Skip to main content

Nanohelikopterit tulevat muuttamaan monia asioita myös esimerkiksi museoiden sekä tärkeiden henkilöiden turvallisuusjärjestelyissä

Nano- tai "X"-helikopterit ovat monien mielestä upeita leluja, sekä samalla kiistanalaisia välineitä, koska niiden avulla voidaan tehdä terrori-iskuja, eli kohteen eteen lennetään tuollainen  lentävä leluhelikopteri, johon on kiinnitetty esimerkiksi 338-Lapua magnumin patruunoita, joihin on kiinnitetty sähkölaukaisin, ja sen jälkeen kohde voidaan eliminoida tehokkaasti jopa toiselta puolen maapalloa tapahtuvalla etäohjauksella. Tai sitten siihen voidaan kiinnittää dynamiittia, johon on kiinnitetty nauloja, ja tuolloin voi jonkun kohteen turvallisuus pettää erittäin pahasti. Mutta tietenkin muutkin rikolliset voivat turvautua noihin "X"-helikoptereihin, jotka voidaan tuoda repussa paikalle, ja sitten koota erittäin helposti.

Nuo välineet toimivat sähkömoottoreilla, joten niiden ulokkeet voidaan tehdä teleskooppimaisesti ulos vedettäviksi, ja sitten esimerkiksi sen rakenteissa voidaan käyttää hiilikuitua, tai mitä hyvänsä muuta tarpeeksi lujaa materiaalia kuten reikätankoa, joka kestää ihmisen painon. Tietenkin sen potkurit pitää suojata renkailla, ja käytettävien moottoreiden pitää antaa tarpeeksi tehoa, jotta tuo väline saisi kuljetettua miehen esimerkiksi talon katolle. Tuolloin voisi esimerkiksi murtovaras päästä jonkun taidegallerian katolle ilman mitään vaaraa siitä, että hän jotuisi havaituksi. Sitten tuon henkilön tarvitsee vain avata kattoikkuna oikean teoksen kohdalta, ja laskeutua sisään joko köyden tai tuon nanohelikopterin varassa.

Kyseinen helikopteri voisi olla sellainen, että se voidaan kiinnittää henkilö selkään valjailla, tai sitten hän voisi seisoa sen päällä, ja sitten tuo rosvo vain leijuisi kohteena olevan taulun eteen, ja katoaa ulos kattoikkunasta taulu kainalossaan. Mutta toki tuollaisen lentlaitteen käyttö voisi olla esimerkiksi viranomaisia kiinnostavaa toimintaa, koska sen avulla voisivat esimerkiksi poliisit tai palomiehet lentää talon katolle, tai erikoisjoukkojen kommandot soluttautua talon sisään sellaisista paikoista, mistä heitä ei voisi odottaa.

Jos puhutaan tuollaisen lentolaitteen käytöstä, niin tietenkin pitää muistaa sellainen asia, että jos liikutaan sisätiloissa tai muuten ahtaissa paikoissa, niin silloin lentäjän pitää olla varovainen, että hän ei kolhaise tuota laitetta seinään. Mutta jos halutaan käyttää teknistä ratkaisua turvallisuuden parantamisessa, niin tietenkin noiden laitteen ulokkeiden päähän voidaan kiinnittää laseretäisyysmittarit, joiden avulla laitteen tietokone voi sitten estää lentämisen seiniä päin, ja tuollaisen tietokoneen voisi ehkä nykyään tunkea jopa älypuhelimen kokoon.

Eli normaali älypuhelin varustetaan sellaisella softalla, että tuo lentolaite voi itsenäisesti väistellä ovia tai seiniä. Ja tietenkin nuo välineet voivat  skannata esimerkiksi oviaukkojen kokoa, jotta tuo lentolaite osaa asemoida nuo roottorit oikein, Toisin sanoen sen ulokkeet voivat mennä kasaan tai yhteen, jotta tuo laite voisi sitten pujahtaa ovesta sisään. Tämä voisi olla moderni muunnelma "James Bondin" rakettirepusta, ja tämän helikopteri pakkauksen etu on täydellinen äänettömyys.  Sen avulla voisivat esimerkiksi alas ammutut hävittäjälentäjät nousta puiden yläpuolelle, ja sitten kuljetuskone voin noukkii heidät mukaan. Eli tuo kone vain avaa nokkansa, ja sitten lentäjä otetaan molemmista päistä avattuun lastitilaan, jossa on hyvin joustava pysäytysverkko, jotta hän jäisi tuonne koneen sisään.

Noiden helikopterien avulla voisivat myös erikoisjoukkojen kommandot evakuoitua operaatioalueeltaan samaan tapaan kuin tuo alasammuttu lentäjäkin tekisi. Samoin niitä voidaan käyttää esimerkiksi Tarkka-ampujien alustoina, kun he suorittavat tehtäviään vihollisen selustassa, tai pyrkivät mahdollisimman yllättävään tulen avaamiseen. Luin tällaisesta välineestä jostain kirjasta, ja siinä kuvailtiin tilanne, jossa operaattorilla olisi käytössään älykivääri, ja tuo alusta liikkuisi jatkuvasti eri pisteiden välillä. Tuolloin sitten tuo ampuja olisi äärettömän vaikea kohde. ja älykiväärin avulla hän todennäköisesti saisi aika kamalaa tuhoa aikaan.

Eli tällaisesta välineestä puhutaan joskus sellaisena, että se paitsi mullistaa lainvalvonnan sekä pelastustoimen, niin myös sen tuomista uhista pitää keskustella avoimesti. Ultrakeveillä lentolaitteilla on joskus tehty iskuja, joissa operaattorit ovat lentäneet sähkökäyttöisillä  riippuliitimillä, ja ampuneet kohteitaan rynnäkkökivääreillä, jolloin on vihollisen ollut vaikeaa huomata hyökkääjiä, ja näitä välineitä on kokeiltu ainakin erilaisissa simulaatioissa, joissa testataan joukkojen valmentautumista tällaisen uhan varalta. Ja onhan tuollainen kohtaus myös eräässä Bond-elokuvassa nimeltään "Maailma ei riitä", missä sankarin perään lähetetään moottoroitua riippuliidintä käyttäviä hyökkääjiä, joten uskoisin että ainakin joskus tällaista on kokeiltu myös oikeassa elämässä.

Bond elokuvan kohtaus https://www.youtube.com/watch?v=bwWD9mUyQuE

Mailman pienin ultrakevyt helikopteri https://www.youtube.com/watch?v=nh2Ym7ehb8k

https://www.youtube.com/watch?v=L75ESD9PBOw

https://www.youtube.com/watch?v=588du55BcAY

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,