Skip to main content

Valuvat kellot sekä niiden yhtymäkohta Santiagon pommituksen kanssa


Salvardor Dáli on tunnettu hyvin erikoisista taideteksistaan, joita kuvataan surrealismin riemuvoitoksi, ja yksi hänen tunnetuimmista töistään on ”Muistin pysyvyys”, joka tunnetaan ”Valuvana kellona”. Tuo työ on siitä erikoinen, että siinä on kelloja kuvattu ikään kuin vesilammikoiden muotoon, ja sen tarkoitus on monien mielestä ollut kuvata sitä, kuinka muistikuva vääristyy ihmisen mielessä, kun aikaa havainnosta kuluu. Kuitenkin tuollainen maalaus ei ole aina aivan sitä, mitä taiteilija sen väittää olevan. Kun ajatellaan hiukan tuota maalausta, ja siinä olevia esineitä, kuten valuvia kelloja, lautasta missä on mustia täpliä sekä puun oksalla olevaa kelloa, joka on ikään kuin jäänyt roikkumaan tuosta mustasta oksasta, niin silloin voidaan myös olettaa tuon maalauksen esittävän pyroklastisen ilmiön tuhoamia kohteita.

Tarkasteltaessa äärimmäisen voimakasta lämpötilan nousua, missä puu ikään kuin jää pystyyn, niin silloin monet eivät tätä edes usko voivat tapahtua. Eli kun joku kaupunki tai kylä joutuu tulivuoresta tulevan pyroklastisen virtauksen eteen, niin silloin tapahtuu hyvin erikoinen ilmiö. Näet kun tulivuoresta tuleva tuhat-asteinen kaasu lähtee etenemään maata pitkin, niin se ei sisällä lainkaan happea. Tuolloin mitään näkyvää tuli-ilmiötä ei pääse syntymään, vaan tuon kaasun sisällä kaikki esineet vain kuumenevat sekunnissa valtavan kuumiksi, ja sitten tapahtuu se, että ne sitten alkavat muuttua lammikoiksi, joissa on näkyvissä esimerkiksi kellon viisarit.

Kun tuo pyroklastinen virtaus sitten menee ohi, niin kaikissa orgaanisissa materiaaleissa oleva hiili on tuolloin pelkistynyt, joten se ei sitten enää syty palamaan. Tällöin syntyy kammottavia ”kivettyneitä ruumiita”, kuten Pompeijissa syntyi, ja noita hyvin säilyneitä raunioita on kaivettu ylös, niin niiden avulla on saatu selville paljon uusia asioita rooman valtakunnan ihmisten elämästä. Mutta uskoisin että tämän maalauksen innoittajana ei ole toiminut kuitenkaan mikään tulivuorenpurkaus, vaan Espanjan sisällissodassa suoritettu Santiagon kylän pommittaminen elektrometallilla, jossa tapahtui sellainen ilmiö, missä tuo äärimmäisen suuren lämpötilan synnyttävä metallinen räjähde on ikään kuin nostanut ilman pois tuosta kohdasta, jolloin nopeasti kohoava ilmapatsas on aiheuttanut samalaisen ilmiön kuin purkautuva tulivuori aiheutti Pompeijissa sekä muissa kaupungeissa, jotka ovat kohdanneet tuollaiset kauhut.

Mutta kun ajatellaan sitä, että tuolla Santiagon pommituksessa käytettiin räjähdettä, joka on teoriassa melko helppoa hankkia, ja joka voi muodostaa vakavan uhan kansalliselle turvallisuudelle. Elektrometalli on metallinen seosräjähde, joka on valmistettu rautaoksidista, alumiinista sekä kuparista ja magnesiumista, joten sen avulla voidaan kyllä aiheuttaa erittäin paljon tuhoa. Tuollaisten polttotaisteluaseiden käyttö esimerkiksi linnoituksia vastaan on tehokasta, ja niitä käytetään hapen tuhoamiseen tuon kohteen sisältä. Tuollaisten polttotaisteluaseiden aiheuttama kuumuus on niin kova, että niitä käytetään ydinasesimulaatioissa sekä panssarintorjunnassa. Nuo aseet sulattavat kaikki ajateltavissa olevat metalliseokset, ja siksi niiden toiminta myös panssarintorjunnassa on taattua.

Ne muuttavat myös hiekan laavaksi, ja se varmaan kertoo jotain niiden kehittämästä lämpötilasta, ja näihin metallipohjaisiin polttotaisteluaseisiin on sitten lisätty sideaineeksi napalmia, joka myös varmistaa noiden metallien syttymisen. Kun ajatellaan ydinaseita, niin niiden aiheuttama tuuli on vähän samanlainen kuin näiden elektrometalli- tai thermite-panosten, mutta se on paljon voimakkaampi, ja kun mietitään mitä tuollainen miljoonien asteiden lämpötila oikeastaan tekee, niin ydinaseiden voima on sellainen, että niistä syntyvä paine-isku on äärimmäisen voimakas, eli ensin tulipallosta lähtevä painerintama lähtee syöksymään ulospäin, ja tuo äärimmilleen pakkautuneen tulikuuman kaasun aiheuttama tulirintama etenee symmetrisesti ulospäin räjähdyspisteestä.

Eli kuten esimerkiksi CASTLE-BRAVO-testin yhteydessä otetusta filmistä näkyy, niin ensin ydinaseesta lähtevä suora säteily sytyttää palmut tuleen, mutta sitten paineisku sammuttaa tuon tulen. Samaan aikaan tuosta aseesta syntynyt tulipallo kohoaa stratosfääriin, ja samalla se imee ilmaa sisäänsä tai lävitseen, jolloin paineaalto muuttaa suuntaansa. Tuo myrskytuulen voimalla etenevä imurintama jäähdyttää noita pintoja, joten siksi noissa Bravo-filmeissä ei näy juurikaan palaneita puita, vaan suurin osa noista tuhoista on aiheutunut paineaallosta. Bravon tulivoima oli 15 megatonnia, ja sen teho oli siis 1,5 kertaa voimakkaampi, mitä oli laskettu.

Tuon takia tähän aseeseen liittyy mytologinen ajatus, että USA teloitti sillä niitä tiedemiehiä, jotka olivat syyllistyneet valehteluun OPERATION PAPERCLIP:in yhteydessä. Eli he olisivat olleet Toisen Maailmansodan aikaan massatuhonnasta vastuussa olleita upseereita, joiden kanssa ei kukaan halunnut jäädä kiinni, joten tarinan mukaan USAF laukaisi tuon Bravo-pommin, jotta nuo miehet sitten kaasuuntuisivat, ja mitään todisteita ei noista miehistä eikä heidän värväämisestään jäisi jäljelle. Näet jos olisi tullut ilmi, että USA:n hallitus olisi tehnyt yhteistyötä esimerkiksi jonkun Auschwitzin massamurhaajan kanssa, niin silloin varmasti olisi tuon henkilön värvänneelle upseerille tullut vaikeuksia. Niinpä tuo CASTLE-BRAVO oli tarinan mukaan muuttanut nuo henkilöt ydinvarjoiksi, ja heidän olemassaolonsa olisi jäänyt täysin historian hämärään.

Nuo henkilöt olisivat olleet sellaisia miehiä, joiden asiantuntemus olisi käsittänyt biologisen sodankäynnin komponenttien valmistamista, ja ehkä he ovat olleet niitä, joiden kohdalla suoritettiin DEEP WATER-ohjelman mukainen värväys, eli kyseessä olisi olleet verityyppeihin sekä muihin vastaaviin asioihin erikoistuneet asiantuntijat. Nuo Von Braunin kaltaiset rakettitutkijat olivat joillekin liikaa, mutta heidän asiantuntemustaan kaivattiin mannertenvälisten ohjusten rakentamisessa.

 Kun taas mietitään esimerkiksi Oskar Dirlewangerin kaltaisia käyttäytymistieteilijöitä tai verityyppiasiantuntijoita, niin silloin kyllä ei varmasti olisi yhtään selitystä kuunneltu, jos heidän rikoksensa olisivat tulleet tietoon, ja moni näkee heidät yleensä vain murhaajina, joten tuon takia heitä ei ehkä kuitenkaan olisi kaivattu mihinkään, eikä heidän kanssaan kuvaan pääseminen ainakaan kenenkään uraa olisi edistänyt. Näin ollen nämä henkilöt sitten ehkä ainakin joidenkin tarujen mukaan muutettiin kaasuksi tuolla kaukana Tyynen meren ulapalla.  



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,