Skip to main content

Hammaslääkärien kilpailussa isot toimijat syövät pienet

Hammaslääkäreitä tai oikeastaan hammaslääketieteellistä liiketoimintaa vaivaa sellainen asia, että tuo tavallisille ihmisille melko tärkeä liiketoiminta keskittyy suurten toimijoiden käsiin, koska enämä koetaan turvallisina sekä kannustavina työpaikkoina. Kuitenkin lääkäriasema on tietenkin normaali liike-yritys, jonka toimialana sattuu vain olemaan terveydenhoito. Kyseisellä alalla työskenteleviltä vaaditaan erikoislupia sekä osaamista, jotta he voivat laillisesti toimia tuossa ammatissa. Tarkemmin sanottuna terveydenhoitoala on erittäin säännöstelty työpaikka, jossa työ- ja potilasturvallisuuden takia pitää työntekijöillä olla tietty ammatillinen pätevyys. Jos tuota pätevyyttä ei ole, niin silloin kyseessä on henkilö, jolla ei ole laillista oikeutta työskennellä tuolla alalla.

Mikäli hoitaja tai lääkäri menettää oikeuden toimia tuossa ammatissa, niin hän ei sitten saa tehdä lääkärin tai hoitajan töitä. Mikäli henkilö tekee lääkärin työtä ilman tarvittavaa pätevyyttä, eli toimii laillistamattomana tuossa tehtävässä, on kyseessä rikoslain mukaan ”puoskarointi”, josta on erittäin vakavia seurauksia. Kun ihminen hoidattaa terveyttään, niin tietenkin hän haluaa, että se tapahtuu turvallisessa ympäristössä, luotettavan henkilön toimesta, ja silloin tietenkin turvallinen valinta on tunnettu hammaslääkäripalveluita tarjoava yritys. Suuren toimijan on helppoa tarjota valmistuvalle hammaslääkärille tasokasta ohjausta sekä myös tukea jatko-opintoja ajatellen, koska jos käytössä on laaja henkilökunta, niin silloin myös työvuorojen kanssa voidaan joustaa, kun ajatellaan lähiopetusta.

Tuo asia tietenkin pitää ottaa aina huomioon, kun valitaan hammaslääkärin palveluita tarjoavaa yritystä. Kun puhutaan ylipäätään terveyspalveluiden tarjoamisesta ihmisille, niin silloin on hyvä käydä miettimään sitä, että millaisesta palvelusta ihmiset pitävät, ja millaisesta paikasta he sitä palvelua haluavat hankkia, sekä sitä että keket he päästävät antamaan itselleen puudutuspiikkejä. Kun puhutaan isosta sekä tunnetusta toimijasta, joka on hankkinut vakiintuneen aseman maamme terveydenhuollon sekä siihen liittyvän liiketoiminnan parissa, niin silloin voidaan melko tarkasti miettiä sitä, että tuollaisella toimijalla on usein käytössään asiantuntijaverkosta, joka osaa tehdä työnsä laillisesti sekä hyvin..

Ja samalla heillä on tieto siitä, että millaisia lupia missäkin tehtävässä tarvitaan, sekä myös aikaa tarkastaa työnhakijoiden taustat, jotta kukaan epäpätevä tai muuten sopimaton henkilö sitten pääse töihin tuollaiseen paikkaan. Samoin suurilla terveydenhoitalan toimijoilla on kattavat lakimiesten palvelut käytössään, mikä parantaa tietenkin sekä potilaan että lääkärin oikeusturvaa.

Eli heillä on aikaa tarkastaa esimerkiksi henkilökunnan mahdolliset juridiikan asettamat esteet potilaiden hoidossa. Mutta kuten tiedämme, niin terveydenhoitobusinekseen pätevät samat lait kuin muuhunkin liiketoimintaan, eli koska suurella toimijalla on käytettäsvissään laaja-alainen asiantuntijaverkosta, joka on siihen itseensä työsuhteessa, niin silloin tietenkään sen ei tarvitse maksaa konsultaatiopalkkioita jokaiselle lääkärille, ja laaja osaajien verkosto tekee siiitä sellaisen, että se voi tehdä työtä halvemmalla kuin pienempi kilpailijansa. ”Osaaja” tarkoittaa tässä siis henkilöä, joka saa laillisesti tehdä työtä terveydenhoitoalalla. Täytyy myös huomioida sellainen asia, että hammaslääkäreitä ei aivan jokaisesta koulusta tule, ja jos yhtiöllä on rekrytointivaikeuksia, niin se ei saa silloin henkilökuntaa palkattua.

Tuollainen asia sitten vaikuttaa toimijan kykyyn antaa palveluita, ja jos se ei pysty ottamaan asiakkaita vastaan, niin silloin tuolla yhtiöllä ei ole muuta mahdollisuutta kuin hakeutua konkurssiin. Ja vaikka tämä teksti saattaa jostakin ihmisestä vaikuttaa mainospuheeltä, niin kehotan jokaista itse miettimään, että hakeutuisiko hän sitten valmistuvana hammaslääkärinä mieluummin suuren toimijan palvelukseen, vai jonkun tuntemattoman ”Jaskan hammaslääkäriasema Oy:n” palkkalistoille. Toki on olemassa valtiollisia työpaikkoja joita lääkärille tarjoavat sekä puolustusvoimat että vankeinhoitolaitos, mutta joskus lääkäri haluaa hakeutua yksityisen toimijan palvelukseen.


Tuolloin hänen pitää tietenkin käydä läpi prosessi, jossa tuon henkilön kelpoisuus toimia kyseisessä ammatissa tarkastetaan, niin kuin laki määrää. Samoin lääkärin on tunnettava saapuvansa luotettavaan työpaikkaan, jossa hän voi olettaa voivansa luottaa muuhun henkilökuntaan, sekä myös vastavuoroisesti muiden henkilökuntaan kuuluvien oikeusturvaan kuuluu se, että he voivat luottaa palkkaamansa henkilön taitoihin sekä osaamiseen myös silloin, kun jotain odottamatonta tapahtuu, kuten että joku saa sydänkohtauksen odotushuoneessa, jolloin lääkärin on käytettävä oman erikoisalansa ulkopuolista osaamistaan hyvin nopeasti.

espoonmetsa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,