Skip to main content

Sivilisaatio voi käyttäytyä kuin heinäsirkkaparvi, jos sen kotiplaneetta tuhoutuu.Sivilisaatio voi käyttäytyä kuin heinäsirkkaparvi, jos sen kotiplaneetta tuhoutuu.



Yllä on NASA:n ottama kuva Rapusumusta (Messer 1), joka on syntynyt, kun tuolla paikalla ollut tähti on räjähtänyt kappaleiksi supernovana. . Kun tähdet polttavat niiden energiavarastot loppuun, niin ne laajenevat punaisiksi jättiläistähdiksi, jotka polttavat niitä kiertävät planeetat poroksi. Tämä tietenkin merkitsee elämän päättymistä planeetalla, joka sijaitsee meidän tuntemallemme elämänmuodolle välttämättömänä pidetyllä elämänvyöhykkeellä, missä on juoksevaa vettä. Tietenkin tuolla planeetalla mahdollisesti elävällä lajilla voi olla niin pitkälle kehittynyttä teknologiaa käytössään, että se voi evakuoitua sen omassa tähtijärjestelmässä sijaitsevalle planeetalle, joka on tuolloin paremmalla etäisyydellä tuosta keskustähdestä.

Mutta punaisen jättiläistähden elämä ei kestä loputtomiin, ja kun tuo tähti sitten käyttää ydinpolttoaineensa loppuun, niin sitten se lopettaa elämänsä joko novapurkauksena tai supernovaräjähdyksenä. Ensin mainitussa tähti syöksee ulkokerroksensa avaruuteen ja jälkimmäisessä koko tähti räjähtää, jättäen.jälkeensä vain neutronitähden tai mustan aukon. Novasta jää jäljelle valkoinen kääpiötähti, joka hitaasti viilenee. Neutronitähti taas jää avaruuteen kieppumaan pulsarina, joista tunnetuin on Krapusumun pulsari.Jos tähden.massa on riittävän suuri, niin se luhistuu mustaksi aukoksi, josta edes valo ei pääse lähtemään pakoon.

Supernova sekä nova ovat siis sellaisia tapauksia, että koko kuolevan tähden koko massa puristuu kokoon, kun sen pintaa kannattelevat ydinreaktiot loppuvat. Tuolloin painovoima painaa tähden kasaan, mikä saa aikaan räjähdyksen, missä vapautuu saman verran energiaa, kuin mitä tähti on koko olemassaolonsa aikana tuottanut. Jos supernovaa ajatellaan sivilisaation kannalta, niin tuolloin vapautuvaa energiaa voisi tuo sivilisaatio käyttää pakomatkaansa. Näet tuon keskustähden räjähdettyä ei tuossa aurinkokunnassa ole energianlähdettä, mikä tuo tuolle aurinkokunnalle ja sen mahdollisille elämän muodoille energiaa. Tuolloin täytyy sivilisaation etsiä uusia energianlähteitä kuten fuusiovoima. Eli se voisi rakentaa keinotekoisen auringon, mihin se johtaa vetyä, ja jossa palavaa ydintulta pidetään yllä lasersäteillä.

Mikäli  tuo reaktio ei vapauta tarpeeksi energiaa, jotta se jatkuisi spontaanisti, niin silloin ainoa ratkaisu energian tuottamiseksi on käyttää uraania. Mutta mikään pysyvä ratkaisu ei fissiovoima ole, koska uraania ei maailmankaikkeudessa ole rajattomasti. Todellisuudessa kyseessä on maailmankaikkeuden harvinaisin alkuaine, jota ei missään ole kovin paljoa. Jos fissiovoimaa joudutaan tuottamaan kokonaiselle sivilisaatiolle satojen vuosien ajan, niin silloin tietenkin nuo energiavarat ovat äärimmäisen pienet. Joten todella mielikuvituksellinen ajatus olisi sellainen, että tuo sivilisaatio hyödyntäisi tuota mustaa aukkoa matkustaakseen uuteen aurinkokuntaan, joka toivon mukaan ei ole omamme. Koska tuolloin kyseessä voisi olla maailmojen sota, missä tuo sivilisaatio olisi sitten päättänyt tehdä meidän lajistamme orjia.

http://www.space.com/29999-stephen-hawking-intelligent-alien-life-danger.html 
Kuvitteellinen tilanne, joka voisi esittää
sivilisaation evakuotumista
joltain planeetalta

Mutta kun ajatellaan tuota supernovan antamaa energiaa, niin silloin nuo humanoidit voisivat toimia siten, että he peittävät koko tähden piipaneeleilla, joita vaaditaan sitten valtavan paljon, ja kun supernova räjähtää, niin he sitten varastoivat tuon sähkötehon alusten sisällä oleviin akkuihin, joilla he sitten voivat matkata universumissa kohti seuraavia tähtijärjestelmiä, ja pahimmillaan heistä voisi kehittyä eräänlainen kosminen heinäsirkkalaji, joka matkaa tähdestä toiseen, ja käyttää niiden energiaa sekä raaka-aineita omaksi hyödykseen. Heillä voisi olla käytössään kuolemantähtiä, joilla he sitten ampuvat planeettoja kappaleiksi, Vaikka Tähtien Sodassa esitetty taisteluasema on hiukan mielikuvituksellinen, niin se kuitenkin on mahdollinen toteuttaa.

Planeettaan suunnataan tuolloin antimateriasta koostuva ionisuihku, joka pysäytetään sen ytimessä, jolloiin planeetan ydin räjähtää, ja syöksee iskuaallon sen litosfääriin. Tuolloin planeetta repeää kappaleiksi. Tai sitten tuo supersivilisaatio saattaa käyttää ohjusta, joka lähestyy kohdeplaneettaa noin 25-50% valon nopeudesta, ja tuolloin sanotaan vaikka 200 tonnia painavan aluksen aikaansaama kineettinen energia repii planeetan kappaleiksi. Tuolloin nuo kappaleet voidaan ohjata humanoidien tehtaisiin, jotka sitten valmistavat heille uusia aluksia, kun vanhat alukset kuluvat loppuun.

Stephen Hawkingin mietteitä alieneista: https://www.youtube.com/watch?v=CjiRb1sy0sQ

Eli jos tuo kohdeplaneetta räjäytetään, niin silloin humanoidit voisivat käyttää kaiken sen materiaalin omien alustensa valmistamiseen. Ja silloin tietenkin myös mitään biovaaraa ei ole, kun alusten valtavan tehokkaat tuotantoyksiköt imevat noiden räjäytysten yhteydessä vapautunutta debristä sisäänsä, ja kuumentavat nuo kappaleet laavaksi, josta sitten valetaan koneenosia sekä uusien alusten komponentteja. Ja kun kaikki planeetat on hyödynnetty, niin sitten humanoidi voisi räjäyttää tuon tähtijärjestelmän keskustähden peittämällä sen peileillä, jolloin he voisivat luoda hallitun supernovan. Tuolla tavoin alukset voisivat matkustaa kohti uutta tähteä joko painovoimalinkoa tai madonreikää hyväksikäyttäen.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,