Skip to main content

Genomeja sekä moraalittomia ajatuksia ihmisyydestä sekä tutkimuksesta ja avaruusmatkoista

Tänään olen erityisen moraalittomalla tuulella, ja siksi kirjoitan pienen ajatelman, siitä miten pitkälle tieteen nimissä voidaan mennä, jos halutaan tehdä jotain "suurta". Genomit sekä rodunjalostus ovat sellaisia asioita, joista keskustellaan erittäin paljon, ja voidaan sanoa, että osa maailman moraalittomasta tutkimuksesta käsittelee joko välillisesti tai välittömästi ihmisten jalostamista, joka pahimmillaan voi aiheuttaa vakavaa ihmisoikeuksien polkemista. Genomeihin sekä kloonaamiseen liittyy esimerkiksi sellainen aspekti, kuin että mitä jos joku ihminen kloonaa itsensä saadakseen varosia. Eli tässä ajatelmassa hän tekee itsestään kopion ja murhaa tämän, jotta voisi saada esimerkiksi siirtoelimiä itselleen.


Tässä sitten taas on tullut mieleeni sellainen moraalittomuus kuin ihmiskokeet, sekä ihmisen jalostaminen. Kun mietitään avaruusmatkoja, jotka kestävät vuosisatojen. tai jopa vuosituhansien ajan, niin tietenkin aluksen miehistö varmasti matkaisi pääasiassa syväjäädytettynä, jolloin aluksella työskentelisi vain sellainen henkilökunta, jonka toiminta on tehtävän kannalta välttämätöntä. Mutta jos kyseessä on tutkimusalus, niin silloin täytyy osan miehistöstä olla hereillä, jotta he voisivat sitten tehdä päätöksen siitä, että vaatiiko joku aurinkokunta noiden syväjäädytettyjen miehistön jäsenten herättämistä?


Vaikka syväjäädytyksestä puhutaan ratkaisuna intestellaariseen matkustamiseen, niin kuitenkin osa miehistöstä pitää olla täysin valveilla, koska tuon aluksen matka kuitenkin suuntautuu useiden tähtien ohi, ja tietenkin jossain vaiheessa tullaan sellaisen planeetan lähelle, josta ihminen näkee ehkä tulevan oman uuden kotinsa. Kuitenkin tuon aluksen sisälle mahtuu vain rajallinen määrä ihmisiä, ja koska matka kestäisi sukupolvien ajan, olisi tietenkin mietittävä mahdollisuutta siihen, että miehistö degeneroituisi matkan aikana, koska ihmisen DNA tarvitsee kuitenkin tiettyä vaihtelua, jotta hänestä ei tule sellaista henkilöä, jonka perimä altistaa hänet periytyville sairauksille.


Tuon takia voidaan kehittää malli, joka ehkä sopii paremmin avaruusmatkoille, ja se ei ehkä ole mitenkään ertyisen humaani malli toimia. Se perustuu sellaiseen malliin, missä on kaksi alusta, Sodoma sekä Gomorra. Tuossa mallissa sitten noiden kahden aluksen miehistöt tietenkin degeneroituvat, kun he sitten elävät sukupolvien ajan suljetussa ympäristössä, jossa tietenkään geneettistä vaihtelua ei pääse loputtomasti muodostumaan. Tietenkin aluksen matkustajat voidaan jakaa kolmeen ryhmään, eli ensin ovat ne, jotka ovat vastuussa aluksen toiminnasta ja pysyvät valveilla matkan ajan. Noiden hereillä olleiden olisi sitten ensinnäkin päätettävä, että pysähdytäänkö jonkun tähden kiertoradalle, ja sitten jos jollekin planeetalle aiotaan laskeutua, niin nuo henkilöt herättävät miehistön nukkuvat jäsenet henkiin, ja avustavat heitä kaikissa tehtävissä.


Nuo nukkujat olisivat korkean tason tehtäväspesialisteja, joiden panos tuossa planeetan asuttamisessa olisi tietenkin äärimmäisen tärkeä. Joten osittain tuon takia aluksella pitäisi olla noita valveilla olevia miehistön jäseniä, joiden tehtävä herättää nuo tiedemiehet sekä muut tärkeät henkilöt. Mutta sosiaalisten ongelmien takia tai sen välttämiseksi kyseiset tiedemiehet olisi säilötty esimerkiksi nestemäiseen heliumiin, jotta he eivät sitten vanhene eivätkä riitele ennen tuon aluksen tai sen laskeutumismoduulin laskeutumista. Ja pääosa aluksen väestä matkaisi sitten alkioina tai pakastettuina sukusoluina, jotta asutuksen kannalta tärkeä ihmismäärä saadaan aikaan oikealla hetkellä. Mutta palataan taas tuohon valveilla olleeseen miehistön osaan, joka tietenkin silloin olisi melko degeneroitunutta.


Se olisi voitu jakaa kahdelle alukselle, ja sitten kun nuo viimeiset degeneroituneet jäsenet olisivat kuolleet, niin silloin heidän sukusolunsa voitaisiin hedelmöittää toistensa kanssa, jolloin syntyisi superrotu. Tuo menetelmä on kauan tunnettu kahden puhtaan linjan yhdistäminen, jota on pitkään hyödynnetty nautojen jalostamisessa. Siinä otetaan kaksi ryhmää eläimiä, joita sitten siemennetään lähisukulaisten siittiöillä, jotta saadaan luotua kaksi degeneroitunutta kantaa. Ja  kun nuo degeneroituneet yksilöt sitten lopulta paritetaan keskenään, syntyy superyksilö. Tuo tietenkin on sellainen asia, josta ei juuri koskaan puhuta, koska sitä pidetään moraalittomana. Tuon lisäksi täytyy miehistön manipuloida itseään geeniterapian avulla, jotta he voisivat mukavasti sitten elellä tuolla planeetalla, jonka he sitten ehkä muuttavat Maan kaltaiseksi.


Mutta kun mietitään sitä, että jos nuo avaruusmiehet sitten saisivat jostain jonkun muun lajin DNA:ta, niin silloin he voisivat edistyneen biotekniikan sekä genetiikan avulla muokata omaa perimäänsä. Tuo poistaa silloin degeneroitumisen ongelman, mutta se vaatii sitten tietenkin sitä, että tuota DNA:ta olisi saatavissa geeniterapiaa varten. Joten joidenkin ihmisten mielestä UFO-sieppaukset voivat olla tällaista toimintaa, eli joku vieras laji sitten korjaisi perimäänsä sieppaamalla ihmisiä saadakseen tuota DNA:ta, josta sitten tehdään keinotekoisia viruksia, joilla voidaan siirtää ihmisen geenejä heidän omaan DNA:hansa. Tuo DNA mahdollistaa sen, että kyseisen kohdelajin DNA pysyisi raikkaana, mutta myös sen että tuo laji voi manipuloida itsensä sellaiseksi, että se pystyisi elämään Maan pinnalla.


Tuosta sitten olen joskus ajatellut sellaista, että olisivatko kreikkalaisten tarujen Titaanit sitten jonkin tuollaisen geneettisen rappeuman tuotteita? Tässä Titaanien tapauksessa noiden avaruusalusten paikalla voisi olla esimerkiksi kaksi saarta tuolla Kreikan rannikolla. Siellä olisi kaksi kansaa, joiden jäsenet sitten tietenkin degeneroituisivat, jos he eläisivät sukupolvien ajan täydellisessä eristyksessä, mutta kun he sitten saisivat lapsia toistensa kanssa, niin tuloksena olisi superrotu. Ja ehkä Sodoma ja Gomorra olisivat olleet, joidenkin Sumerilaisten hallitsijoiden paikallinen kokeilu tällä genetiikan kivisellä saralla.



Tämä ei itseasiassa ole  mitenkään mahdotonta, koska tuolloin 1000 eKr. ei varmaan mitenkään oltu säädelty sitä, miten esimerkiksi orjia tulisi kohdella, ja en tiedä milloin “puhtaisiin genomilinjoihin” perustuva rodunjalostus on otettu käyttöön eläinten kohdalla, mutta kun nuo kuningas Hammurabin aikaiset hallitsijat valitsivat henkivartijoitaan, niin ideana tietenkin olis aina se, että nuo henkilöt olisivat uskollisia hänelle eivätkä kenellekään muulle, joten saattaa olla niin, että joku kuningas on tehnyt oikeasti tuollaisia kokeita, joissa kaksi erillistä ihmisjoukkoa tekisi lapsia lähisulaisensa kanssa, ja sitten nuo eri leirien lapset paritettaisiin keskenään. Tuo sotii kaikkia nykyajan kokeellisen tutkimuksen etiikkaa vastaan, ja varmasti tällaiset kokeet tulisivat maksamaan tekijänsä maineen sekä viemään hänet vähintään pitkäksi ajaksi vankilaan, mutta tuolloin oli käsitys ihmisyydestä hieman toinen. Ja nykyään tällaiset tutkimukset pitää aina muistaa tuomita ihmisyyttä loukkaavana.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,