Skip to main content

Miksi yksityisen ihmisen suorittama valuutan tukiosto ei ole järkevä toimenpide, ja miksi suursijoittajan ei välttämättä ole järkevää poseerata ministerin kanssa lehtien etusivuilla?



Valuutan ongelma on se, että se ei ole mitenkään vakaa, vaan kaikki maailman valuutat kelluvat. Se johtuu siitä, että kaikkien maiden reaalitalouden arvo on moninkertainen kultakantaan nähden, ja se sitten luo talouteen epävakautta, mikä näkyy valuutta- sekä osakekurssien vaihteluna. Reaali- eli todellisen talouden vakaus on tärkeää silloin kun ulkomaiset sijoittajat sijoittavat rahojaan johonkin valtioon. Näet jos valuutan arvo alkaa pudota, niin silloin tietenkin he saavat vähemmän rahaa sijoituksistaan. Ja sen takia on hyvin tärkeää, että valuutta tai sen arvo olisi mahdollisimman vakaa. Vaikka esimerkiksi vajaa prosentin muutos valuutan arvoon eivät ehkä vaikuta tavallisen ihmisen matkailua varten vaihtamaan valuuttaan, mutta jos sijoitettavan summan määrä on miljardeja euroja, niin silloin tuollaisilla pienillä korotuksilla on valtava merkitys.

Tuolloin pitää muistaa, että kun rahaa tuodaan maahan. niin silloin sen ulkoisen arvon olisi hyvä olla mahdollisimman pieni, mutta kun rahaa viedään pois maasta, niin tuolloin sen arvon olisi vaihtajan kannalta olla mahdollisimman suuri, jotta kohdevaluuttaa tulee silloin vaihdossa mahdollisimman paljon. Mutta jos valuutan arvo kasvaa nopeasti, niin silloin seurauksena voi olla valuuttapako, kun suursijoittajat vaihtavat operointivaluuttaa toiseen, jolloin pelkkä rahan vaihto tuo voittoja. Ja valuuttakeinottelijat pelaavat valtavilla summilla kerrallaan. Joten tuolloin seurauksena voi olla tilanne, missä joku sijoittaja sitten alkaa vetää valuuttaa ulos maasta, kun tuo miljardien siirto ulkomaisen valuutan pohjalle tulkitaan paniikkireaktioksi, joka voi johtua vaikka siitä, että tuossa maassa epäillään olevan haluja sosialisoida tuota ulkomaista omistusta. Ja tietenkin se että tuo sijoittaja kuvataan ministerien seurassa tehostaa tuon teon vaikutusta, koska muut sitten olettavat hänellä olevan sisäpiirin tietoja hallituksen suunnitelmista. Tuo sitten tuo eteen lisäarvoksi kutsutun efektin, mikä lisää teon vaikuttavuutta.

Tuota arvoa vakautetaan sillä, että keskuspankit pidättävät osan rahaliikenteestä itsellään, ja tarpeen vaatiessa suorittavat tukiostoja muiden maiden valuuttojen vakauttamiseksi. Mutta kun yksityinen ihminen alkaa suorittaa tukiostoja, niin tulos ei varmaan ole mikään toivottava, koska tuolloin rahaa vain katoaa liikenteestä. Jos valuutan tukiostoja tekee toinen valtionpankki, niin silloin sitä voidaan pyytää mitätätöimään tuo valuutta, mikä on päätynyt sen holvehin, mutta jos yksityinen ihminen ostaa valuuttaa, niin silloin se jää makaamaan hänen tileilleen. Ja tuloksena on tilanne, missä keskuspankki näkee valuutan olevan olemassa, mutta se ei pääse siihen suoraan käsiksi, jos raha on siirretty ulkomaille. Ja tällä tavoin voidaan valuutan arvoa vaihdella, mikä sitten vaikuttaa suuren luokan sijoitusten arvoihin.

Tuolloin sen täytyy varoa, ettei valtio paina liikaa seteleitä tai laske liikkeelle liikaa virtuaalivaluuttaa, jotta rahan arvo ei alkaisi laskea. Ja jos yksityinen ihminen alkaa suorittaa tukiostoja, niin silloin tuloksena on deflaatio, jossa liikkeellä on liian vähän rahaa. Kun ulkomaiset sijoittajat katsovat, että kannattaako EU:hun tai johonkin sen osa-alueeseen sijoittaa rahaa, niin silloin tietenkin seurataan korkoja. Noiden korkojen suuruus kertoo siitä, missä tilassa EU:n talous on, ja jos korko on korkea, niin silloin se kertoo huonosta taloudellisesta tilanteesta.

Näet silloin korkea korko kielii siitä, että pankki haluaa nopeasti rahansa takaisin. Kun puhutaan keskuspankin määräämistä koroista, niin täytyy muistaa se, että se on pankkien pankki, joka laskee rahaa liikkeelle, ja se asioi muiden pankkien välityksellä yksityisten kansalaisten kanssa. Rahan arvoon vaikuttaa se, kuinka luotettavalla pohjalla valtiontalous on, ja yhteiskuntarauha on hyvä mittari siitä, että pystyykö valtio hoitamaan talouttaan. Kun puhutaan talouden tervehdyttämisestä, tai siitä miten talouden romahdus muuttuu yhteiskunnan rauhattomuudeksi, niin syy siihen on se, että jos talous romahtaa, niin valtioon syntyy silloin valtava määrä työttömiä.

Ja työttömät eli joutilas väki ei muuten suoraan rupea kapinoimaan, mutta jos he eivät saa ruokaa kaupoista sekä muita tarpeellisia hyödykkeitä, niin silloin alkaa jollain pinna kuumeta. Tuolloin valtio yleensä palkkaa lisää poliiseja hillitsemään mellakoita, mutta se mikä saa ihmisten pinnan palamaan ei ole suinkaan pelkkä köyhyys vaan rikollisuus, mikä johtuu valtion huonosta taloudellisesta tilasta. Kun valtion talous romahtaa, niin se ei suoraan aiheuta mellakoita, vaan se että ihmisillä ei ole varaa ruokaan aiheuttaa rikollisuutta. Johon sitten vastataan palkkaamalla poliiseja, mutta mitä tehdään jos valtiolla ei ole rahaa palkata poliiseja? Tuolloin tietenkin voidaan perustaa yksityisiä järjestyspartioita, mutta kuitenkin tilannetta voidaan hoitaa muullakin kuin väkivallan avulla.

Eli ihmisille voidaan jakaa leipää tai tarjota aterioita, jotta he saavat sitten mahansa täyteen, jolloin ei tarvitse lähteä rikoksen poluille. Väkivaltakoneistosta ei ole valtiolle sinällään mitään iloa, koska se tuo sille vain menoja. Kun puhutaan valtion kyvystä hoitaa omia asioitaan, niin silloin tietenkin se, että perustetaan yksityisiä järjestyspartioita kertoo siitä, että sen kyky turvata kansalaisiaan ontuu. Kun keskustellaan esimerkiksi sosialisoinnista, niin silloin varmasti kaikki sijoittajat menettävät uskonsa valtiota kohtaan. Valtio näet hankkii tulonsa verorahoilla, eli jos ulkomaiset sijoittajat lähtevät pois, niin silloin valtio ei saa yrityksiltä verotuloja. Ja jos valtio ei sitten palkkojaan voi maksaa, niin kuka sen töihin sitten lähtee.

Ulkomaisten sijoittajien tärkeys piilee siinä, että he tuovat valtioon niin sanottua tuoretta rahaa, kun taas sisämarkkinoiden ongelmana on se, että valtion kannalta siinä vain kierrätetään omaa rahaa taskusta toiseen. Ja tärkein asia valtion talouden kannalta on se, että sen teollisuus saisi vietyä tavaraa sen rajojen ulkopuolelle, tai vielä upeampi asia olisi saada maahan ulkomaisia yrityksiä, jotka maksaisivat veroja Suomeen. Mutta kuka sitten maahamme tulee tehdasta johtamaan, jos hän sitten saa kadulla turpiinsa, tai televisiossa esitetään kuinka mellakkakaasu lainehtii kaduilla, ja epämääräiset pilottimiehet heiluttelevat hakaristilippuja, ja suorittavat kyydityksiä itärajalle.

marxjatalous.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,