Skip to main content

Salassapito sekä sensuuri kuuluvat viranomaisten toimintaan, mutta sensuuria koskevien toimenpiteiden pyytäminen toisen maan viranomaisilta tai yksityisiltä yrityksiltä saattaa kiinnittää niihin ei toivottua huomiota

Salaisuudet sekä salailu ovat erittäin ikävä osa valtioiden politiikkaa, mikä koskee esimerkiksi viranomaistoimintaa. Kun puhutaan siitä, että Suomi on vaatinut Googlea poistamaan jotain tietoja koko internetistä, niin se varmasti sitten on jo ihan oikeasti amerikkalaisten tiedusteluviranomaisten palvelemista. Kun tällaisia pyyntöjä tehdään, niin niille pitää olla aina joku laillinen peruste, mikä tietenkin oikeuttaa siihen, että tiedot poistetaan jostain maasta, mutta koko Internetin kannalta asia on hiukan ongelmallinen, koska on olemassa valtioita, joilla on hiukan toinen kuva esimerkiksi viranomaistyötä koskevasta tiedonjakamisesta kuin meillä suomalaisilla.

Maassamme on totuttu siihen, että jos meidän viranomaisemme lähtevät oikeusteitse selvittämään jonkun kotisivuston julkaisemien tietojen laillisuutta, sekä julkaisuvapauden tulkintaa tuon kotisivun kohdalla, niin silloin sivu tietenkin on poistettu joko sisällön omistajan tai sivuston ylläpitäjän toimesta, ja tällainen vastaan tuleminen on ollut hirvittävän usein juuri se keino, millä valtion kannalta ikävien tietojen julkistaminen on estetty. Eli pelkkä tutkimus on riittänyt kotisivujen poistamiseen, ja jos joku henkilö sitten on tätä tapaa kieltänyt, niin häntä on uhattu sillä, että tuo meidän maassamme hyvin arvostettujen sotilasarvojen vieminen on kuulemma ollut erittäin lähellä.

Mutta kaikilla maailman palvelimilla eikä niiden ylläpitäjillä ole sellaista mahdollisuutta tai edes halua lähteä poistamaan mitään palvelimille ladattuja tietoja, joten sen takia maamme viranomaisten mahdollisuudet vaikuttaa näihin ehkä suomeksi kirjoitettuihin, mutta muissa maissa olevilla palvelimilla julkaistuihin tietoihin on rajallinen. Tietenkin ongelmallista on sekin, että kun puhutaan vaikka NSA:n tai SOCOM:in hallinnassa olevista palvelimista, niin noilta palvelimilta ei ehkä koskaan poisteta mitään tietoja, vaikka tuosta olisi tuomioistuimen päätös. Ja kaikki noille palvelimille kirjattavat henkilöt eivät ole vapaaehtoisia, vaan joukossa on henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi jääneet kiinni hakkeroinnista, ja sitten nuo liittovaltion viranomaiset määräävät henkilön kirjoittelemaan tekstejä tuollaiselle palvelimelle. Ja varmaan tiedätte, että nuo korvaukset, mitä tietoturvarikoksesta saa, ovat melko korkeat. Ja nuo hakkerit sitten suorittavat yhteiskuntapalveluksensa kirjoittelemalla noille INFO-OP palvelimille erilaisia tekstejä.

Kun puhutaan siitä, että maamme viranomaiset pyytävät joitakin tietoja poistettavaksi kuitenkin varmasti päätyy juuri USA:n tiedusteluviranomaisten tietoon, ja tuo pyyntö sitten varmasti aiheuttaa sen, että esimerkiksi juuri NSA alkaa selvittää sitä, mikä noissa sivuissa sitten on sellaista, mikä on maamme viranomaisten mielestä sellaista, mikä on salattavaa yksityisyyden suojan nimissä. Vaikka sivut poistettaisiin, niin silloin tietenkin niiden kopiot jäävät NSA:n palvelimille, jotta eri alojen asiantuntijat voivat selvittää, että mikä niissä oikeastaan oli sellaista, mikä johti tuohon pyyntöön, eli käsittelikö julkaistu tieto sitten jotain jonkun henkilön hyvinkin henkilökohtaisia asioita. Tai olisiko niiden kohteena ollut tieto, joka koski valtion turvallisuutta sekä vaarantanut viranomaisten toimintaa asioissa, jotka kuuluvat kansainvälisesti kriminalisoituun toimintaan.

Tällöin selvitetään sellaisia asioita, kuten onko niissä sitten kerrottu soluttautujien nimiä, jaettu sellaista tieto, mikä vaarantaa poliisin toiminnan tai loukkaa ihmisten yksityisyyttä esimerkiksi ihmiskauppatapauksissa tai muuten loukannut salassapitovelvollisuutta, mutta tietenkin tilanne on siitä ongelmallinen, jos tuo tieto on saatavissa esimerkiksi Iso-Britannian tai USA:n hallituksen kotisivuillta. Tosin sanoen pitää muistaa se, että kaikissa valtion rajojen ylittävissä viranomaistoimintaa koskevissa kyselyissä on muistettava, että rikoksen olisi oltava YK.n kriminalisoima teko. Eli aina tiedon haltijalla on velvollisuus pitää huoli siitä, että hänen vartioimansa data ei päädy vääriin käsiin, mutta samalla pitää muistaa se, että viranomaiset ovat velvollisia jakamaan tietoja tasapuolisesti kaikille ihmisille.

Ja salassapitovelvollisuutta ei saa käyttää esimerkiksi omien rikkeiden peittelyyn, eikä myöskään viranomainen saa jättää raportteja antamatta niille, jotka noita asiakirjoja pyytävät, mikäli niitä ei olla merkitty asianmukaisesti salaisiksi, ja salassapidettävästä tiedosta on olemassa ohjeet. Eli jos yksi yksityishenkilö saa katsoa jotain asiakirjaa, niin silloin myös muiden on tuo asiakirja nähtävä. Ja maassamme kaikki mitä erikseen ei olla merkitty salaiseksi on julkista.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,