Skip to main content

Neuvotteluissa käytettävä taktikointi on melko helppoa, eli jos vastapuoli ehdottaa jotain, niin silloin pitää muistaa, että kukaan ei tee itselleen epäedullisia sopimuksia

B-2 Spirit

Kun ajatellaan esimerkiksi Reaganin ja Gorbatshovin tapaamista Reykjavikissa, jossa nuo valtionpäämiehet solmivat historiallisen START-sopimuksen, missä ydinaseiden määrää vähennettiin rajusti, sekä esimerkiksi IRBM (Intermediate Range Ballistic Missile)-asejärjestelmät kiellettiin, ja MIRV-kärkien tuotantoa supistettiin, niin että strategisissa ICBM-ohjuksissa on vain yksi taistelukärki, mikä merkitsi monikärkiohjusten tuotannon lopettamista pitää muistaa sellainen asia, että vaikka Neuvostoliitto puhui jatkuvasti taistelukärkien määrän pudottamisesta, niin sillä oli tuolloin tietenkin oma lehmä ojassa.

Neuvostoliitto oli tuolloin korkeasti mobilisoitujen keskimatkojen ydinaseiden kehittämisessä USA:aa jäljessä, ja sen ydinasedoktriini eli toimintaohjeet perustui pitkälti yhtä ydinkärkeä käyttävien SS-18-ohjusten käyttöön, ja noiden taistelukärkien teho olisi ollut noin 50-60 megatonnia, ja niiden avulla tuolla aseella olisi voitu uhata koko Eurooppaa tai yhdysvaltojen itärannikkoa. Se mikä Reagania kuitenkin ihmetytti oli se, että miksi tuo hänen  hjjuspuolustusohelmansa eli SDI:nsä piti sitten myös sisällyttää kiellettyjen aseiden listalle. Ja nykyään tiedämme sitten, että nykyiset ABM-järjestelmät ovat paljon kehittyneempiä sekä varmempia kuin mitään tuolloin SDI:ssa kehitetyistä järjestelmistä.

Tuon sopimuksen ideana oli se, että myös korkeasti mobilisoitavat SS-20 sekä Pershing-järjestelmät kiellettäisiin, koska Euroopan alueelta laukaistut Pershing II ohjukset voisivat tuhota esimerkiksi Neuvostoliiton komentobunkkereita maahan uppoavilla taistelukärjillä, joiden tulivoima on kuitenkin melko vähäinen 5-80 Kt. Tuon maahan uppoavan W-86-taistelukärjen sijoittaminen Pershing II-ohjukseen tietenkin peruuntui ohjusten poistuessa käytöstä. Tuosta kärjestä on julkaistu vain vähän tietoja, mutta sen epäillään olevan vain 30 cm halkaisijaltaan ja muistuttavan jotain jättimäistä nuppineulaa, koska sen pitää tunkeutua maan sisään ennen räjähdystä, joten sen on muotoiltu erittäin hoikaksi, jotta sen tunkeuma olisi maksimaalinen.

Tuon takia kyseisen ärjen torjuminen on huomattavan vaikeaa, ja samalla sen löytäminen tutkalla ei ole mikään kovin helppo suoritus. Samoin START poisti maalta laukaistavat Tomahawk-ohjukset Euroopasta, eli molempia ohjuksia odotti päätyminen museoon tai romuttamolle. USA kehitti nopeasti uudet taktiikat sekä aseet, joilla se voisi sitten operoida tehokkaasti Euroopassa myös ydinaseiden voimin, ja tuolloin kehitettiin esimerkiksi Trident-ohjuksen alateho-optio, jota testattiin ydinkokeessa nimeltään PHALANX ARMADA, ja tuo testattu räjähde ilmeisesti oli juuri W-86. Samoin USA:n sekä Britannian laivastot alkoivat varustella myös sukellusveneitään sekä pinta-aluksiaan Tomahawk-ohjuksilla, joiden tarkkuus oli niin suuri, että niiden konventionaaliset versiot ovat tuhonneet äärimmäisen tarkasti esimerkiksi tiettyjä taloja jostain kaupungeista.

Erittäin korkea tarkkuus sekä uuden sukupolven tietokoneet saavat nuo aseet toimimaan äärimmäisen tehokkaasti, ja tuon ohjuksen tarkkuus riittää esimerkiksi sen lennättämiseen kohteena olevan ohjustukikohdan siilojen luukusta sisään. Eli tuolloin molemmissa supervaltojen sotilasasinatutijoiden piireissä  oivallettiin se, että missään tapauksessa pelkkä kaupunkien uhkaaminen ei ollut mitenkään järkevää, vaan järkevää oli se, että uhkaus kohdentui vihollisen ydinaseiden komentokeskukseen sekä ohjussiiloihin, koska jos nuo ohjukset tuhotaan siiloihinsa, niin silloin omien tappioiden määrä vähenee huomattavasti. Ja siksi alettiin nimenomaan ohjussiiloja sekä komentobunkkereita vastaan kehitellä uusia aseita, joista yksi on nimeltään JOSHUA-EXCALIBUR.
EMP-pommin diagrammi
(Ausairpower.net)

Kyseessä on oikeastaan tekniikka, missä samaan kohtaan ammutaan useita taistelukärkiä peräkkäin, ja jos samaan kraateriin osuu useita pommeja peräkkäin, niin silloin nuo aseet lopulta tapaavat bunkkerin katon, vaikka se olisi kuinka syvällä tahansa. Samoin äärimmäisen tarkasti kohdennetuilla W-86-taistelukärjillä voidaan hyökätä tehokkaasti myös ohjustukikohtia vastaan, eli nuo kärjet suunnataan tukikohdan betonikanteen tai sukellusveneiden bunkkereihin, ja sitten ne ammutaan noihin kohteisiin, jolloin bunkkerit sekä niissä mahdollisesti olevat sukellusveneet tuhoutuvat. Samanlaisia kärkiä myös venäjä on kehitellyt, mutta samalla esimerkiksi ICBM-ohjuksia on asennettu juniin, josta ne sitten voidaan laukaista.

Tuo tapa toimia perustuu siihen, että komentajat ennakoivat mielellään noiden ydinasetukikohtien olevan ensisijaisten iskujen kohteita, ja nykyään tietenkin myös noiden aseiden suuntausjärjestelmät ovat kehittyneitä, ja niiden  samaa luokkaa kuin kiinteistä siiloista ammuttujen ohjusten. Eli kumpikin osapuoli on kehittänyt nopeasti liikuteltavia strategisia aseita, joiden tuhoaminen on hyvin vaikeaa, koska niitä ei kovin helppoa ole paikallistaa. Noita aseita ovat esimerkiksi Venäjän SS-25 Topol-M-ohjukset, joita on asennettu sekä juniin että myös  maanteitä pitkin liikuteltaville alustoille. Samoin on tehty myös USA:n Minuteman-ohjuksille. Mutta kuten tiedämme, niin ydinaseiden merkitys taistelukentällä on vähentynyt, koska on kehitetty uusia suoran energian aseita, joilla voidaan tuhota vihollisen kohteita erittäin tarkoin määritetyltä alueelta.

Samoin myös uusia ohjustentorjunta-ohjuksia sekä muita ABM-varusteita on kehitetty tuon sopimuksen jälkeen, ja niihin kuuluvat mm. laser- sekä mikroaaltoon perutuvat aseet, sekä kineettiseen energiaan perustuvat ABM-ohjukset. Ne perustuvat pitkälti Pershing II ohjukseen, ja niiden taistelukärki tuhoaa kohteen törmäämällä siihen. Eli nuo taistelukärjet ovat oikeastaan täynnä haulia, jotka syöstään kohti tulevia taistelukärkiä vastaan, ja jotka tuhoavat sen törmäämällä tai sitten niissä on mikroaaltopommi, joka tuhoaa kohti tulevan aseen elektroniikan. Samaa tekniikkaa käytetään muuten myös ns. "E-pommissa", joka tuhoaa elektroniikan hyvin tehokkaasti, ja mikroaaltojen avulla voidaan luoda tarkoin määrätty tuhoalue, jossa olevat elektroniset laitteet sitten eivät enää toimi, ja ihmiset katoavat tuhkana ilmaan. Noissa välineissä käytetään räjähteitä puristamaan mikroaaltolähdettä tai sen paristoja, jotta  voidaan muodostaa äärimmäisen voimakas mikroaalto, joka pahimmillaan muuttaa ihmisen tuhkaksi muutamassa sekunnissa.

http://www.ausairpower.net/ASPC-E-Bomb-Mirror.html

pimeakronikka.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,