Skip to main content

Toivotaan että Sentinel-heimo ei koe monien muiden alkuperäiskansojen kohtaloa

Pohjois-Sentinel

Sentinel-heimoa pidetään yhtenä maailman väkivaltaisimmista kansoista, joiden tapoihin kuuluu keihästää kaikki heidän saarelleen eli Pohjois-Sentinelin rantaan saapuneet ihmiset, jotka eivät osaa varoa tuota heimoa, joka on elänyt omalla 62 neliökilometrin saarellaan ammoisista ajoista lähtien, ja joiden elämäntapa on jämähtänyt paleoliittiselle kaudelle. Mutta vaikka tuo heimo miten olisi tuolle esihistorialliselle tasolle jääneet, niin ihmettelen suuresti sitä, miten heidän geneettinen perimänsä sitten on pysynyt sellaisena, että heidän populaationsa ei ole degeneroitunutta. Degeneroituminen aiheuttaa ihmisessä jättiläiskasvuisuutta, sekä myös henkistä tylsistymistä.

Mikäli tuon pienen saaren asukkaat ovat olleet erillään muusta maailmasta, niin heidän geneettinen perimänsä pitää jotenkin korjata, eli tuon kansan pitää jostain saada sitten  tuoretta verta eli uusia jäseniä omaan ryhmäänsä, jotta heidän kansansa ei degeneroidu. Jos suljettu heimo asuu viidakossa, niin silloin se pystyy järjestämään itselleen täydennystä esimerkiksi ryöstämällä vaimoja tai muuten järjestämällä itselleen uudistusta perimään esimerkiksi varastamalla henkilön kivekset, ja sitten elättämällä noita soluja jossain elatusmaljassa. Mutta jos tuo heimo elää keskellä valtamerta, niin silloin tietenkin tuo vaimon hankkiminen on hieman vaikeaa, joten mielenkiintoinen kysymys on se, että miten heimo on säilynyt olemassa tuolla hiukan Paholaisrauskua muistuttavalla saarella.

Kun mietitään tuon heimon eristäytymistä, niin silloin kyllä itseni hiukan ihmetyttää, että miten heidän esi-isänsä valitsivat tuon tien, missä heimolla ei ole mitään kontaktia ulkomaailman kanssa. Ja miten tuon heimon tapa käsitellä vieraita on absoluuttisen brutaali? He ampuvat ensin ja kysyvät vasta sitten. Eli saaren rantaan päätyneet henkilöt surmataan aina, joten sen takia sentinel-heimoa pelätään. Toisaalta he eivät hyökkää kuin vain rantautuvien kimppuun, joten itse olen joskus miettinyt, että johtuuko tämä käytös ehkä jonkun lähetyssaarnaajan toiminnasta?

Jos joku “onnellinen” lähetyssaarnaaja sitten aikoinaan tuli saarelle, ja esimerkiksi varasti heidän tavaroitaan tai muuten vahingoitti yhteisöä, niin silloin hän olisi saanut toiminnallaan aikaan sellaisen asian, että nuo saarelaiset eivät enää voineet koskaan luottaa vieraisiin. Ja tällaiset henkilöt joiden “on vain pakko" tehdä jotain, saavat aikaan sen, että kukaan muukaan tutkija ei heidän kanssaan voi tehdä työtään. Kuitenkaan tällaista käytöstä ei juuri muualla olla tavattu, ja monien alkukantaisten heimojen kanssa pidetään yhteyttä, mutta se tässä asiassa on kiinnostavaa, että miksi nuo saarelaiset ovat niin kauhean väkivaltaisia?

Tällaisten pienten setlementtien kohtalona on usein ollut kuolla pois nimen omaan geneettisen perimän rappeutumisen takia, kuten kävi ilmeisesti esimerkiksi Pääsiäissaaren ihmispopulaatiolle. Tai sitten jos setlementti on osoittanut väkivaltaisuutta naapureitaan kohtaan, ja jos tuo väkivalta on ollut jatkuvaa, niin silloin tietenkin ovat naapuriheimot tuhonneet tuon pienen kansan.

Mutta myös Toinen Maailmansota sekä saarilla käyvät vierailijat ovat aiheuttaneet ongelmia. Toisin sanoen esimerkiksi japanilaiset tai liittoutuneet ovat saattaneet pommittaa erehdyksessä tuollaisia populaatioita sukupuuttoon. Tai he ovat tuoneet sinne mukanaan esimerkiksi influenssaa, jota vastaan noilla ihmisillä ei ole ehkä ollut vastustuskykyä.

Eli olisiko joku lähetyssaarnaaja mennyt tuohon saareen esimerkiksi flunssaisena, niin silloin hän on saattanut aiheuttaa tuossa populaatiossa sellaisen epidemian, mikä sitten on sen jäseniä surmannut.

Tuolloin ei asia ollut varmaan hänen vikansa, mutta aiheuttiko tuollainen epidemia sitten samanlaisen tilanteen, kuin mitä se aiheutti aikoinaan Pohjois-Amerikassa, jossa tuo meille melko vaaraton tauti surmasi kokonaisen intiaanipopulaation. Ja esimerkiksi Huron-järven intiaaneista jäi jäljelle vain muisto, kun joku nuhainen turkismetsästäjä oli heille myynyt tai ostanut heiltä turkiksia, missä oli Influenssaviruksia. Samoin tapahtui monille muillekin alkuperäiskansoille, jotka elävät enää tarinoissa, joita jotkut antropologit ovat merkinneet muistiin.

Pohjois-Sentinel-saaren tulevaisuus näyttää hiukan synkältä, koska siitä pelätään tulevan “ihmis-eläintarha”. Syy miksi tuohon saareen pääsyä halutaan rajoittaa johtuu siitä, että pelätään jonkun esiintyvän noille ihmisille ikään kuin vapahtajana, ja antavan heille aseita sekä alkoholia, ja sitten käyttävän heitä säälittä hyväkseen. Saaren tulevaisuutta synkistää se, että sen alueella asuva heimo on erittäin aggressiivinen, ja tuosta syystä jotkut ihmiset haluavat “rankaisuretkiä”, jos heidän maillaan kuolee joku.

Ja sen takia saareen kohdistuu myös poliittista painetta, koska joidenkin mielestä, jos joku surmataan tuollaisessa paikassa, niin saarelaisten täytyy sitten kärsiä. Tuollainen toiminta, mikä mielletään kolonialismin peruspilariksi varmasti sitten tuhoaisi tuon heimon. Vaarana on se, että jos joku surmataan tuon saaren rannalla, niin sinne lähdetään rynnäkkökiväärit tanassa selvittämään asioita, ja siinä ei muuta voi tapahtua, kuin että koko heimo pahimmillaan surmataan.

Tuo ei tietenkään tuo surmattuja henkilöitä takaisin, mutta joidenkin ihmisten mielestä kaikkien ihmisten pitää käydä McDonald’sissa ja juoda Coca Colaa, joten toivon mukaan tämä ei ole sentinel-heimon kohtalo. Ja tietenkin on ihmisiä, joiden mielestä noiden heimojen kanssa ei tarvitse puhua mitään.  Heidät vain sitten lähetettäisiin johonkin “turvaleirille”, jossa elinolot olisivat melko kehnot, ja tuon jälkeen heidät sulautettaisiin valtaväestöön.

Australiassa aboriginaalien sulauttaminen on epäonnistunut, ja maan alkuperäiskansat kuuluvat syrjittyyn kansanryhmään, joiden parissa ennen rehotti alkoholismi ja johon muutenkin suhtauduttiin erittäin varauksellisesti tai rasistisesti, eli näiden ihmisten työnsaantimahdollisuudet olivat todella surkeat, ja toivon että noita asioita olisi ainakin hiukan korjattu nyt avoimuuden aikana, jolloin myös ikävistä asioista voidaan keskustella. Australian ongelma on nimittäin siinä, että kun aboriginaalien maat otettiin valkoisten hallintaan, niin heille ei tehty mitään oikeaa sopeutusohjelmaa, eikä heidän työllistymistään tuettu, ja seuraukset olivat kamalia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sentinelit

vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,