Skip to main content

Milloin tulee raja vastaan siinä, kun soluttautujan pitää alkaa puuttua kohteiden toimintaan?


Oletteko koskaan katsonut dokumenttielokuvaa nimeltään ”Deep Cover Man”? Se kertoo FBI:ssä työskentelelevistä soluttautujista, joiden tehtävänä on tunkeutua esimerkiksi Mafian sisäpiiriin, ja urkkia poliisille tietoja siitä, mitä nuo organisoidun rikollisuuden jäsenet suunnittelevat. Noiden miesten tehtävänä on myös asentaa kuuntelulaitteita esimerkiksi rikollispomojen toimistoihin sekä heidän työpajoihinsa. Mutta se varmasti on jäänyt monelta huomaamatta, että ”Deep Cover Man” on samalla myös myytti, jonka tarkoitus on pelottaa rikollisia. 

Kuitenkin tuollaista miestä voidaan käyttää huomaamatta myös rikollisten henkivartijana, eli jonkun mafian miehen vieressä voi kävellä poliisi, joka sitten joutuu turvaamaan häntä tahtomattaan. Eli jos kilpailevan jengin jäsen ampuu hänen lähellään olevia rikollisia, niin silloin hän joutuu vastaamaan tuleen, Ja tämä tilanne voi tulla eteen silloin, jos mafiaan tai rikollisjengiin soluttautuva poliisi käyttää peitteenään esimerkiksi henkivartijan roolia. Se voi sitten aiheuttaa ikäviä tilanteita kaduilla, jos joku sitten päättää suolata tuon jengipomon täyteen reikiä.

Kun puhutaan esimerkiksi poliisin sisäisen tutkinnan harjoittamasta soluttautumisesta, niin silloin tietenkin tulee mieleen eräs kysymys, eli milloin tuollaisen poliisin velvollisuus puuttua toimintaan alkaa, eli milloin tulee raja vastaan siinä, että esimerkiksi väkivaltaisen toverin toimintaan aletaan puuttua erotuskäytännön kautta, jolloin esimerkiksi ison luokan kähmintä jää vähemmälle. Tuolla kähminnällä tarkoitan esimerkiksi huumepoliisin operaatioiden vuotamista rikollisille, ja kuten tiedämme, niin komisario on paljon parempi tiedottaja rikollisille kuin konstaapeli.

Eli kadulle tai kauniimmin sanottuna toiminta-alueelle on laskettu huhuja, että poliisi operoi siellä noiden agenttien välityksellä, ja se varmasti sitten saa aikaan sen, että rikolliset ainakin alkavat varoa puheitaan, koska heidän pöydässään voi istua tuollainen peitetehtävissä toimiva poliisimies. Se että rikolliset eivät pysty tai uskalla käyttää sähköposteja tai puhelimia kommunikaatiossaan tietenkin hidastaa heidän toimintaansa, sekä asettaa nämä henkilöt alttiiksi esimerkiksi kuuntelulle, joka tapahtuu julkisella paikalla.

Kun ihminen seisoo keskellä puistikkoa keskustelemassa kavereidensa kanssa, niin silloin tietenkin heitä voidaan kuvata, mutta monet ihmiset kuvittelevat olevansa turvassa, kun he eivät käytä toimistoja tapaamisissaan, vaan istuvat puiston penkeillä keskustelemassa tulevista liiketoimistaan. Ja nuo ihmiset ovat väärässä, koska heitä voidaan julkisella paikalla tarkkailla erittäin tehokkaasti suuntamikrofonien tai vaatteisiin piilotettujen kuuntelulaitteiden avulla.

 On olemassa kuuntelulaitteita, joita voidaan huomaamattomasti kiinnittää ihmisen vaatteisiin, kun hän kävelee kaduilla, eli niissä on sellainen neula, että sen voi työntää vaikka takkiin. Ja tietenkin nanohyönteiset voivat toimia siten, että ne laskeutuvat henkilön olkapäälle, ja sitten hän kävelee itse toimistoonsa tuollainen ehkä hyttystä muistuttava robotti olkapällään. Toki on kehitetty keinotekoisia torakoita, joissa voi olla vaikka plutonium-peristo, ja noiden jopa vuosien operointiin pystyvien kojeiden rakennusaineena toimii hiilikuitu, joka sitten tekee tuollaisesta keinotekoisesta kovakuoriaisesta aidon näköisen.

Niissä voidaan käyttää suoraan sydämmentahdistimissa käytettäviä paristoja, ja nämä välineet voivat ryömiä ihmisten koteihin, ja suorittaa valvontatehtäviä niiden sisällä. Ne voivat ikään kuin partioida maastossa, ja suorittaa samalla esimerkiksi eläinten laskentaa, mutta kun lainvalvoja sitten tarvitsee niitä, niin he vain ottavat ne komentoonsa. Plutonium-paristo on tietenkin sikäli ongelmallinen, että sen sisältämä radioaktiivinen aine pitää suojata, joten noiden keinotekoisten hyönteisten paikka pitää salata muilta, kuin ydinturvaryhmän hyväksymiltä virkailijoilta. Yksi mielenkiintoisimmista ajatuksista olisi rakentaa keinotekoinen perhonen, jonka siivissä olisi aurinkopaneelit, ja joka sitten voisi suorittaa tarkkailutehtäviä huomaamattomasti.

Vaikka tietenkin tuon laitteen akku välillä tyhjenee, niin aamulla se sitten voi taas saada tarpeeksi aurinkoa, jotta se voisi operoida tehokkaasti, mutta sen toiminta olisi samalaista kuin NASA:n luotainten. Eli illalla tuo aurinkokäyttöinen perhonen laskeutuu paikkaan, missä sitä ei vahingoiteta, ja suuntaa sitten vistintäantenninsa esimerkiksi GSM-toistinasemaan, ja kun aurinko laskee, niin laite sitten menettää sähkötehonsa. Mutta aamulla elektroniikka herää taas henkiin, ja lähettää operaattoreille tiedon siitä, että se on valmiina lentoon.

 Perhonen joka voidaan jäljentää tuollaisen robottiin on Suruvaippa, koska sen siivet ovat mustat, ja kevyt piiaurinkopaneeli on myös musta. Tuon siipiin asennetun aurinkokennon johtimet voidaan tehdä grafiitista tai joustavasta hiilijohtimesta, jolloin sen on huomaamaton. Noita välineitä voidaan käyttää myös salamurhiin, eli ne voivat antaa uhrille kuolettavan pistoksen esimerkiksi risiiniä, jos niiden halutaan niin tekevän. Joten tämän takia noidan välineiden kehittmisestä pitää keskustella. Näet samoilla laitteilla voidaan panttivankitilanteita ratkaista verettömästi, jos tuollainen keinotekoinen ampiainen käy pistämässä uhkaajaan skopalamiinipistoksen.

Kun itse ajattelen näitä välineitä, sekä lainvalvojien ”Deep Cover”-tehtäviä, niin itselleni on joskus tullut sellainen ajatelma, että olisiko niin, että joku olisi joskus vienyt tällaisen tehtävän hiukan pidemmälle kuin mitä olisi pitänyt? Tuolla tarkoitan sitä, että miten tuollainen agentti sitten vakuuttaa mafian miehiä, että hänen lähellään voidaan keskustella vapaasti ilman pelkoa siitä, että hän ryntäisi kertomaan asioista suoraan FBI:lle? Eli miten mafia uskaltaa puhua jonkun ihmisen kuullen esimerkiksi suuren luokan huumebisneksestä tai mahdollisista palkkamurhista, joista seuraa monesti elinkautinen vankeusrangaistus? Jos puhutaan esimerkiksi ”Deep Cover”ista eli ”syvästä peitteestä”, niin olisiko olemassa sellainen kuin ”Dark Cover” eli tumma peitetarina"? Eli soluttautuuko tuollainen agentti ehkä noihin "piireihin" näyttelemällä henkivartijaa? Vai onko hänen peitteensä vielä syvempi?

Olen joskus ajatellut, että käyttääkö joku FBI:n agentti ehkä peiteroolinaan mafian tappajaa, ja jos hän niin tekee, olisi mukavaa tietää kenet hän sitten murhaa, jotta pääsee kuuntelemaan mafian johtajien tarinoita? En usko että kuka hyvänsä on niin luotettava, että mafia keskustelee hänen kuultensa esimerkiksi murhista, joten olen joskus ajatellut sitä, että olisiko FBI tai oikeusministeriö valinnut jonkun toisen mafian murhaajan tuon agettinsa kohteeksi, joka sitten herättää näin luonnollisesti luottamusta muissa gangstereissa. Muistakaa että tällä en tarkoita sitä, että mafia olisi mikään maailmanlaajuinen rikollisjärjestö, jossa olisi miljoonia jäseniä, vaan ”mafian mies” voi tarkoittaa esimerkiksi rikollista, jolla on puku päällään. Eli tuo termi ei enää nykyään tarkoita mitään ”La cosa nostraa” vaan oikeastaan pelkkä hyvin pukeutuva rikollinen voi saada kadulla tittelin ”mafian mies”.

Toisaalta esimerkiksi myös liivejä käyttäviä MC-miehiä sanotaan joskus mafiaksi, koska he ovat ikään kuin salaseura, jossa moottoripyörien lisäksi tehdään muita asioita, jotka eivät valoa siedä. Ja sitten tietenkin joskus pikkupojat ovat sitten laittaneet mafian nimessä lappuja ihmisten postiluukuista sisään, jotta he ovat saaneet sitten periä ”suojelurahaa”. Joissain tapauksissa seurauksena on ollut se, että joku turvallisuusalan yhtiö on lähettänyt noiden rahojen toimitusta varten varatulle paikalle ryhmän hoitamaan tilannetta, ja kuten tiedämme, niin nuo turvallisuusalan yhtiöt eivät ole mitenkään erityisen helläkätisiä otteissaan.


Ja kaikilla niiden työntekijöillä ei ole edes järjestysmieskorttia. Varsinkin turva-alan yhtiöiden peitteellä toimivat palkkasoturiyhtiöt tai kauniimmin sota-alan yritykset eivät ehkä kerro kaikkia menettelytapojaan asiakkailleen, ja tuolloin joku sitten saattaa sitten ottaa esimerkiksi 338 Lapua magnumin, ja ampua tuon rahan hakijan tuollaisella kiikarikiväärillä. Eli kyseessä olisi silloin esimerkiksi jonkun turva-alan yhtiön palveluksessa oleva siivooja, joka sitten hoitelee yhtiön likaisia töitä. Ja noiden yhtiöiden kautta voi esimerkiksi FBI:n palvelukseen siirtynyt kommando hakea itselleen uskottavuutta, jotta hän saisi sitten solmittua kontakteja miehiin, jotka välittävät mafialle töitä.  

Tuollaisia ”hotellisiivoojia” on välillä raahattu esimerkiksi Nevadan oikeusistuimiin, jossa heitä on odottanut todella pitkät vankeustuomiot tai jopa kuolemanselli. Noille sota-alan yhtiöille turva-ala on vain peitetoimi, jolla ne sitten hankkivat aseita sekä muita välineitä, joita niiden palveluksessa olevat sotilaat sitten käyttävät hoitaessaan noita tehtäviä, joita voi olla esimerkiksi Nigerilaisten sotilaiden kouluttaminen, mutta ne voivat pitää sisällään myös taistelu- sekä salamurhatehtäviä, joita tarinoiden mukaan suoritetaan myös Euroopassa sekä USA:ssa.

avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,