Skip to main content

Henkilön käyttäytyminen kuvastaa sitä ympäristöä, missä hän on kasvanut


Jos ihmisen saama tieto jostain yhteiskunnallisesta ilmiöstä perustuu pelkkään median välityksellä saatuun tietoon, niin hänen käsityksensä ihmisistä on karikatyyri, ja kai esimerkiksi myös islamismia voidaan sanoa yhteiskunnalliseksi ilmiöksi. Muutenkin käsityksemme tuosta uskonnosta on melko rajoittunutta, eli uskomme että muslimi ei muuta tee kuin rukoile, tai heiluttele kadulla AK-47:ää ja polta USA:n presidenttiä esittäviä nukkeja, ja juoksentele länsimaiden lippujen yli. Samoin käsityksemme amerikkalaisesta kulttuurista on vähän samanlainen median vääristämä, missä poliisi juoksee ympäriinsä siviilipuvussa kravatti kaulassa, ja jokainen amerikkalainen omistaa tietenkin aseen, ja haluaa pommittaa arabeja.

Puvun käyttö on tietenkin sellainen asia, mitä kauheasti elokuvissa näytetään. syy tähän on se, että näyttelijä voi tuolloin vaihtaa vaatteita huomaamattomasti. Mutta jotkut myyntimiehet käyttävät jatkuvasti pukua, koska se ikään kuin antaa kaikupohjaa heille. Puvulla luodaan kuva osaavasta ihmisestä, joka tietenkin on koulutukseltaan vähintään juristi. Ja tuolloin pukua käytetään ihmisten jyräämiseen.

Ihmismieli on yllättävän ennustettavissa oleva paikka, jossa olevat käytös- ja tapa mallit periytyvät isältä pojalle. Kaikissa yhteiskuntaluokissa on tehtäviä, joita pidetään ikään kuin vähä-arvoisina. Esimerkiksi tietyissä laitoksissa WC-tilojen siivous teetetään kaikkein alimmilla yhteisön jäsenillä, eli mitään kovin tyylikkäitä nämä tiettyjen henkilöiden yritykset peitellä taustojaan esimerkiksi puolustusvoimissa tai rautatieasemilla eivät kyllä ole.


Kun katsotaan esimerkiksi henkilön ulkonäköä sekä esiintymistä, niin tietenkin on olemassa ihmisiä, joille sanotaan vähemmän kuin toisille, ja jos ihmiselle ei mitään koskaan sanota, niin silloin tietenkin käy joskus niin, että henkilö ikään kúin ampuu roolinsa yli, jolloin hänestä tulee karikatyyri, joka saattaa herättää hieman hilpeyttä kadulla. Se että ihmisellä ei ole mitään yhtymäkohtaa normaaliin elämään saa hänet joskus käyttäytymään todella omituisesti. Tässä tekstissä sanoilla “normaali elämä” tarkoitetaan esimerkiksi tuon henkilön ystävien sekä muiden hänen seurassaan olevien henkilöiden tulo- sekä muita taustoja.


Jos normaalissa yhteiskunnassa asuva ihminen esimerkiksi muuttaa asumaan  amish-yhteisöön, niin hän on tietenkin näistä ihmisistä aivan kuin joku “UFO”, kuten joissain piireissä on tapana sanoa. “Normaali yhteiskunta” tarkoittaa siis sitä ympäristöä, missä enemmistö valtion alueella asuvista ihmisistä elää. Vaikka joku “hiphop”-nuori saattaa olla omissa piireissään liikkuessaan melko huomaamaton, ja sulautua hyvin ympäristöön, niin tuossa “amish-yhteisössä” hän varmasti pistää silmään.


Sama koskee eurooppalaisia, jotka matkustavat esimerkiksi arabiaan. On paljon ihmisiä, jotka kuvittelevat, että eurooppalainen “agentti” voisi kävellä siellä ympäriinsä burkhaan pukeutuneena, ja kukaan ei häntä huomaisi. “Agentti” voi tarkoittaa esimerkiksi huomaamattomasti toimivaa yliopiston opiskelijaa, joka haluaa tutkia islamilaista elämäntapaa, niin että häntä ei itseään havaittaisi, ja ihmiset toimisivat normaalisti hänen lähellään.


Parhaat versiot tästä ideasta ovat sellaisia, että esimerkiksi DELTA-FORCE soluttautuisi tuohon klassiseen arabinaisen asuun pukeutuneena johonkin kaupunkiin. Voin sanoa että se ei välttämättä ole kovin hyvä ajatus, koska saattaa olla, että he eivät välttämättä tiedä, että mistä arabimies sitten erottaa, että onko kyseessä nainen vai naiseksi pukeutunut mies? Mutta jos ajatellaan kuvitteellista tilannetta, että joku ihminen olisi syntynyt jossain toisella planeetalla tai avaruusasemalla, ja sitten hänet tuodaan Maan pinnalle, ja tehtäväksi annettaisiin selvittää se, miten ihmiset oikeasti eläisivät. Se miten hän tuolle asemalle on joutunut tai miten tuo hypoteettinen asema on tuonne avaruuteen tässä käyttäytymistieteellisessä  tehtävässä on sivuseikka.


Siellä olevat ihmiset tai olennot eivät ole koskaan käyneet Maassa, vaan heidän ainoa tietolähteensä planeetastamme on tiedutelutieto, mitä he ovat keränneet mediasta, sekä muilla tiedusteluvälineillä. Miltä tuollaisen olion mielestä me mahdamme näyttää? Olisi varmasti hupaisaa, jos hän valitsisi asunsa esimerkiksi MTV:n musiikkivideoiden mukaan, ja tietenkin hänellä olisi varmaan muitakin stereotypioita päänsä sisällä, jos hänen kaikki tietonsa meidän yhteiskunnastamme rajoittuisi siihen, mitä hän median avulla on saanut hankittua. Media antaa yhteiskunnastamme hiukan rajoitetun kuvan, missä esimerkiksi kadut kuvataan todella vaarallisena ympäristönä, ja kuten varmaan tiedämme, niin elokuvissa esitellyt tuotteet ovat oikeasti hyvin paljon erilaisia, kuin mitä ne oikeassa elämässä ovat, eli ihmiset käyttävät niissä pukuja, ja muutenkin toiminta on sellaista, että sitä ei oikeassa elämässä näe.


Kun puhutaan esimerkiksi normaalista yhteiskunnasta, niin tietenkin media varmasti antaa siitä aina hiukan vääristyneen kuvan, koska kukaan tuskin tulee koskaan tekemään kahden tunnin dokumenttia tavallisesta päivästä Helsinkiläisellä kadulla, missä ihmiset toimivat ilman, että he näkevät kameroita tai kukaan ei heidän normaalia kaupassa kassalla tapahtuvaa asiointiaan äänittäisi salaa, jolloin kyseessä olisi oikea asiakaspalvelutilanne, jossa henkilö kohtaa oikean asiakaspalveluvirkailijan, ja tietenkin asiakaspalvelua antava henkilö kohtaisi oikean asiakkaan, joka toimisi täysi aidossa tilanteessa, mitä ei olla koskaan varmaan esitetty siloittelematta.

Ja tuo tilanne varmasti poikkeaa paljon siitä, mitä noiden yhtiöiden tekemissä esittelyvideoissa on näytetty. Videoilla kukaan ei koskaan ole väsynyt, ja hänellä on aina täysin sopivat vaatteet. Samoin jokainen palvelutilanne päättyy aina siten, kuin asiakas olisi oikeassa. Kaikki asiakkaat eivät ole oikeassa, vaikka yhtiön johto niin sanoisi. Ja varsinkin ovelta-ovelle kauppiaille tehdään joskus sellaista, että heillä siivoutetaan asuntoja, tai vaaditaan seksipalveluita, jotta asiakkuuskandidaatti eli “liidi”sitten laittaisi nimensä korttiin, jota vastaan tuo yhtiö antaa hänelle kilometrikorvauksen.

avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,