Skip to main content

Miksi joku väärentää esimerkiksi lääkärin paperit tai varastaa toisen asunnosta, vaikka voisi tehdä rikoksia paljon vähemmällä riskillä?

Kun puhutaan esimerkiksi siitä, miten epähumaani ihminen voi toistaan kohtaan olla, niin silloin mieleeni tulee heti sellainen elokuva kuin ”Kooma”, missä sairaalan työntekijä muuttaa potilaitaan ”vihanneksiksi” leikkauspöydällään. Tuo elokuva löytyy YouTubesta, ja mielestäni se on erittäin ajankohtainen siksi, että tässä nyt on vasta vähän aikaa sitten tavattu pari valelääkäriä, jotka ovat tehneet työtään ilman asianmukaisia asiakirjoja. Tuolloin tuli mieleeni sellainen asia, että kuinka helposti lääkäri oikeastaan voisi peitellä tekojaan, jotka voivat olla erittäin moraalittomia. Lääkäri on vastuunalaisessa tehtävässään toimiessaan todella suurta kunnioitusta nauttiva henkilö, jonka moraalia ei useinkaan osata epäillä. Ja kun puhutaan esimerkiksi kirurgeista, niin heidän toimintaansa ihaillaan todella paljon.

Tuo työ on jotain upeaa sekä vastuunalaista, ja siitä voi olla ylpeä. Mutta jos kirurgi ryhtyy tekemään rikoksia, niin silloin saattaa käydä niin, että hän saattaa pystyä peittämään tekojaan todella pitkään. Lääkäreitä ei useinkaan mielletä mitenkään erityisen rikollisiksi ihmisiksi, ja siitä pitää tietenkin huolen heidän pitkä sekä melko vaikea koulutuksensa, joka tähtää siihen, että tuota ammattia harjoittaa vain henkilö, joka täyttää tuon ammatin asettamat vaatimukset sekä lääkärin osaamisen, moraalin että hänen luinteensa sopivat tuohon maailman ihalluimpaan ammattiin. Moni ihminen haluaa elämässään lääkärin ammattia harjoittaa, mutta vain harva pääsee tuohon työhön, missä tuollaisen henkilön vastuulla on toisen ihmisen elämä.

Ja kun puhutaan siitä, mitä tapahtuu, jos lääkäri toimii väärin, niin silloin tietenkin voidaan mainita sellainen asia, että joku ihminen saattaa saada esimerkiksi neliraajahalvauksen tai kuolla, jos lääkärin toiminta on epäasiallista. Tuollaisen asian kanssa ei kovin moni ihminen pystyisi elämään, mutta kuitenkin aina välillä vastaan tulee ihminen, jolla ei ole mitään sosiaalista omaatuntoa tekemiään vääryyksiä kohtaan. Se että väärän tyyppinen ihminen pääsee lääkäriksi ei ole mikään helppo tehtävä. Hänen mielestään jokainen asia, minkä hän tekee on jotenkin oikein, ja mikäli kukaan ei noita tekoja näe, niin silloin niitä ei ole koskaan tapahtunutkaan.

Tuollainen moraalinen näkemys varmasti on monella ihmisellä, jotka ryhtyvät rikollisen vaativaan ammattiin, mutta uskoisin niin, että heidän järkensä toimisi kuitenkin niin, että he eivät kuitenkaan ala pitää toimintaansa sellaisena, että sitä voisi mitenkään muille esitellä. Kuitenkin aina välillä löytyy rikollinen, joka ei koskaan ole tehnyt mitään loogisesti järkevää. Eli kuten varmaan tiedätte, niin silloin tällöin joku ihminen varastaa esimerkiksi toisen kotoa, mitä en koskaan ole oikeastaan käsittänyt. Eli mihin hän toisen vaatteita tai koruja muka sitten tarjoaa?

En itse kyllä usko että, tuollainen kotoa varastaminen on kovin järkevää, koska joku voi sitten huomata, että hänen amerikasta tuotu pesäpallotakkinsa kävelee häntä vastaan kadulla. Joten onko tuollaisen varastelun tarkoitus vain oikeastaan se, että joku hankkii sillä itselleen potkuja työpaikalta? Yleensä ihmiset jotka varastelevat omaisuutta myyntiä varten käyvät hankkimassa tuotteitaan paikasta, jossa niitä on vähän enemmän ja oletettavaa olisi silloin, että kyseessä ei olisi mikään uniikkikappale, joka olisi helppo tunnistaa kadulta. Ja tuolloin varkauden olettaisi sitten tietenkin kohdistuvan esimerkiksi supermarketin tuotteisiin, joissa ei ole mitään henkilökohtaista, kun mietitään niiden muitettavuutta sekä yhdistettävyyttä varkauksiin.

Eli onhan muillakin ihmisillä tuollaisia tavaroita kuin supermarketeissa on hyllyssä esillä. Joten jos henkilöllä on toisen takki päällään, niin kyllä se sitten herättää varmasti huomiota, koska ihmisellä on henkilökohtainen suhde vaatteisiin, joita hän on pitänyt päällään. Joten silloin kyllä kysymys kuuluu, että mitä tuolla takilla sitten aiotaan tehdä, kun se on pitänyt varastaa jostain narulta? Onko tuo vaate ollut ehkä tarkoitus jättää johonkin rikospaikalle todisteeksi jotain ihmistä vastaan? Ja miten tuo lavastaminen on muka sitten tullut kyseisen varkaan mieleen?

Jos ihmisen autoa vahingoitetaan, niin saattaa olla niin, että kyseinen henkilö haluaa päästä auton moottoriin käsiksi, jotta voisi asentaa tuohon ajoneuvoon tai sen sytytysjärjestelmään pommin. Kyseinen asia ei ehkä tavallista normaalien ihmisten keskuudessa, mutta joku mafia-aiheisia juttuja kirjoittava toimittaja saattaa kohdata sellaisen tilanteen, missä hänen autoonsa yritetään laittaa GPS-paikanninta tai pommia, joka ehkä räjäytetään sitten, kun auto on tietyssä paikassa, tai kulkee tietyllä nopeudella, jolloin voidaan varmistua siitä, että tuo toimittaja ei pääse pakoon

Tai onko hänen tarkoituksensa että toinen ihminen lavastetaan syylliseksi, jotta saisi sitten oman kaverinsa tämän tilalle? Vai onko tarkoitus lopettaa työt, koska hän ei enää kestä asiakkaiden antamaa huonoa palautetta? Tuolloin voi olla kyseessä sellainen tilanne, että jotain hoivakoteja siivoamaan halutaan esimerkiksi huumejengin jäsen, joka sitten hankkii noita pillereitä kavereilleen potilaiden kotoa.

Kuitenkin lääkärinä esiintyminen on hiukan toinen asia, kuin jos ihminen sitten vaikka alkaa harjoittaa siivoojan tointa, jotta voisi varastaa toisten kotoa lääkkeitä. Kun ihminen esiintyy lääkärinä, niin silloin hän ottaa todella kovan riskin, näet jos hän sitten tekee hoitovirheitä, niin silloin syyte puoskaroinnista on automaattisesti edessä. Kukaan meistä tavallisista ihmisistä ei tiedä, mitä lääkärin pitäisi milloinkin tehdä, joten tuolla tavoin hän sitten voi peitellä omaa osaamattomuuttaan.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,