Skip to main content

Säännöllinen unirytmi ja hyvät elämäntavat tehostavat työntekoa huomattavasti


Kun keskustellaan unirytmeistä sekä elämäntavoista, niin voidaan sanoa, että nämä asiat ovat tietenkin yksilöllisiä. Mutta voidaan sanoa, että missään nimessä ei ole sama, miten paljon ihmiset nukkuvat yössä. Kuitenkin esimerkiksi työelämässä on paljon ihmisiä, joiden mukaan he nukkuvat vaikkapa kuusi tuntia yössä, mikä ei varmaan kuitenkaan ole totta, tai sitten ihminen nukkuu päiväunia.

Muutenkin on erittäin vaikeaa arvioida ihmisen todellista unirytmiä, koska saattaa olla niin, että hän ei nukahtaessaan katso kelloa ollenkaan. Ja jos vaimo tai mies ei vieressä sitten huomaa nukahtamista, niin silloin tietenkin saattaa olla niin, että tuo henkilö on nukkunut kuitenkin pari tuntia pidempään, kuin mitä hän on muille kertonut. Tai sitten hän  kertoo satuja. Kun puhutaan siitä, että kannattaako stressitilanteessa ensin hoitaa unettomuutta, liikunnan puutetta vai huonoa syömistä, niin voidaan sanoa, että nämä asiat ovat yleensä kuin ympyrä.

Nämä asiat ovat toisistaan riippuvia, ja jos ihminen syö jatkuvasti huonosti eli käristeitä sekä välttää liikuntaa, niin silloin ei myöskään uni tule silmään. Eli kun töissä ei jaksa tehdä mitään, ja ruokatunnilla syödään sitten ties mitä, niin illalla varmasti ei tee mieli lähteä kävelemään. Ja seurauksena on kierre, mikä saattaa johtaa henkilön sairaalaan, koska hän väsyy työhönsä. Kun puhutaan esimerkiksi työpaikan sähköpostien käytöstä ennen nukkumaan menoa, niin silloin varmasti kannattaa olla suhteellisen virkeä, kun niitä katselee, mutta ongelmia voidaan ratkoa hankkimalla kaksi puhelinta,  joista toista käytetään vain työasioissa.

Ja jos puhutaan kotikoneen liittämisestä yhtiön verkkoon, nìin toki sitten voidaan työtehtäviä varten hankkia toinen kone, niin ei niitä työkoneita tarvitse käyttää pelaamiseen. Säännölliset elämäntavat ovat asia, mistä aina välillä keskustellaan erittäin pitkään. Ja aina joskus joku saa päähänsä, että esimerkiksi puhelimen herätyskello ei ole sopiva väline herätyskelloksi. Eli tuolla tavoin saadaan ihmisille mukava pieni herätyskello pöydälle, jotta kaikki sitten tietävät, että hän käy töissä. Kuitenkin voidaan sanoa, että unihäiriöt ovat erittäin ikäviä asioita, koska ne aiheuttavat ärtyisyyttä, virheitä sekä työajan hukkkaamista, kun henkilö torkkuu päätteensä ääressä. Tai jos esimerkiksi autoa ajava henkilö on väsynyt, niin silloin hän voi aiheuttaa pahan onnettomuuden.

Se että ihminen on herkkä sähkömagneettisille kentille saattaa aiheuttaa sellaisen tielanteen, että joidenkin mielestä on hyvä laittaa tuo WLAN-asema pois päältä yöksi, jotta mitään sähkömagneettisia kenttiä ei sitten tule asuntoon. Kuitenkin tuolla tavoin voidaan myös kontrolloida perheenjäsenten ja varsinkin lasten netinkäyttöä, eli kun mennään nukkumaan, niin silloin voidaan tukiasemasta katkaista virta, jotta yö sujuu rauhallisesti. Jos mietitään sitä, että kannattaako työuupumuksen takia hakeutua pitkälle sairaslomalle, niin asia on tietenkin jokaisen omassa harkinnassa.

Kuitenkin jos esimerkiksi unilääkkeitä aletaan määrätä, niin silloin tietenkin jossain tilanteissa saattaa unilääke auttaa, mutta tässä tapauksessa kuitenkin asioista pitää neuvotella lääkärin kanssa. Eli se että auttaako unilääke, vai tarvitaanko tehokkaampia menetelmiä riippuu täysin tapauksesta, ja se että ihmiselle saadaan sitten oikea valmiste vaatii tietenkin lääkärin konsultaation asiasta. Ja jos totuuden haluatte kuulla, niin näissä tapauksissa sitten usein tulee esiin se, miksi lääkäri lukee niin paljon asioita, joten mitään ylimaallisia ohjeita ei ole edes olemassa, ja lääkkeen määrääminen vaatii aina oikeasti koulutetun ammatti-ihmisen tekemän arvion tapauksesta.

Kun taas puhutaan B-todistuksesta, niin silloin saattaa myös hiukan ongelmia tulla eteen, jos lääkäri arvioi tapauksen olevan sellainen, että se ei vaadi eläkkeelle siirtymistä. Eli nämä työkykyasiat ovat niin yksilöllisiä, ja toiset pystyvät hyvin työskentelemään melussa, kun taas toiset vaativat ehdotonta hiljaisuutta. Eli  melu vaikuttaa toisiin ihmisiin eri tavoin kuin toisiin, ja jotkut voivat kuunnella musiikkia koko päivän, kun taas toisille jopa oven kolahdus on liikaa. Ja ainakin joissain tapauksissa lääkitys lisää henkilön herkkyyttä äänille. Joten sen takia täytyy lääkitys mainita lääkärille, ja sen sopivuudesta työympäristöön on tietenkin keskusteltava lääkärin kanssa. Samoin pitää aina muistaa, että kemiallinen uni ei ole sama asia kuin luonnollinen.

Mutta kuten tiedämme, niin lääkitystä koskevat asiat ovat jokaisen henkilökohtaisia, ja sen takia niistä kirjoitettaessa voidaan sanoa, että mitään yleispätevää ohjetta ei edes voida laatia tätä asiaa koskien. Ja aina lääkkeistä tai lääkityksen muutoksista keskusteltaessa pitää asia ottaa esiin sellaisen ihmisen kanssa, jonka ovessa lukee sana "lääkäri", ja jolla on se tarvittava koulutus tuon lääkityksen hoitamiseen. Sitä oikeaa ja asiantuntevaa hoitoa koskevaa päätöstä ja hoitosuunnitelmaa ei voi kukaan muu tehdä, kuin lääkäri, jonka potilas on henkilökohtaisesti tavannut. Näet lääkkeiden kirjoittamisessa täytyy aina noudattaa sellaista periaatetta, että jos niitä on määrätty liikaa, niin silloin saattaa potilaan maksa tuhoutua tai sitten hänen vireystilansa laskee.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,