät itsensä hänen vaimolleen, joka ehkä edesauttoi tuon otollisen tilanteen syntymistä.

Eli Aarnio varmasti oli sellainen mies, joka tunsi olevansa pettynyt tuohon työhön poliisissa, koska se käsitti paljon katupartiointia sekä muita asioita, joita ei koskaan ole TV:ssä näytetty. Ja kun ihminen on pettynyt, niin hän on silloin otollinen henkilö sellaisille tahoille, jotka haluavat käyttää häntä hyväkseen. Ehkä Aarnio sitten koki, että tuollainen kaksoiselämä sitten antoi hänelle ikään kuin jotenkin "Professori Moriarthy"-tyyppistä glooriaa yksityiselämässään.  Eli hän eli vaarallisesti sekä intohimoisesti, kunnes sitten jäi kiinni, ja toivon että kuulustelija olisi häneltä kysynyt vielä, että "oletko nyt ylpeä teoistasi?".  Se että henkilö pääsee huumepoliisin päälliköksi vaatii tietenkin pidätyksiä, ja niissä käytetään usein melko kovia otteita, joten uskon että nuo hänen pidättämänsä henkilöt sitten muistavat nuo sisään lentävät ovet sekä kasvoja kohti osoittavat aseet, kun heitä tultiin hakemaan laitokselle, jotta tuo poliisimies saisi sitten tehtyä uraa, missä hän pääsisi hyödyttämään omia ystäviään.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/escobar-scarface-aarnio-irvailijat-innostuivat-ex-poliisipomon-huumetuomiosta/6246410


pimeakronikka.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,