Skip to main content

Kuka oli muuten Raamatussa mainittu Nooa? Oliko hän henkilö, joka evakuoi Babylonian kuninkaan eläintarhan vai jotain muuta?

Taiteilijan näkemys Nooan arkista sekä elämistä
nousemassa siihen.
(Edward Hicks 1780-1849 välillä)

Nooa ja vedenpaisumus ovat  Raamatun tunnetuimpia kertomuksia, eli siinä kerrotaan Nooasta, joka rakensi arkin, kun Jumalan viha aiheutti vedenpaisumuksen, ja Maa peittyi kauttaaltaan veteen. Monet ovat epäilleet tuota tarinaa, mutta kuten tiedämme, niin muinaisten kulttuurien alueilla kuten Mesopotamiassa on maa erittäin alavaa, ja sinne nousee helposti tulvia. Nuo tulvat olivat kyseiseisille sivilisaatioille kuten Sumerilaisen eli Babylonin sekä Egyptin jokien kulttuureille elinehto, koska silloin nousi maan päälle ravinnerikasta mutaa, joka lannoitti noiden alueiden peltoja. Sumer-sanasta tulee muuten summeri, joka taas merkitsee yleensä hälytykseen käytettävää äänilaitetta

Eli oliko heillä ehkä yleisesti käytössään jonkinlainen narun päässä pyöritettävä, kielellä varustettu pilli, josta lähti tuo summeriääni.  Kun mietitään oletetun Nooan elinaikaa, niin silloin tietenkin tulee mieleen jääkausi, jolloin vedenpinta oli huomattavasti alempana kuin nykyään, ja siksi paljon enemmän maata oli veden päällä. Kun jääkausi päättyi, niin silloin tietenkin vesi alkoi jälleen kohota, kuten se tekee nykyäänkin ilmastonmuutoksen seurauksena, ja osa maailman alavilla mailla sijaitsevista valtioista varustautuu jo nyt  siihen, että niistä osa jää veden alle, jos osa näpajäästä sulaa. Joten voidaan ajatella siten, että ehkä Nooa sitten eli jollain matalalla saarella, joka mannerjään sulaessa jäi veden alle.

Kun Nooa huomasi veden alkavan kohota, aloitti hän valtavan laivan rakentamisen, ja sitten hän tarinan mukaan kutsui arkkiin eläimiä pareittain, mutta ihmisiä tuo mies ei sitten laivaansa päästänyt, eli mistä tuo teko sitten mahtoi johtua, jos keskustellaan siitä, että toki Nooa oli myös ihminen, ja hänen piti sitten varmasti päätös jotenkin perustella omille perheenjäsenilleen.  Toki vesi ei mitenkään erityisen nopeasti noussut, joten melko suuren aluksen hän ehti sitten varustaa. Kuitenkin kun puhutaan esimerkiksi "arkista", niin kyseessä on sana, jolla on laivan lisäksi toinenkin merkitys. Se nimittäin tarkoittaa asiakirjaa tai virallista paperia, jossa on jotain ohjeita. Kun mietitään sitä, että onko Nooa otti tuohon arkkiin sitten eläimiä pareittain, niin silloin tietenkin voidaan päätellä, että "Sodoman ja Gomorran" tarinoilla saattaa olla yhteyttä tähän Nooan tarinaan.

Eli kun ajatellaan sitä, miten luodaan perinnöllisyystieteessä superyksilöitä kahden puhtaan linjan avulla, niin tuo Nooan toiminta saattoi johtua siitä, että hän otti arkkiinsa sitten nuo degeneroituneet eläimet, jotta hän voisi niiden avulla luoda omia superyksilöistä koostuvan eläintarhan? Jos oikein lähdetään pohtimaan tätä tarinaa esimerkiksi siltä kannalta, että Nooa saattoi olla esimerkiksi jotenkin yksin jätetty henkilö, niin hän ei sitten ehkä välittänyt muita alukseensa kutsua. Kun ajatellaan esimerkiksi tuota tarinaa vaikkapa "UFO-salaliittojen" kannalta, niin tällaisella ajatuksella voidaan aina leikitellä, että mitä jos Nooa työskenteli humanoidien  salaisessa laboratoriossa, missä he käyttivät jotain pyramidin näköisiä robotteja avustajina tuossa paikassa, joka ehkä oli jäänyt sitten veden tai joutunut humanoidien hävittämäksi, jos he sitten olisivat päättäneet lähteä tältä planeetalta pois.

Tai sitten he ovat käyttäneet robotteja, kun nämä kuvitteelliset oliot ovat ehkä pelänneet altistuvansa maapallon mikrobeille, joiden ansiosta he olisivat ehkä kuolleet. Joten sen takia nämä humanoidit olisivat ehkä toimineet kiertoradalta käsin kauko- ohjattavien robottien välityksellä, jolloin he eivät sitten olisi altistuneet Maapallon mikrobeille, jotka olisivat voineet olla hyvin kohtalokkaita noille matkaajille, joiden avaruusmatka olisi saattanut kestää sukupolvien ajan. Jos oikein ryhdytään pohtimaan filosofisesti sitä, keitä nuo hypoteettiset oliot ovat ehkä olleet tai miksi he tässä pohdinnassa olisivat vain käyneet Maassa, niin voidaan kuvitella sellainen tilanne, missä nuo oliot ovat olleet ehkä lajinsa ensimmäisellä avaruusmatkalla, joka suuntautuu toisiin tähtiin.

Tai sitten he ovat todenneet ehkä maan olevan itselleen asumiskelvottoman siksi, että täällä on niin paljon biomassaa, joka olisi voinut saastuttaa heidän, koska noiden olioiden immuunipuolustus ei olisi sitten voinut mitenkään reagoida esimerkiksi sieniin tai streptokokkibakteereihin, ja jos immuunipuolustus ei osaa noita eliöitä vastaan taistella, niin silloin olio ikään kuin sulaa silmissä, kun bakteerit pistelevät hänet poskeensa. Jos noiden olioiden avaruusmatka olisi kestänyt sukupolvien ajan, niin he sitten olisivat tarvinneet korjausta omaan DNA:hansa, joten tietenkin he tämän takia olisivat tarvinneet maasta hankittuja soluja, joiden perimää he sitten olisivat liittäneet omaansa.samoin he varmasti sitten olisivat tarvinneet korjausta omien mukana kuljettamiensa  ravintoeläimien sekä kasvien perimään. Tai sitten Nooa yksinkertaisesti evakuoi Babylonian kuninkaan eläintarhan, mutta joutui sitten vähän sivuun muusta laivastosta, ja sitten seurauksena oli katastrofi.

Jos oikein ryhdytään lennokkaasti ajattelemaan, niin tuo kuviteltu  "Nooan arkkina" tunnettu asiakirja saattoi olla sellainen asiapaperi, jossa on kirjattuna risteyttämisohjeet sekä luettelo niistä eläimistä, joiden risteyksenä voidaan luoda ihminen. Mutta tietenkin tämä nyt on vain kuvitelmaa, ja on olemassa myös paljon maanläheisempiä selityksiä tuollaiselle tarinalle, eli yksi niistä voisi olla sellainen, että nooa varasti luettelon niistä eläimistä, jotka sumerin kuninkaalla oli omassa eläintarhassaan sekä selitykset, joissa luki mitä noiden eläinten tehtävä oli tuon kuninkaan elämässä tai tuon kuninkaan sukutaulut. Eli kyseessä oli sellainen temppu, joka varmasti sitten aiheutti melkoisia keskusteluja noiden erämaassa eläneiden hebrealaisten parissa. Ja olisiko se Mooseksen käärme, millä hän voitti tarinan mukaan Faaraon käärmeen luntattu noista Nooan haltuunsa ottamista asiakirjoista? Toki tämä tarina on hyvin kiehtova, ja esimerkiksi ajatus "avaruusarkista", joka lähetetään toiseen aurinkokuntaan perustuu tuohon Nooan tarinaan.




Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,