Skip to main content

Miksi ruotsalaisissa lähiöissä vihataan poliiseja, ja miksi siellä on niin paljon syrjäytyneitä nuoria?

Ruotsalaisten poliisien pelko siitä, että lähiöissä heitä kohti hyökätään on varmaan aivan oikeutettu, mutta sitten voidaan samantien lähteä kysymään, että miten näin on päässyt tapahtumaan tuolla kansankodissa, jonne kuka hyvänsä oli aikoinaan tervetullut? Miten nimenomaan siirtolaisnuoret ovat oppineet jotenkin vihaamaan poliiseja? Ja mistä sitten on lähtöisin sellainen toimintamalli, missä poliisia kohti aletaan heittelemään kiviä ja puhkomaan poliisiauton renkaita? Syy lienee siinä, että 1960- ja 70-luvuilla tuonne länsinaapuriimme lähti paljon ihmisiä helpon rahan toivossa, ja työllisyys oli taattu nimenomaan tuon maan moninaisessa tekstiili- sekä autoteollisuudessa lähinnä mekaanisissa töissä, jotka eivät vaadi mitään koulutusta. Ja tuo lähes varma työpaikka esimerkiksi Volvon tehtaalla sai paljon ihmisiä lähtemään myös Suomesta Ruotsiin, ja tietenkin Ruotsin valtion noususuhdanne sai aikaan sen, että myös pidemmältä tultiin tuohon maahan tekemään töitä, joita kukaan muu ei viitsinyt lähteä tekemään.

Mutta tietenkin sitten eteen tuli tilanne, missä nämä usein kouluttamattomat siirtolaiset sitten saivan päähänsä hankkia lapsia, ja koska he eivät mitään koulutusta olleet saaneet, niin tietenkin tuo lapsi kasvatettiin ikään kuin vieroksumaan kouluja, ja sitten alkoi myös Ruotsissa rakennemuutos, kun esimerkiksi Volvon tehtaille hankittiin automatisoidut tuotantovälineet eli robotit, ja muitakin ennen niin varmoja työtehtäviä alettiin koneistaa tai ulkoistaa muihin maihin. Ja tuolloin kävi se, mitä kukaan ei varmasti ottanut huomioon eli juuri siirtolaisia alkoi jäädä työttömiksi, koska tehtäviä mitä heillä teetettiin ei enää ollut olemassakaan. Ja sitten tietenkin heidän lapsensa olivat myös ongelmallisia, koska varsinkin muslimeilla on hyvin jyrkkä suhtautumistapa nimenomaan länsimaiseen kulttuuriin sekä sen tunnusmerkkeihin. Samoin se että nuo nuoret ovat toki syntyneet Ruotsissa, mutta he eivät ole käyneet kouluja tekee tilanteesta jotenkin hankalan.

Se että kenenkään ei ole pakko mennä ammattikouluun varmasti on aikoinaan kuulostanut hienolta asialta, koska sitten henkilö pääsi suoraan peruskoulusta työelämään tienaamaan rahaa noissa varmoissa siivoojan työpaikoissa, joissa heidän vanhempansakin ahersivat. Mutta tilanne on sitten toinen, kun ihminen joutuu itse hakemaan töitä sekä maksamaan itse elämisensä. Silloin varmasti tuntuu siivoojan palkka todella pieneltä, ja koska työpaikkoja ei aina ole, niin silloin tuollainen nuori ajautuu vaikeuksiin. Se että Ruotsi otti 1970-80-luvuilla paljon siirtolaisia oli todella upea ajatus, mutta silloin kukaan ei tajunnut, että noiden siirtolaisten virta tai heidän lapsensa päätyisivät sosiaalitoimiston luukulle asioimaan, aiheutti sen että noissa siirtolaisten kansoittamissa lähiöissä sitten sosiaaliset ongelmat ovat todella suuria. Ja kun ihmisellä ei ole koulutusta, niin töihin pääseminen on todella vaikeaa.

Ja se että nuo nuoret sitten ovat lähinnä omissa ryhmissään ja puhuvat lähinnä heidän omaa kieltään varmasti aiheuttaa sen, että vaikka he ovat Ruotsissa syntyneitä, niin noiden henkilöiden kielitaito on puutteellista. Samoin se että he eivät ole muiden kuin oman etnisen ryhmänsä edustajien kanssa saa aikaan sen, että siellä ikään kuin "tyhmyys tiivistyy". Tarve kaveripiirissä pysymiseen on nuorilla niin voimakas, että he sitten ikään kuin alkavat ikään kuin puolustaa kavereitaan, ja hyökätä virkavaltaa vastaan, joka tietenkin on tehnyt jollekin tuttavan tuttavalle jotain kamalaa. Ja noissa piireissä sitten tietenkin huhuihin uskotaan kuin muuriin, vaikka se kuulostaa vähän erikoiselta. Se että noita siirtolaisnuoria ei olla edes yritetty integroida Ruotsalaiseen yhteiskuntaan aiheuttaa tietenkin ennakkoluuloja sekä syyllistämistä puolin sun toisin.

 Eli esimerkiksi jos maahanmuuttaja pahoinpitelee jonkun toisen, niin silloin on helppoa syyttää esimerkiksi skinheadeja koko jutusta, mikä tietenkin herättää epäluuloja valtaväestöä kohtaan, ja tuohon eripuran sekä epäluottamuksen luomiseen tietenkin käytetään myös sellaisia vihjailuja, että poliisin joukossa on skinheadeja tai että poliisit ovat vieneet noita nuoria skinheadien päämajaan hakattaviksi. Samoin ruotsalaisnuoret voivat helposti syyttää siirtolaisia esimerkiksi oman autonsa vahingoittamisesta, huonosti tehdystä työstä tai huumekaupasta.

 Eli sellaiset selvästi valtaväestöstä eroavat etniset ryhmät varmasti tarjoavat otollisen kohteen rasisteille sekä ääriryhmille, jotka haluavat vain herättää ihmisten vihaa muukalaisia kohtaan saadakseen ääniä, jotta he sitten voisivat päästä kunnanvaltuustoon tai valtiopäiville istumaan. Ruotsalaiselle yhteiskunnalle on vierasta myös se, että joku muu kuin poliisi tulee selvittämään kahden ryhmittymän välejä, mutta mitä rikollista tuossa alla olevan linkin takaa löytyvässä kutussa mainitussa toiminnassa sitten on? Toki se varmasti aiheuttaa sellaisen tilateen, että poliisia ei tarvita, mutta toisaalta kun en tällaisia tapauksia tunne, niin varmasti olisi mukavaa tietää, mitä nuo kahden ryhmän välejä selvittäneet henkilöt ovat muka sitten tehneet, kun heidän toimintaansa on tässä jutussa kritisoitu nimenomaan poliisin taholta?

Eli jos tuohon toimintaan on sitten liittynyt painostusta sekä uhkailua, niin silloin kyseessä on tietenkin rikollinen toiminta. Mutta sitten tietenkin voidaan kysyä, että miksi poliisi ei hanki mellakkakaasukivääreitä tai muita vastaavia varusteita tuollaisen tilanteen selvittämiseen, tai miksi noita poliisin virkoja ei lisätä, jos siellä lähiöissä niin kovia tapahtuu. Ja jos partioita sitten ammutaan, niin ottaisivat konepistoolit mukaan, kun niitä niin mielellään muutenkin lehdistölle näyttelevät. Noin ei sitten ketään varmasti huvita hyökätä partiota vastaan.


http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsin-poliisilla-suuria-vaikeuksia-useissa-lahioissa-se-voi-olla-meille-hengenvaaralista/6243276

pimeakronikka.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,