Skip to main content

Arvio Kevin Baconin elokuvasta Raja tuntemattomaan (Flatliners)

Kevin Bacon on tehnyt muuten toisenkin elokuvan, jossa käsitellään viihteen keinoin hyvin vakavaa asiaa, nimittäin sitä, kuinka lääkärit voivat ihan harkitsemattomuuttaan tehdä asioita, joista voi olla hyvin vakavia seurauksia, ja yksi noista asioista, joita yksikään lääkäri ei ehkä koskaan myönnä tehneensä on sydämen pysäyttäminen sekä sen takaisin laittaminen jossain opiskelijoiden juhlissa tai muissa salaperäisissä kokeissa, joita joissakin kampuksilla tehdään. Tuollainen teko ei ehkä ole mitenkään erityisen hankalasti toteutettavissa, eli siinä sitten koekaniinina toimii henkilö, jonka sydän pysäytetään normaalilla sähköelvytykseen käytettävällä laitteella.

Vaikka temppu ei mikään vaikea olekaan, niin silloin kuitenkin mennään sellaiselle alueelle, missä voidaan sanoa, että liikutaan "hämärän rajamailla". Kaikki me tiedämme, että nuoret ihmiset ovat joskus hyvin harkitsemattomia omissa toimissaan, ja joillekin ihmisille saattaa tulla joskus mieleen sellainen asia, että he haluavat tavata Jumalan tai käydä kurkistamassa "rajan taakse". Ja tuo on erittäin vaarallista, koska silloin ihmisen suhde kuolemaan muuttuu, ja joissakin hypoteeseissa ihmisen hermosto saattaa muuttua hyvin vaarallisella tavalla, koska osa ajattelustamme eli hermoston toiminnasta on sähköistä, ja kun ihminen on kliinisesti kuollut, niin sähkökentät saattaisivat sitten vaikuttaa henkilön ajattelua koskeviin prosesseihin niin, että tuloksena on jotain, mitä emme voisi hallita, tai ainakin tuollainen kokemus on sellainen, mikä sitten muuttaa ajatteluamme sellaiseksi, mitä emme koskaan voisi kuvitella. Ja siksi tuollaisia kokeita ei missään saisi sitten edes yrittää tehdä.

Tuollaisia kokeita kannattaa aina varoa, koska niissä saattaa tapahtua odottamattomia asioita. Ja yksi kammottavimpia on tietenkin se, että tuo laite ei toimikaan oikein, ja henkilö kuolee. Mutta kuitenkin on olemassa sellaisia ihmisiä, jotka ovat kuulemma tuollaista tehneet, ja joissakin tapauksissa on käynyt niin, että tuo henkilö on ikään kuin jotenkin vaihtunut tai muuttunut tuo kokeen aikana, mutta kuten tiedämme, niin noista asioista on kuitenkin vaikeaa saada tietoja. Näet tuollainen teko on täysin ihmisen moraalikäsityksen vastaista, mutta kuten me tiedämme, niin silloin tällöin joku keksii asioita, joista voidaan olla sitä mieltä, että ne ovat täysin normaalin moraalisen toimintamallin vastaisia, sekä myös erittäin vaarallisia sekä koehenkilön fyysiselle tai psyykkiselle hyvinvoinnille.

Kun ihmisen sydän pysähtyy, niin silloin hän joidenkin tarinoiden mukaan tapaa jonkinlaisen valo-olion, ja  kun joku sitten ottaa hiukan liikaa alkoholia, niin hän saattaa sitten ajatella, että hän sitten tekee sellaisen kokeen, missä ihmisen sydän pysäytetään, ja silloin kyllä tietenkin toimitaan todella vastuuttomasti. Se mitä tuolloin tapahtuu on hiukan epäselvää, koska meillä on tietenkin dokumentoituja kokemuksia "tuonpuoleisesta" vain silloin, kun joku on joutunut onnettomuuteen, jolloin hänen aivorunkonsa on saattanut vahingoittua pahasti, ja tuolloin hän on saattanut vajota koomaan. Tuolloin henkilön aivojen muistikeskukset ikään kuin pirstoutuvat, ja siitä seuraa sitten tajuttomuus, joka saattaa kestä jopa kuukausia tai vuosia, mutta sitten joskus tuollainen henkilö palaa tajuttomuudesta takaisin.

Kuten tiedämme, niin kooman kesto on kuitenkin yksilöllinen, ja on varmasti paljon tuollaisia tapauksia, joita lääkäri ei ehdi kirjata ylös, koska kooma saattaa kestää myös ainoastaan muutamia minuutteja tai tunteja. Tuolloin kyseessä on tila, jota voidaan kutsua "mikrokoomaksi", koska sen kesto on hyvin lyhyt. Eli asiasta en koskaan ole mitään erityistä puhunut, tai en edes tiedä onko sitä milloinkaan oikeasti tutkittu, mutta voisin päätellä niin, että koska on olemassa koomatapauksia, jotka kestävät hyvin pitkän aikaa, niin on myös olemassa koomatiloja, jotka kestävät hyvin lyhyen aikaa. Ja tuolloin ei tietenkään kukaan huomaa mitään, kun potilas virkosi ambulanssissa ennen kuin hän pääsi poliklinikalle asti. Mutta noissakin tapauksissa on takana raju isku päähän, joka voi syntyä vaikkapa luistinradalla, kun henkilö kaatuu jäähän, ja sitten iskee siihen takaraivonsa.

Mutta jos ajatellaan tilannetta, missä henkilö sitten pysäyttää sydämensä, ja saattaa itsensä kliinisesti kuolleeseen tilaan, niin usko että hän noita asioista sitten paljon kertoilee. Kuitenkin voidaan sanoa, että juuri tästä viimeisestä tapauksesta ollaan ehkä vaiti, ja se juuri on hyvin vaarallista, ja siitä seuraa varmasti sitten kurinpidollisia asioita, mutta kuten tiedämme, niin monia kauhistuttavia asioita on tieteen nimessä tehty, ja tämä on seikka, mistä ei aina jäädä kiinni. Mutta jos ollaan realisteja, niin tuollaiset kokeet voivat ikään kuin muuttaa ihmisen suhdetta kuolemaan siten, että tulos on niin sanotusti "ei toivottu". Eli kuolemalla ei saa koskaan leikkiä, koska se saattaa aiheuttaa sen, että ihminen muuttuu jotenkin toisenlaiseksi. Itse en usko että tällaiset kokeet ovat kuitenkaan jääneet vain puheen asteelle, koska ihminen voi olla erittäin ajattelematon.

pimeakronikka.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,