Skip to main content

Eläinten pitäminen on vastuunalaista toimintaa, ja jos ihminen ei pysty tai halua eläimiä pitää, niin miksi hän niitä sitten ylipäätään hankkii?



Eläinten kohtelun elokuvia kuvattaessa tulisi olla sellaista, että myös se nauttii kuvauksista, enkä usko että kukaan haluaa nähdä elokuvaa, jossa on eläimiä rääkätty. Eläinrääkkäys on pöyristyttävä rikos, jonka vakavuutta ei oikeastaan kovin moni ilmeisesti käsitä, ja siksi siitä pitäisi sitten vähän keskustella kaikkien ihmisten kanssa. Jos eläintä rääkätään tai muuten kohdellaan kaltoin, niin silloin voi olla seurauksena se, että tällainen luontokappale sitten hyökkää ihmisten kimppuun tai pahimmillaan levittää jotain tappavaa sairautta kuten rabiesta ihmisten keskuuteen. Kaltoin kohtelu tarkoittaa nimittäin tässä tekstissä nimenomaan rokotusten sekä terveystarkastusten laiminlyöntiä, että eläimen jättämistä ulos yöksi ilman valvontaa.

Monet ihmiset eivät usko, miten vaarallisia esimerkiksi rabiesta sairastavat kissat voivat olla, koska niiden purema levittää tuota kammottavaa sairautta ihmisten keskuuteen, ja kun ajatellaan esimerkiksi koiria, niin silloin kyseessä on eläin, joka voi tappaa ihmisen hyvinkin helposti. Ongelmia tulee jatkuvasti esimerkiksi taistelukoirien kanssa, joiden haltija on usein pentutehtailija, joka ei noista eläimistä sitten välitä tippaakaan, vaan hän haluaa nähdä brutaalia sekä täysin moraalitonta ”urheilua”, jossa koirat surmaavat toisiaan, ja tällaiset kilpailut ovat täysin tuomittavia. Joillekin ihmisille ei ole täysin selvää sellainen asia, että jos tuollainen taistelukoira sitten pääsee vapaaksi, niin se sitten voi yllättäen hyökätä jonkun ihmisen kimppuun.

Mutta tietenkin se on vielä kauhistuttavampi ajatus, että taistelukoirille syötetään joskus amfetamiinia, jotta ne kestäisivät paremmin kipua. Ja äärimmäisissä tapauksissa on ollut todisteita siitä, että eläimiin on tartutettu esimerkiksi rabiesta, jotta ne taistelisivat kuolemaan asti. Tuota tekniikkaa on käytetty esimerkiksi tilanteissa, missä taistelukentille on päästetty koiria, joiden tehtävänä on ollut herättää kauhua vihollisen keskuudessa. Eli kun vihollinen on lähestynyt, niin taistelukentillä on avattu häkkejä, joista nuo koirat on päästetty heidän kimppuunsa, ja tuota taktiikkaa on käytetty esimerkiksi joissain historiallisissa sodissa kuten 30-Vuotisessa sodassa, koska silloin jo tiedettiin, että rabies tarttuu toiseen eläimeen tai ihmisiin tuon taudin saastuttaman eläimen purressa tätä.

Siksi esimerkiksi joihinkin kaupunkeihin heitettiin rabieksen sairastuttamia rottia tai koiria sen vastarinnan kukistamiseksi. Tällaista taktiikkaa käytettiin kuulemma esimerkiksi Berg Op Zoom nimisen kaupungin taistelussa, jossa piirittäjät halusivat rosvota sen kellareihin varastoidun kullan, jotta Wallenstein pystyisi maksamaan palkkasoturiensa palkkiot. Mutta kun palataan eläinten kohtelemiseen, niin silloin jos ihminen kohtelee eläintään välinpitämättömästi, niin että se jätetään jopa kovalla lumipyryllä ulos, niin silloin hän kyllä kohtelee samalla tavoin myös muita ihmisiä. Ja itse kyllä ihmettelen, että miksi joku ylipäätään hankkii eläimiä, jos ei niitä halua sitten edes hoitaa? Eli mitä hyötyä tai iloa kenellekään on hankkia koiria johonkin pihalle seisomaan johonkin juoksunarun päähän?

Jos koira hankitaan, niin silloin tietenkin on varmaan ostajalla tiedossa, että sen pitäminen vaatii hiukan vastuuta, ja että koira vaatii saman verran liikuntaa kuin ihminen. Joten mitä varten koiria on hankittu, jos niiden kanssa ei sitten kuitenkaan haluta olla. Jos kotieläimestä ei mitään muuta kuin haittaa ole, niin sen voi jättää ihan oikeasti hankkimatta. Koira on todella kallis hankinta, ja se pitää sitten tietenkin rokottaa ja muutenkin ruokkia. Mielestäni kaikkien eläinkauppiaiden pitäisi tarkastaa se, että eläimen ostaja ei ole eläintenpitokiellossa, koska se voi kieliä pahoista sosiaalisista vaikeuksista. Mielestäni olisi myös tärkeää, että jos henkilö on eläintenpitokiellossa, niin hän ei silloin saisi myöskään ihmisiä hoitaa.

Ja naapurit sitten kyllä näkevät, että pihalla on koira, ja haukkuminen kuuluu todella kauas, jos sitä ei mitenkään huomioida. Koira pitää kouluttaa, jotta siitä olisi muutakin kuin haittaa. Mikäli se opetetaan olemaan hiljaa, niin silloin tietenkin myös naapureilta tulevat valitukset vähenevät huomattavasti. Jos koiraa ei valvota kunnolla, niin se voi sitten päästä irti pannastaan, ja sitten lähteä juoksentelemaan kaduille. Pentutehtailijoiden kohdalla pahinta on sellainen asia, että he eivät välttämättä edes tiedä montako koiraa heillä on, ja sitten seurauksena on tilanne, missä koiran pakoa ei edes huomata, jolloin seuraukset voivat olla hyvin vakavat.


http://www.radionova.fi/uutiset/ilmiot/uutuuselokuvan-ensi-ilta-peruttiin-elainraakkayskohun-takia-137814?utm_source=mtv.fi&utm_medium=frontpage&utm_campaign=ulkoinen+nosto

vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,