Skip to main content

Tulevaisuuden lentokoneissa ei ehkä ole ollenkaan sisäistä voimanlaitetta, vaan ne saavat energiansa lasereista tai radiomasereista


Ylhäällä on hiukan erikoinen kolmion muotoinen pilvi, josta kyllä on vaikeaa sanoa, että miten ilmavirtaukset tällaisen  muodon pystyvät tekemään. Joidenkin meteorologisten ilmiöiden kohdalla on sanottava, että niiden muodostuminen on kyllä melko erikoinen prosessi, ellei sitten taivaalle suunnata kolmion muotoista mikroaaltokenttää, joka saa aikaan sellaisen prosessin, että syntyy tuollainen kolmiomainen pilvi. Yhdeksi syyksi tuohon pilveen on esitetty "mustaksi kolmioksi" ristityn ilma-aluksen lentoja, ja kun nyt on puhuttu siitä, että NASA on kehittämässä uutta mikro- tai radioaaltoon perustuvaa moottoria, niin on ajateltu, että tuota moottoria tai jotain sen muunnosta ollaan testaamassa myös tuossa "mustassa kolmiossa".

Radio- tai mikroaaltoja käyttävä moottori voisi toimia niin, että ilmakehässä toimiessaan se käyttäisi myös ajoainetta, eli kylmää kaasua, joka sitten kuumennetaan mikroaalloilla, jotta tuo alus sitten pystyisi paremmin operoimaan kaasukehässä, ja sitten kun se nousee avaruuteen, niin siellä voidaan lentää pelkkien mikroaaltojen avulla. Tämä tekee tuosta lentokoneesta hybridiraketin, joka voi nousta ja laskeutua normaaleilta lentokentiltä, mutta samalla se kykenisi planeettojen väliseen lentoon.

Mikroaaltomoottorin etu NERVA:aan (Nuclear Energy Rocket Vehicle Application) eli ydinrakettimoottoriin  nähden on se, että tuo väline ei tarvitse erillistä polttoainetta lentäessään avaruudessa, ja samaa moottorikammiota voidaan käyttää myös mikroaaltojen avulla lentämiseen. Eli tuossa mallissa mikroaalto laitetaan kimpoamaan moottorin etuosasta tai aluksen eteen levitetystä purjeesta, jolloin se toimii niin kuin jossain lasten kirjoissa esitetty purjevene, jota työnnetään eteenpäin hiustenkuivaajien tai pöytätuulettimien avulla.
"Musta kolmio"

Jos oikein villejä ajatuksia ryhdytään luomaan, niin voidaan ajatella, että tuollainen radio- tai mikroaaltoja ajoaineen sijasta käyttävä moottori voidaan rakentaa sellaiseksi, että sen avulla voidaan lentää ilmakehässä kuin normaalilla lentokoneella, mutta se vaatii todella suuritehoista säteilylähdettä, jotta syntyy niin suuri työntövoima, että lentokone liikkuu sen avulla myös ilmakehässä. Ja noin suuren säteilytehon tuottamiseen vaaditaan tietenkin valtava energiamäärä, joka kuitenkin voidaan pumpata tuohon alukseen radiomaserien tai lasersäteiden avulla, jolloin ei tarvita mitään alukseen asennettuja suuritehoisia ydinreaktoreita.

Tuollainen laite voidaan rakentaa jo nyt, mutta jos tuo rakettimoottori, jota käytetään mikroaalloilla toteutuu, niin silloin alus olisi ehkä paljon enemmän kapasiteettia omaava, kuin tuo purjeella varustettu varustettu malli. Toki tuollaista alusta voidaan työntää eteenpäin myös radioaaltojen avulla, jotka suunnataan aluksen edessä olevaan metallilevyyn, josta sitten nuo radioaallot kimpoavat takaisin. Virta mikä aluksen lentoon tarvitaan saataisiin siihen suunnattujen laser- tai radiomasereiden avulla, ja niillä voitaisiin käyttää sen moottoreita, joiden pitäisi saada aikaan erittäin voimakas mikro- tai radioaalto, jotta ehkä parin tuhannen kilon alus saataisiin pysymään ilmassa. Samoin turvallisuus on todella tärkeää, jotta nämä "suoran energian moottorit" voisivat toimia.
X37B

Ja jos käytettäisiin turvallisempaa radioaaltoa, niin silloin voi käydä niin, että tuo moottori kohdistuu voimajohtoon, niin tuloksena on massiivisia elektroniikkavaurioita, joita tapahtuu laajalla alueella, koska tuo radioaalto indusoi tuohon sähköverkkoon valtavan voimakkaan jännitepiikin, mikä ei tee hyvää elektroniikalle, mikä kuitenkin on turvallisempaa kuin mikroaaltojen käyttö. Mutta jos käytetään mikroaaltoja, ja ne osuvat johonkin asutulle alueelle, niin ne voivat aiheuttaa valtavilla ihmisjoukoille palovammoja. Mutta kun ajatellaan noita sähkömagneettisiin aaltoihin perustuvia moottoreita, niin niiden avulla voisi avaruusalus leijua esimerkiksi talojen päällä ilman, että kukaan huomaa mitään.

Noin voidaan sitten rakentaa avaruusalus, joka ei tarvitse erillistä ajoainesäliötä, ja tuollaisella metallikalvolla varustetulla mylar-purjeella voi esimerkiksi pienellä ydinreaktorilla varustettu X-37B lentää lähes valon nopeudella. Tuo laite toimii siis kuin aurinkopurje, mutta siinä tuohon purjeeseen suunnataan radioaaltoja, joiden ansiosta kyseinen alus ei ole mitenkään riippuvainen aurinkotuulesta kuten aurinkopurje olisi. Eli sen avulla voidaan lentää teoriassa vaikka Alfa Centauriin sekä takaisin muutamassa vuosikymmenessä.

Laser-avaruusalus https://www.youtube.com/watch?v=XhUasBcoj-Q

espoonmetsa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,