Skip to main content

Pahoinpitelystä jää aina jäljet, ja itse aina olen miettinyt, että kuinka monta pahoinpitelyä jää vuosittain ilmoittamatta, kun ne kohdistuvat nuoreen henkilöön?

Tänään luin aamulla Internetistä eräästä pahoinpitelystä, jonka uhri kirjoitti kirjeen pahoinpitelijälle, joka ei ole teostaan muuten joutunut vastuuseen, koska tapauksesta ei olla tehty aikoinaan rikosilmoitusta. Ja itse kyllä sitten kysäisen, että montakohan kertaa tällaista on oikeasti tapahtunut? Montako kertaa esimerkiksi alaikäiseen henkilöön käydään tuolla ostoskeskuksissa kiinni, kun hän muka sitten häiritsee jotain henkilöä tuolla kaupoissa? Tai kuinka monta kertaa esimerkiksi vartija poistaa alaikäisen henkilön aiheetta paikalta, kun joku "vanhempi mies" katsoo tuollaisen henkilön sitten häiritsevän omia ostoksiaan?

Tällaisesta tapauksesta ei varmaan kovin usein edes tehdä rikosilmoitusta, koska lapsen paikka on ikään kuin antaa tilaa vanhemmille ihmisille. Samoin esimerkiksi juuri vartija saattaa tuolloin esittää tapausta sellaisena, että lapsi on ikään kuin ollut varkaissa tuossa kaupassa, ja siksi hän oli tehnyt kiinnioton. Tuolloin saattaa sitten joku oikeasti uskoa noita vartijoita, jotka omasta mielestään saattavat toimia aivan oikein. Eli kun he noin 10-13-vuotiaina kohtaavat tuollaisen auktoriteetin ensimmäistä kertaa, ja tämä sitten uniformussaan nappaa heidät kiinni ja vie takahuoneeseen, niin silloin saattaa tuollainen nuori joko hätääntyä tai sitten hän vain haluaa nopeasti pois tilanteesta, ja tunnustaa rikoksen mitä hän ei ehkä ole edes tehnyt.

Tuolloin lapsena tämä tunnustus saattaa vaikuttaa sellaiselta keinolta, millä hän sitten pääsee pois painostavasta tilanteesta, ja kun hän tuon ikäinen sitten on, niin hän ei varmasti koskaan tule ajatelleeksi niitä seurauksia, mitä tuolla teolla oikeasti sitten on. Mutta tietenkin on sellaisiakin tapauksia, missä esimerkiksi huono toveripiiri on saanut aikaan sen, että joku lapsi on sitten nimetty varkaaksi jengin johtajan toimesta. Tällaisessa tapauksessa on saattanut käydä niin, että pari nuorta on jäänyt kiinni myymälävarkaudesta, ja sitten he ovat poliisille alkaneet nimetä "jengin jäseniä", niin eikös sieltä sitten löytynyt joku silmälasipäinen poika tai tyttö, joka oli paljon enemmän varastanut kuin tuo varkaudesta kiinni jäänyt henkilö.

Kyseinen varas ei ehkä ole aivan käsittänyt sitä, että se ei tee muista rikollisia, että hän jää varkaudesta kiinni, ja että poliisi ei koskaan usko suoraan ketään. Ja mikäli varastettua omaisuutta ei tuolta nimetyltä henkilöltä satu löytymään, niin silloin häntä ei voida varkaaksi tuomita. Eli tuolloin ilmiantaja ajattelee sitä, että "kun toinen on varastanut enemmän, niin silloin en itse saa niin kovaa rangaistusta". Tällä tarkoitan sitä, että oikeudessa syyttäjän pitää näyttää juttu toteen, ja jokainen tekijä tuomitaan siitä, mitä hän on todistettavasti tehnyt. Kuitenkin esimerkiksi nuoren henkilön kohdalla on vaarana se, että häntä johdetaan tuollaisessa tilanteessa harhaan, ja sanotaan,  että poliisi ei näihin tapauksiin puutu, tai että poliisi ei tuota nuorta tule koskaan uskomaan. Tai sitten suoraan sanottuna esiinnytään poliiseina, ja esitetään että vartija muka käyttää viranomaisille kuuluvia valtuuksia, mikä tietenkin on maassamme rikos.

Tuo alla olevan linkin takaa löytyvässä jutussa kirjoittanut henkilö ei ole maininnut, että onko tuo pahoinpitelijä ollut perheenjäsen tai perhetuttu mutta kuitenkin tällaisia tapauksia sattuu aina välillä, että varsinkin varhaisnuoria uhkaillaan tai heihin käytetään muita otteita, jotka eivät ole mitenkään suotavia, ja itse muistelen tässä esimerkiksi kohdanneeni tilanteita, joissa bussin kuljettaja on alaikäisten kohdalla lyönyt bussin parkkiin keskelle tietä, ja komentanut lapsia poistumaan, ja sitten kertonut, että matka jatkuu vasta kun tuo "poikajoukko on poistunut bussista". Se että joku vanhempi mies käy lapseen kiinni esimerkiksi kaupassa on varmasti tuosta henkilöstä kovin upea kokemus, siinä sitten voi kaverille näyttää, sitä kuinka itse on oppinut kasvattamaan lapsia. Mutta hän ei varmaan ole kuitenkaan miettiny sitä, mitä hän tuolle henkilölle sitten teki.

http://www.radionova.fi/uutiset/suhteet/sinulle-tuntematon-pahoinpitelijani-ajatteletko-sita-paivaa-koskaan-mina-ajattelen-paivittain-122401?utm_source=mtv.fi&utm_medium=frontpage&utm_campaign=ulkoinen+nosto

Comments

Popular posts from this blog

Schrödinger's cat: and the limits of that idea.

"In quantum mechanics, Schrödinger's cat is a thought experiment concerning quantum superposition". (Wikipedia, Schrödinger's cat). But the same thing can use as model for many other thought experiments.  Sooner or later, or at least in the ultimate end of the universe, the Schrödinger's cat will turn into wave movement. The information that this cat involved exists but the cat does not exist in its material form. The information doesn't ever vanish. It just turns its shape.  We are all trapped in the universe and time. The universe is the space that is entirety to us. There are no confirmed other universities. But the multiverse is a logical continuum for the expanding galactic megastructures.  The problem with natural things is this. They are black and white. They exist or do not exist. Could there be something, that exists and not exists at the same time?  Scrödinger's cat is thinking experiment about case their cat is not dead or not alive. But in this...

The string theory offers a new way to calculate Pi.

"Scientists discovered a new series for pi through string theory research, echoing a 15th-century formula by Madhava. By combining Euler-Beta Functions and Feynman Diagrams, they modeled particle interactions efficiently. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Leap in Mathematics) People normally think that. The pi is the ratio of the circumference circle's circumference to the circle's diameter. The Pi is a mathematical constant 3.14159..., the endless decimal number. The Pi is interesting because developers can use that decimal number to make the encryption algorithms stronger.  The idea is that the encryptions program hides the message's original ASCII numbers by multiplicating those numbers with some decimal number. Or the system can add some numbers to those ASCII numbers.  "Aninda Sinha (left) and Arnab Saha (right). Credit: Manu Y" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Le...

There are always more than three actors in the real world.

"An international research team is advancing precision timekeeping by developing a nuclear clock using thorium isotopes and innovative laser methods, potentially transforming our understanding of physical constants and dark matter. (Artist’s concept.) Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, Unveiling the Thorium Nuclear Clock and Its Time-Twisting Secrets) From Three-body problem... There are no pure three-body systems in nature. There are always more than three components in the system. For making real three-body systems we must separate those three bodies from the environment. Otherwise, there are stable effects. But nobody can predict some effects like distant supernova explosions or sun eruptions.  And one of those things that affect all bodies is time. When radioactive materials decay. That affects the stability and symmetry of the object.  Energy levels affect the existence of things like neutrons. The thorium atom clocks are next-generation tools for time measurement....