Skip to main content

Trump kumosi sitten Obamacaren, mutta miksi hän tuon teon teki?

Trump allekirjoitti asetuksen, jolla hän kumoaa osan sosiaaliuudistuksesta, joka tunnetaan nimellä "Obamacare". Se miltä osin tuo uudistus sitten on kumottu on jäänyt hiukan epäselväksi, ja jostain kumman syystä en usko että Trump tätä uudistusta lopullisesti kaataa. Näet kyseessä on kuitenkin melko tärkeä asia, ja monen senaattorin asema riippuu siitä. Vaikka USA:n presidentti on maailman mahtavimpia miehiä, niin sisäpolitiikassa hänen valtansa on rajallinen, ja kun ajatellaan Trumpin taustaa, niin hän on nimen omaan liike-elämän presidentti. Eli hänen äänestäjänsä ovat niitä "amerikkaalaisen unelman" ilmentymiä, jotka toimivat yksityisen sektorin yrittäjinä tai talouselämän vaikuttajina. Ja kun mietitään nimenomaan sosiaaliuudistusta, niin silloin tietenkin nämä asiat ovat juuri tavallisia amerikkalaisia lähellä, kuten ne ovat myös tavallista suomalaista koskettavia asioita, jos henkilö sattuu olemaan suomalainen ja asumaan Suomessa.

Kun ajatellaan Trumpin sekä Obaman eroja, niin silloin tietenkin täytyy muistaa se, että Trump on hiukan karkea Obamaan verrattuna, ja hän käyttää paljon sosiaalista mediaa, jossa hän sitten käyttää liike-elämästä tuttua kieltä, mikä voi olla hiukan karkeaa. Ja hänen käytöksensä on muutenkin hiukan töksähtelevää, mutta uskon että tämä mies tulee sitten muuttumaan valtiomieheksi. Eli hän on oikeasti varmaan tarkoittanut ihan hyvää, mutta hiukan voisi sitä artikulaatiota muuttaa sellaiseksi, että se sopii USA:n presidentin suuhun. Mutta kun palataan siihen paljon puhuttuun "Obamacareen", niin silloin tietenkin joillekin on tullut yllätyksenä, että tuota amerikkalaista "sote-uudistusta" on arvosteltu. Nämä "Obamacaren" arvostelijat ovat käyttäneet sellaista argumenttia, että sillä on ikäänkuin ostettu suosiota tuolle presidentille. Ja tietenkin amerikkalaisen unelman mukaan jokaisen ihmisen tulisi pärjätä omillaan, ja rakentaa itse oma onnensa.

Tuota periaatetta kutsutaan termillä "self made man". Sen mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus menestyä elämässään, vaikka hän ei kaikkia miellyttäisi, ja mitä se muilla mitenkään kuuluu, mitä toinen ihminen tekee. Tämä amerikkalaisen yhteiskunnan kulmakivi on peräisin uudisraivaajien ajoilta, jolloin oli vain "suo kuokka ja Jussi". Meitä suomalaisia kuitenkin hiukan pelottaa amerikkalaisessa yhteiskunnassa se, että siellä on niin kauhean huono sosiaaliturva, mutta silloin varmasti unohdetaan sellainen asia, että on paljon ihmisiä, joiden ainoa tapa käyttää sosiaaliturvaansa on alkoholin nauttiminen. Kun mietitään sitä, mitä esimerkiksi suomalaisen sosiaaliturvan kääntöpuoli on se, että kun ihminen saa rahaa ikään kuin tyhjästä, niin jotkut työttömät sitten passivoituvat. Se johtaa siihen, että muutamilta ihmisiltä jää "korkki auki", ja siitä seuraa sitten alkoholiongelmia, sekä oksentelua ja räyhäämistä pihoilla ja rappukäytävissä.

 Sekä muita alkoholismiin kuuluvia asioita, joista välillä voidaan lukea lehdistä,  Se mikä "self made man"- aatteessa on hiukan pelottavaa, on se että ihminen ikään kuin jätetään yksin rakentamaan omaa elämäänsä. Mutta toisaalta en tätä asiaa niin kauhean huonona sitten kuitenkaan näe, koska monesti ihminen, joka haluaa yrittää ei saa mitään muuta kuin lämmintä kättä, kun hän tarvitsee jotain suvultaan tai ystäviltään. Jos yhtiö sitten alkaa yllättäen menestyä tai juoksupoikana aloittanut henkilö nousee jonkun yhtiön johtoon, niin silloin alkaa ystäviä löytyä. Mutta toisaalta silloin kyllä muistetaan yleensä myös jokainen tuolle henkilölle tarjottu makkara tai kahvikuppi.

Toisaalta taas jos henkilö sitten joutuu työttömäksi, niin silloin saattaa ystäväpiiri lähteä pois hänen läheltään. Se juuri on näet ihmisluonteen ikävin puoli. Kun ihmisellä menee huonosti, niin silloin hänet aina hylätään, koska kukaan ei halua olla "looserin" kaverina. Mutta menestyjiä aina muistetaan yhteiskunnassa. Ja juuri tämän asian takia esimerkiksi johtajien pojilla ja tyttärillä on todella paljon ystäviä, ja ihmiset pelkäävät sellaista henkilöä, joka kohoaa ryysyistä rikkauksiin. Hän on silloin kokenut myös työelämän varjopuolet, ja sen kuinka pomo saattaa olla hyvin ikävä ihminen. Ja toki tuolloin työpaikoilla pelätään kostoa, kun ihminen jolle on vain karjuttu töissä astuu yhtiön johtoon, mikä ei sitten varmaan ole mukava asia niistä ihmisistä, jotka ovat hänet ehkä aikoinaan hylänneet. Kun ajatellaan Trumpia, niin hän on USA:n presidentti, jonka valitsee USA:n kansa.

 Tietenkin hän ymmärtää, että missään nimessä USA:n teollisuutta ei palvele se, että maa rakentaa ympärilleen tullimuureja tai suhtautuu innovaatioihin vihamielisesti. Eli sen pitäisi päästä valitsemaan maahanmuutajien joukosta ne ihmiset, joiden ajatuksia sen teollisuus voisi hyödyntää maailmassa, missä kehitys ja innovaatio kulkevat eteenpäin nopeammin kuin koskaan ennen, ja jossa jokainen ihminen voi saada saman medianäkyvyyden kuin USA:n presidentti. Ja koskaan ennen ei maailma ole ollut niin pieni kuin nykyään, ja siksi on tärkeää, että yritykset saavat mahdollisimman laaja-alaista innovaatiota käyttöönsä, koska jos yhtiö jää polkemaan paikoilleen, niin silloin sen tuotteet vanhentuvat, ja ihmiset menettävät kiinnostuksen niitä kohtaan. Ja vaikka me emme ehkä halunneet Trumpia amerikan presidentiksi, niin hänet on USA:n kansa siihen tehtävään valinnut, joten tuon miehen kanssa pitää sitten seuraavat neljä tai kahdeksan vuotta elää.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,