Skip to main content

David Morrell on kirjalija, joka teki moraalittomuudesta sekä pahuudesta taidetta




David Morrellin kirjat ovat erittäin synkkiä sekä väkivaltaisia tarinoita, joissa palkkamurhaajat tekevät työtään, jota ei voi aivan hyvällä katsoa. Kuitenkin itse mielelessäni pohdin aina välillä sitä, että miten monta nuorta vuodessa oiekasti värvätään tuollaiseen toimintaan, mikä on täysin moraalionta sekä laitonta. Kuitenkin tiedämme että on olemassa ihmisiä, jotka käyttävät toisia ihmisiä erittäin törkeästi hyväkseen, ja tuo teema toistuu Morrellin kirjoittamassa trilogiassa ”Ruusun veljeskunta” , ”Kiven veljet” sekä ”Yön ja usvan veljeskunta”, joka ikään kuin ntoo yhteen nuo kaksi aiempaa kirjaa. Niissä korostuu sellainen teema, että henkilö joutuu ensin väkivaltaisen toiminnan kohteeksi, ja menettää vanhempansa.

Sitten paikalle saapuu ”mukava setä”, joka tarjoaa tuolle nuorelle miehelle yhteisön, jossa häntä koulutetaan ”kurinalaiseen toimintaan”, eli kyseessä on tarinoiden ”namusedän” törkein sekä ikävin malli, joka varmasti on toiminut monien konnien esikuvana, ja uskoisin että Ruusun veljeskunnan ”Eliot” on ollut myös ”Salaisten kansioiden” ”syöpämiehen” esikuva. Näissä kirjoissa peilataan sellaista psykologista valmennusta, jonka nimi on ”Monarch-Omega”, ja se on oikeastaan jo keskiajalla kehitetty ritareiden tai japanilaisten ollessa kyseessä, niin samurain koulutusta varten, eli nämä ammattitaistelijat kasvatettiin erossa perheistään, jotta nämä miehet sitten pitäisivät kuningasta sekä kuningatarta omina vanhempinaan, ja tottelisivat näiden jokaista sanaa. Tuosta ohjelmasta on olemassa sellainen muunnos, mitä kutsutaan ”Werewolf-koulutukseksi”, esimerkiksi kirjoissa oleva kohtaus, missä puhutaan ”bushidosta” poikien ollessa dojossa viittaa siihen, että heistä koulutettiin eräänlaisia ”samuraita”, jotka olisivat valmiita surmaamaan itsensä, kun heitä ei enää tarvita tai he jäisivät kiinni.

Kun puhutaan tuon miehen projektista, missä lapsina huostaanotetuista pojista tehdään hänen komennostaan toimivia robotteja, jotka tottelevat tuon ihmisen jokaista käskyä, niin silloin tietenkin mieleeni tulee sellainen asia, että kyseinen projekti vaatii todella hyviä suunnitelmia, osaavaa henkilökuntaan sekä tietenkin suhteita oikeisiin henkilöihin, jotka osaavat sitten suorittaa tuon koulutuksen niin, että nuo pojat eivät puhu toisille yhtään mitään, mutta se vaatii tietenkin myös muita asioita. Eli hyviä suhteita sosiaaliviranomaisiin, joiden valvonnassa nuo lastenkodit ovat toimineet. Samoin pitää sitten tietenkin olla sellaisia suhteita, että nuo pojat tulisivat oikeanlaisista perheistä, joiden vanhemmat eivät sitten tule kyselemään heidän peräänsä, ja kun tässä muistelen yhden tuon kirjan päähenkilön ”Chrisin” isästä kerrottua tarinaa, että hän oli ääntä nopeamman B-58 ”Hustler”-pommikoneen lentäjä, jonka koneeseen tuli tekninen vika, niin silloin tietenkin saattaa olla niin, että koko juttu on tekaistu. 


Tätä asiaa kutsutaan nimellä ”preparaatio”, ja sen tarkoitus on tehdä hänestä altis noiden ihmisten kertomuksille isänmaasta sekä urheudesta. Tuon toiminnan tarkoitus on saada tuo poika tuntemaan, että hänen isänsä on kuollut palvellessaan isänmaataan, ja sitten tietenkin poika haluaa olla isänsä veroinen. Todellisuudessa hän saattaa olla aivan tavallisen miehen poika, joka on käynyt sitten vain käyttämässä tuon ilotyöksi väitetyn äidin palveluksia. Kun tuo ”Eliot” sitten on alkanut värvätä tuota lasta omiin tarpeisiinsa eli toimimaan tappajana, niin toki tuo ”B-58-lentäjä” on ollut loistava asia, millä hänen suunsa on tukittu, eli ”mies joka kuoli salaisessa tehtävässä” olisi loistavaa kerrottavaa nuorelle pojalle, joka sitten tietenkin saisi tuntea olevansa jotain erityistä, ja tietenkin tuo ”salaisuus” vahvistaisi hänen luottamustaan tuohon mieheen. Saattaa olla niin, että hänen isänsä on ollut oikeasti sen niminen henkilö, kuin mitä ”Eliot” on hänelle väittänyt tämän olevan, mutta hän on saattanut kuolla autokolarissa ajettuaan humalassa kotiin.

Tuo sitten muutetaan kyseisen ”savukemiehen” toimesta mukavasti ”B-58 koelennoksi”, mikä kuulostaa varmasti todella upealta. Kuitenkin voidaan myös huomioida muutamia muita asioita, mitkä pistävät silmään tuossa väitetyssä koulukodissa, eli siellä on vain poikia. Uskoisin että tuollainen saattaisi kyllä sitten pistää vähän pahasti silmään, niitä ihmiisä, jotka valvovat noita laitoksia. Se että noiden poikien vanhemmat eivät käy noissa paikoissa on myös erittäin helppo selittää, eli heidän lastensa väitetään kuolleen. Näin ollen nuo lapset varmaan sitten tuntevat olevansa hylättyjä, ja samalla tuo tietenkin kasvattaa joukon yhteenkuuluvuutta. Samalla se tekee myös heistä alttiimpia tuollaisten ”Eliotien” toiminnalle, ja toki he sitten saavat loistavan sotilaskoulutuksen kaupan päälle. Heidät sitten lähetettiin Vietnamiin, miss he saivat tietenkin tasitelukokemusta, mutta samalla myös pääsivät totuttelemaan tappamiseen turvallisessa ympäristössä. Jos tuo kuviteltu ”Eliot” oli toiminut ”Phoenix-ohjelmassa”, niin siellä hän sitten saattoi antaa noille ”suojateilleen” tappomääräyksiä ilman pelkoa siitä, että hän joutuisi oikeudelliseen vastuuseen teoistaan.

Ja siksi että nämä hänen ”taistelijansa” toimivat pareina, jotka olivat kiineteässä suhteessa toisiinsa, ja pitivät toisiaan veljeksinä, helpottaisi tuon miehen toimintaa, koska silloin hän voisi varjostaa noita miehiä tehokkaasti. Varjostamalla toista hän saattoi etsiä toisen toimijan käsiinsä. Eli hän saattoi käyttää toista houkuttimena, kun toinen haluttiin paikalle. Mutta ongelma on sitten siinä, että läheiset ihmiset tietävät, jos toinen on pettänyt. Jos toisen asenne muuttuu vältteleväksi tai hän alkaa ikään kuin systä toista pois, niin silloin on joku pielessä. Osittain tuollaisen asian takia esimerkiksi saman perheen jäsenet eivät ole saaneet palvella esimerkiksi poliisissa toistensa alaisina, koska he saattaisivat varoittaa tahtomattaan toisiaan, jos esimerkiksi yksi heistä joutuu tutkinnan kohteeksi, mutta toki tähän on varmasti muitakin syitä.

espoonmetsa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,