Skip to main content

3D-printterien väärinkäyttö on riski, josta pitää voida puhua moralisoimatta tai huutamatta


3D-printterien väärinkäyttö on asia, mikä aiheuttaa todellisia vaaratilanteita, joiden rinnalla joku mora-puukko on pikku juttu. Nämä erittäin tarkat työstökoneet ovat laitteita, joilla voidaan tulostaa ruuveja, koneen osia,  lentokoneita sekä ikävä kyllä ampuma-aseita. Kyseessä on vallankumouksellinen tuotantomenetelmä, mikä perustuu sellaiseen asiaan kuin modifoituun MIG-hitsauskoneeseen, ja samat ohjelmat jotka toimivat noissa kirjastoistakin löytyvistä välineissä toimivat myös näissä suurta lämpötilaa vaativissa koneissa, joiden toimintaa on samanlaista kuin muovia työstömateriaalina käyttävissä kojeissa.

Niiden ero on vain siinä, että nämä metallia työstävät 3D-tulostimet on varustettu kestävämmällä rungolla, joka pystyy kannattelemaan MIG-hitsauskonetta. Nämä välineet tekevät niin tarkkaa työtä, että niillä voidaan kopioida ruuveja jopa ABLOY-turva-avaimia. Niiden avulla voidaan tehdä myös väärennettyjä ajoneuvojen valmistekilpiä, joiden avulla voidaan varastettu ajoneuvo rekisteröidä omiin nimiin. Mutta kuten tiedämme, niin näiden samojen välineiden avulla voidaan tehdä myös toimivia rynnäkkökiväärejä tai muita käsiaseita, sekä konekiväärejä ja patruunoita

 Kun noiden huippuluokan työstökoneiden myyntiä ei mitenkään säädellä, niin niillä voi joku Kim Jong Un rakentaa uusia piraattikopioita F-35 hävittäjästä tai panssarivanuista, ja vaikka esimerkiksi BAE:n insinöörit sanovat tarvitsevansa monia robotteja tällaiseen toimintaan, niin voidaan sanoa, että noilla miehillä on aikaa tehdä noita koneita, ja kuten tiedämme, niin robotit ovat halpoja. Tuollainen 3D työstörobotti voidaan asentaa liikkuvalle alustalle, joka sitten kulkee tehdashallissa eri työpisteiden välissä. Tai toki noilla roboteilla voi olla myös muita tuotteita, mitä ne tekevät lentokoneiden ohella.

 Kuitenkin todellinen riski, mikä näihin työstökoneisiin sisältyy on se, että niillä voidaan tuottaa ampuma-aseita ja patruunoita sekä luoteja, ja aseiden oheisvarusteita, mikä tekee tuosta 3D printteristä erittäin vaarallisen välineen väärissä käsissä, ja sen takia noiden välineiden aiheuttamista uhista yleiselle turvallisuudelle pitää voida puhua ilman moralisointia tai pelkoa joutua mestatuksi julkisesti. Suurin vaara ihmisille eivät ole ihmiset, jotka vihakirjoittelevat Internetissä siitä, mitä he saattaisivat tehdä jollain aseella. Heidät voidaan kirjoitusten perusteella paikallistaa, sekä estää sellaisia henkilöitä, jotka uhkaavat muita samasta virallisia aseita haltuunsa. Vaara ovat ihmiset, jotka eivät ymmärrä mitä he tekevät, tai ihmiset jotka eivät uskalla soittaa tai kirjoittaa poliisille, jos heitä pyydetään valmistamaan esimerkiksi AK-47-rynnäkkökivääreitä 3D-tulostimilla.

 Mikäli tuollaisia suurta työlämpötilaa käyttäviä koneita ajatellaan suoraan tuotannon kannalta, niin silloin noiden aseiden valmistamiseen tarvitaan vain CAD-piirustukset, joiden mukaan työstökone sitten tekee kaikki tarvittavat osat, ja sen takia olisi todella mukavaa, jos tuollaisesta asiasta puhuttaisiin esimerkiksi kouluissa. Jos jonkun ihmisen vanhemmilla on hallussaan tällainen laite, niin silloin joku kaveri saattaa pyytää ajattelemattomuuttaan, että toinen tekee hänelle tuollaisen AK-47 tai jonkun muun vastaavan aseen, ja silloin saattaa tilanne muuttua todella vaaralliseksi. Ja kuten tiedämme, niin esimerkiksi MC-jengit varmasti ovat tällaisesta välineestä kiinnostuneita.

Mikäli ihminen ei uskalla kertoa viranomaisille, jos häneltä on pyydetty esimerkiksi 3D-printterillä valmistettuja rynnäkkökivääreitä, niin silloin tietenkin voidaan sanoa, että hän voi silloin vaarantaa todella paljon. Ihmisen pitää uskaltaa sanoa poliisille, jos häneltä tällaista välinettä kysellään, ja toki joku MC-kerho voi sitten laittaa tuollaisen 3D-tulostimen vaikka oman päämajansa kellariin. Eli silloin pitää viranomaistoiminnan kannalta varmasti kiinnittää huomiota sellaisiin asioihin, kun että esimerkiksi tunnettu ammattirikollinen osoittaa kiinnostusta tuollaisia välineitä kohtaan, näet jo esimerkiksi 223 NATO-luoteja ampuvaksi muutettu AK-47 päätyy kadulle, niin siinä voi sitten olla leikki kaukana.

 Eli noilla printtereillä voidaan luoda modifioituja versioita erilaisista aseista, mikä sitten lisää vaaratilanteita. Tuolloin joku palkkasoturiryhmä voisi käyttää juuri 223 NATO patruunalle muunnettuja Kalashnikoveja, jotka voidaan rihlata M-16-kiväärien jäljitelmiksi, ja niiden iskurin jälkikin voidaan tuolla tavoin jäljentää siten, että se vastaa M-16/R-4 kiväärien iskurinjälkeä, jolloin he eivät ehkä jää kiinni operaatioista, koska kuvissa näkyy, että miehillä on AK-47, mutta luodit ovat peräisin NATO-kivääreistä. Tämän takia modulaariset tuotantovälineet ovat erittäin vaarallisia väärissä käsissä.

Lockheed Martin 3D tekniikka-video https://www.youtube.com/watch?v=p_AlA9JVEqI

3D printtattu suihkumoottori https://www.youtube.com/watch?v=W6A4-AKICQU

Aseista saa sitten jokainen hakea itse tietoja YouTubesta kirjoittamalla hakusanaksi "3D Printed Gun"

avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,