Skip to main content

Tukholma-syndrooma sekä ihmisten hyväksikäytön alhaisin osa: uskonnollinen hyväksikäyttö

Patty Hearst 

”Tukholma-syndrooma” on monille ihmisille terminä tuttu eräistä kidnappaustapauksista tai niitä käsittelevistä kirjoituksista, joissa panttivanki on alkanut kuvitella olevansa yksi sieppaajista, ja alkanut toimia heidän hyväkseen. Tai muutamissa tapauksissa hän on jopa liittynyt noihin terroristeihin. Joissain tapauksissa kyse on tietenkin ollut terroristien panttivankien sekaan sujauttamasta agentista, jonka tehtävä on varoittaa noita henkilöitä panttivankien mahdollisista juonitteluista. Tuollainen tilanne on erittäin vaarallinen, ja siksi sen käsittelyyn on koulutettu poliiseja sekä muita panttivankitilanteiden hoitamiseen erikoistuneita henkilöitä. Tuo psykiatrinen tila sai julkisuutta, kun eräs mijardööriperjätär Patricia Hearst (s. 1954) sai päähänsä liittyä rikollisliigaan, joka hänet kaappasi. Patty Hearstin tapauksessa saattaa syynä tuohon rikollisliigaan liittymiseen olla riittämättömyyden tunne sekä jännityksen kaipuu.




Tuolloin osa panttivangeista oli ikään kuin samaistunut terroristien ajatusmaailmaan, ja tuollainen tilanne on hiukan vaarallinen, koska se saattaa aiheuttaa esimerkiksi sen, että joku panttivangeista hyökkää SWAT-ryhmän jäsenen kimppuun tai pyrkii esimerkiksi informoimaan terroristeja muiden panttivankien mahdollisista pako tai vapautusyrityksistä. Mutta kuten tiedämme, niin ”Tukholman syndrooma” on toiselta nimeltään ”Mirror effect” eli ”peiliefekti”, eli tuollainen asia voi muuttua hyvin ikäväksi silloin, kun henkilö on väärin kohdeltu työpaikallaan.


Hän voi silloin samaistua pomoonsa, ja alkaa käyttäytyä työtovereitaaan kohtaan kuten häntä kohtaan on käyttäydytty, ja se kehen tuollainen käytös kohdistuu on usein joku määräaikaisessa työsuhteessa oleva henkilö, johon tämä vakituinen työntekijä sitten on käsittänyt olevansa esimiesasemassa. Kun puhutaan ”tukholman syndroomasta”, niin se ei kuitenkaan ole aina niin sanotusti spontaani tila, vaan se voidaan kyllä sitten myös aiheuttaa. Tuo tila aiheutetaan siten, että esimerkiksi terroristiryhmissä on osa noista miehistä naamioituja, ja heitä puhutellaan vaikkapa numeroilla. Noiden miesten käytös on usein kylmäkiskoista sekä ehkä raakaakin,mutta sitten joukossa on yksi ”erilainen terroristi”, joka näyttää kasvonsa, ja häntä puhutellaan usein etunimellä.


Tai hän esittäytyy panttivangeille, ja antaa heille ruokaa, jonka jälkeen hän kertoo siitä, miksi nuo henkilöt ”taistelevat”. Tuolloin kyseessä on eräänlainen muunnelma vankiloissa tapahtuvasta toiminnasta, jossa on joukko ”pahoja vartijoita”, ja yksi vartiija  on olevinaan sitten erilainen tapaus. Tuolla tavoin hän sitten hankkiutuu tuon kohteeksi valitun henkilön lähelle, ja hankkii tämän luottamuksen. Eli hän ikään kuin tarjoilee vangille salaa savukkeita tai muuta luksusta, joka on noissa hyvin karuissa paikoissa suuria ylellisyyksiä, ja tuon miehen tehtävänä on urkkia vankien asioita. Hän on aina hyvin hurmaava tapaus, joka ikään kuin on vähän tekemässä omiaan vastaan. Ja se mikä tekee hänestä hurmaavan, ovat niin sanotut onnellisuuspillerit, joiden tarkoitus on antaa kohteelle hyvä olo.


Kun noita ehkä opiaatteja sisältäviä tabletteja annetaan ihmisille, niin niiden antaja vaikuttaa todella upealta ihmiseltä. Mutta kuten tiedämme, niin tämä lääkitykseen perustuva malli poikkeaa esimerkiksi klassisesta aivopesusta siten, että se paljastuu verinäytteessä, ja tuolloin voidaan tällaiseen toimintaan puuttua. Tällaista huumeisiin perustuvaa luottamuksen hankintaa käyttävät usein erilaiset ”kuoleman kultit” hyväkseen. Todellisuudessa nämä kultit toimivat usein vain tavallisten huumekauppiaiden ”peiteyhtiöinä”. Eli ne ovat oikeasti pelkkiä kulisseja sille, että niiden jäseniltä viedään lähes koko omaisuus, ja kun heitä ei enää tarvita, niin silloin tietenkin heistä halutaan eroon, jotta nämä henkilöt eivät sitten marssi suoraan poliisin puheille kertomaan, että heidät on ryöstetty.


Kun keskustellaan uskonnosta sekä varsinkin spiritismistä, niin muuten kyseessä on melko vaaraton asia, mutta sitten joissakin tapauksissa tällaiset piirit muuttuvat hyvin vaarallisiksi, ja yksi merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa on se, että sieltä hankitut esineet ovat hyvin kalliita, ja silloin tietenkin olisi asiasta hyvä keskustella ammatti-ihmisen kanssa. Näet jos joku meedio-istunto sitten alkaa viedä henkilöä sellaiseen tilaan, että hän syytää kaiken rahansa tuollaiseen toimintaan, missä ”manataan henkiä”, niin silloin voidaan varmasti ajatella, että kyseessä on jonkinlainen ”ei valoa kestävä toiminta”. Tällaisessa ”meedio-istunnossa” voidaan tilaan johtaa typpioksiduulia tai siellä voidaan käyttää esimerkiksi opiaattisuitsutusta, jolloin tilaisuuden vaikuttavuutta sitten lisätään.

Ja tietenkin tuollainen erikoisefekti, kuten peili johon on kätketty nestekidenäyttö varmasti lisää tuollaisen esityksen uskottavuutta, ja aaveita voidaan saada aikaan esimerkiksi hologrammien avulla. Samoin esineitä voidaan liikutella huoneessa sähkömagneettien avulla. Eli tuolloin käytetään voimakkaita sähkömagneetteja, joita liikutellaan lattian alla, ja jos pöydissä on metallinpala, niin silloin ne liikkuvat ”itsekseen”. Ja lämpimät henkäykset saadaan aikaan joko puhaltamalla honkun niskaan henkäys esimerkiksi kumiletkun kautta tai sitten voidaan käyttää hiustenkuivaajaa. Joten tällaisia asioita voidaan ihmiselle tehdä hyvin helposti, jos hän ei ole varovainen kulkiessaan maailmassa, mikä kuhisee hyväksikäyttäjiä tms. onnenonkijoita.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,