Skip to main content

Tulevaisuuden lentokoneissa ei ehkä ole ollenkaan sisäistä voimanlaitetta, vaan ne saavat energiansa lasereista tai radiomasereista


Ylhäällä on hiukan erikoinen kolmion muotoinen pilvi, josta kyllä on vaikeaa sanoa, että miten ilmavirtaukset tällaisen  muodon pystyvät tekemään. Joidenkin meteorologisten ilmiöiden kohdalla on sanottava, että niiden muodostuminen on kyllä melko erikoinen prosessi, ellei sitten taivaalle suunnata kolmion muotoista mikroaaltokenttää, joka saa aikaan sellaisen prosessin, että syntyy tuollainen kolmiomainen pilvi. Yhdeksi syyksi tuohon pilveen on esitetty "mustaksi kolmioksi" ristityn ilma-aluksen lentoja, ja kun nyt on puhuttu siitä, että NASA on kehittämässä uutta mikro- tai radioaaltoon perustuvaa moottoria, niin on ajateltu, että tuota moottoria tai jotain sen muunnosta ollaan testaamassa myös tuossa "mustassa kolmiossa".

Radio- tai mikroaaltoja käyttävä moottori voisi toimia niin, että ilmakehässä toimiessaan se käyttäisi myös ajoainetta, eli kylmää kaasua, joka sitten kuumennetaan mikroaalloilla, jotta tuo alus sitten pystyisi paremmin operoimaan kaasukehässä, ja sitten kun se nousee avaruuteen, niin siellä voidaan lentää pelkkien mikroaaltojen avulla. Tämä tekee tuosta lentokoneesta hybridiraketin, joka voi nousta ja laskeutua normaaleilta lentokentiltä, mutta samalla se kykenisi planeettojen väliseen lentoon.

Mikroaaltomoottorin etu NERVA:aan (Nuclear Energy Rocket Vehicle Application) eli ydinrakettimoottoriin  nähden on se, että tuo väline ei tarvitse erillistä polttoainetta lentäessään avaruudessa, ja samaa moottorikammiota voidaan käyttää myös mikroaaltojen avulla lentämiseen. Eli tuossa mallissa mikroaalto laitetaan kimpoamaan moottorin etuosasta tai aluksen eteen levitetystä purjeesta, jolloin se toimii niin kuin jossain lasten kirjoissa esitetty purjevene, jota työnnetään eteenpäin hiustenkuivaajien tai pöytätuulettimien avulla.
"Musta kolmio"

Jos oikein villejä ajatuksia ryhdytään luomaan, niin voidaan ajatella, että tuollainen radio- tai mikroaaltoja ajoaineen sijasta käyttävä moottori voidaan rakentaa sellaiseksi, että sen avulla voidaan lentää ilmakehässä kuin normaalilla lentokoneella, mutta se vaatii todella suuritehoista säteilylähdettä, jotta syntyy niin suuri työntövoima, että lentokone liikkuu sen avulla myös ilmakehässä. Ja noin suuren säteilytehon tuottamiseen vaaditaan tietenkin valtava energiamäärä, joka kuitenkin voidaan pumpata tuohon alukseen radiomaserien tai lasersäteiden avulla, jolloin ei tarvita mitään alukseen asennettuja suuritehoisia ydinreaktoreita.

Tuollainen laite voidaan rakentaa jo nyt, mutta jos tuo rakettimoottori, jota käytetään mikroaalloilla toteutuu, niin silloin alus olisi ehkä paljon enemmän kapasiteettia omaava, kuin tuo purjeella varustettu varustettu malli. Toki tuollaista alusta voidaan työntää eteenpäin myös radioaaltojen avulla, jotka suunnataan aluksen edessä olevaan metallilevyyn, josta sitten nuo radioaallot kimpoavat takaisin. Virta mikä aluksen lentoon tarvitaan saataisiin siihen suunnattujen laser- tai radiomasereiden avulla, ja niillä voitaisiin käyttää sen moottoreita, joiden pitäisi saada aikaan erittäin voimakas mikro- tai radioaalto, jotta ehkä parin tuhannen kilon alus saataisiin pysymään ilmassa. Samoin turvallisuus on todella tärkeää, jotta nämä "suoran energian moottorit" voisivat toimia.
X37B

Ja jos käytettäisiin turvallisempaa radioaaltoa, niin silloin voi käydä niin, että tuo moottori kohdistuu voimajohtoon, niin tuloksena on massiivisia elektroniikkavaurioita, joita tapahtuu laajalla alueella, koska tuo radioaalto indusoi tuohon sähköverkkoon valtavan voimakkaan jännitepiikin, mikä ei tee hyvää elektroniikalle, mikä kuitenkin on turvallisempaa kuin mikroaaltojen käyttö. Mutta jos käytetään mikroaaltoja, ja ne osuvat johonkin asutulle alueelle, niin ne voivat aiheuttaa valtavilla ihmisjoukoille palovammoja. Mutta kun ajatellaan noita sähkömagneettisiin aaltoihin perustuvia moottoreita, niin niiden avulla voisi avaruusalus leijua esimerkiksi talojen päällä ilman, että kukaan huomaa mitään.

Noin voidaan sitten rakentaa avaruusalus, joka ei tarvitse erillistä ajoainesäliötä, ja tuollaisella metallikalvolla varustetulla mylar-purjeella voi esimerkiksi pienellä ydinreaktorilla varustettu X-37B lentää lähes valon nopeudella. Tuo laite toimii siis kuin aurinkopurje, mutta siinä tuohon purjeeseen suunnataan radioaaltoja, joiden ansiosta kyseinen alus ei ole mitenkään riippuvainen aurinkotuulesta kuten aurinkopurje olisi. Eli sen avulla voidaan lentää teoriassa vaikka Alfa Centauriin sekä takaisin muutamassa vuosikymmenessä.

Laser-avaruusalus https://www.youtube.com/watch?v=XhUasBcoj-Q

espoonmetsa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Schrödinger's cat: and the limits of that idea.

"In quantum mechanics, Schrödinger's cat is a thought experiment concerning quantum superposition". (Wikipedia, Schrödinger's cat). But the same thing can use as model for many other thought experiments.  Sooner or later, or at least in the ultimate end of the universe, the Schrödinger's cat will turn into wave movement. The information that this cat involved exists but the cat does not exist in its material form. The information doesn't ever vanish. It just turns its shape.  We are all trapped in the universe and time. The universe is the space that is entirety to us. There are no confirmed other universities. But the multiverse is a logical continuum for the expanding galactic megastructures.  The problem with natural things is this. They are black and white. They exist or do not exist. Could there be something, that exists and not exists at the same time?  Scrödinger's cat is thinking experiment about case their cat is not dead or not alive. But in this...

The string theory offers a new way to calculate Pi.

"Scientists discovered a new series for pi through string theory research, echoing a 15th-century formula by Madhava. By combining Euler-Beta Functions and Feynman Diagrams, they modeled particle interactions efficiently. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Leap in Mathematics) People normally think that. The pi is the ratio of the circumference circle's circumference to the circle's diameter. The Pi is a mathematical constant 3.14159..., the endless decimal number. The Pi is interesting because developers can use that decimal number to make the encryption algorithms stronger.  The idea is that the encryptions program hides the message's original ASCII numbers by multiplicating those numbers with some decimal number. Or the system can add some numbers to those ASCII numbers.  "Aninda Sinha (left) and Arnab Saha (right). Credit: Manu Y" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Le...

There are always more than three actors in the real world.

"An international research team is advancing precision timekeeping by developing a nuclear clock using thorium isotopes and innovative laser methods, potentially transforming our understanding of physical constants and dark matter. (Artist’s concept.) Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, Unveiling the Thorium Nuclear Clock and Its Time-Twisting Secrets) From Three-body problem... There are no pure three-body systems in nature. There are always more than three components in the system. For making real three-body systems we must separate those three bodies from the environment. Otherwise, there are stable effects. But nobody can predict some effects like distant supernova explosions or sun eruptions.  And one of those things that affect all bodies is time. When radioactive materials decay. That affects the stability and symmetry of the object.  Energy levels affect the existence of things like neutrons. The thorium atom clocks are next-generation tools for time measurement....